De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 juli 2015.

Economiedinsdag, 7 juli 2015

Achtkarspelen koopt dertien woningbouwkavels

Surhuisterveen - De gemeente Achtkarspelen heeft voor ruim een half miljoen euro dertien woningbouwkavels in het plan Vierstromenland in Surhuisterveen gekocht.

Hoofdartikeldinsdag, 7 juli 2015

Er zit niet anders op dan te onderhandelen

Voordat hij vandaag het Torentje inging voor een kabinetsberaad over de uitslag van het Griekse referendum, zei minister Jeroen Dijsselbloem van FinanciŽn te kijken waar de openingen liggen voor onderhandelingen met de Griekse regering. Dat is hele andere taal dan wat hij zondag aan PvdA-leden schreef. In tamelijk harde bewoordingen schreef de voorzitter van de Eurogroep, wat Dijsselbloem ook is, dat een Grieks 'nee' niets anders is dan een nee tegen de euro.

Regiodinsdag, 7 juli 2015

Platen bij Griend en Skylge zijn geschikt voor zeegras

Terschelling - De Wadplaten bij Griend en ten zuiden van Terschelling zijn geschikte locaties voor het herstel van droogvallend zeegras. Dat blijkt uit onderzoek van Eelke Folmer, die de locaties onderzocht voor het Programma naar een Rijke Waddenzee en de Waddenacademie.

Regiodinsdag, 7 juli 2015

Groei van groen gasauto's op de Friese wegen

Leeuwarden - Ruim tweeduizend auto's in Frysl‚n rijden op groen gas, en dat aantal stijgt. Dat bleek gisteren op een bijeenkomst op het provinciehuis waar SP-gedeputeerde Michiel Schrier in het zonnetje werd gezet door CNG-Net, de Groene Zaak en Natuur en Milieu.

Regiodinsdag, 7 juli 2015

Burgers helpen bij aanpak wateroverlast

Buitenpost - Door analyse van foto's die inwoners maakten van de wateroverlast na de stortbuien afgelopen zondag, hoopt de gemeente Achtkarspelen de afwatering in de toekomst te verbeteren.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 juli 2015

Bremer predikant Olaf Latzel spreekt in Damw‚ld

Damw‚ld - De Bremer predikant Olaf Latzel is woensdag en donderdag in Nederland. Hij spreekt in Damw‚ld en in Driebergen over 'De roeping van de kerk in een seculiere wereld'.

Sportdinsdag, 7 juli 2015

Recensie: Achttien goals van 'keeper' bij dubbelwinst Feyenoord

Huiskamervraag: wat hebben voetballers Vrauwdeunt, Jacobs, Groot en Kik gemeen? Antwoord: zij behoorden tot de selectie die in het seizoen 1964/65 met Feijenoord (met 'ij'!) kampioen en bekerwinnaar werd.

Sportdinsdag, 7 juli 2015

Eerste training Berisha zit erop, morgen debuut voor Cambuur

Leeuwarden - Daar waren ze dan, gisteren: de eerste stappen van Valmir Berisha tijdens een training van SC Cambuur. De afgelopen vrijdagavond van AS Roma overgekomen spits maakte in de middaguren zijn opwachting in een oefensessie van de Leeuwarders. Trainer Henk de Jong liet na afloop weten dat de negentienjarige Zweed morgenavond in de oefenwedstrijd in Kootstertille ook zijn eerste speelminuten in een Cambuurshirt zal gaan maken. ,,We laten hem nog niet een hele wedstrijd spelen, maar waarschijnlijk zo'n 45 Š 60 minuten."

Sportdinsdag, 7 juli 2015

Lachende 'LiŤvŤ' doet zelfs Vino ontdooien

Lieuwe Westra hielp kopman Nibali vorig jaar richting het geel in de kasseienrit. Astana ziet voor de Fries vandaag op de pavťs weer een belangrijke taak weggelegd. Ook naast de fiets speelt Westra een grote rol. ,,Lioeuwe is molto simpatico."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties