De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van maandag, 7 augustus 2006.

Hoofdartikelmaandag, 7 augustus 2006

Vertrekkende D66’ers...

De fractie van D66 in de Tweede Kamer lijkt ook door te krijgen dat het niet zo best is met de partij van de verlichte democraten. De een na de ander verlaat de politiek: Lousewies van der Laan, Boris Dittrich en Ursi Lambrechts. De helft van de zeskoppige fractie vertrekt.

Regiomaandag, 7 augustus 2006

Gemeenten scoren zesjes op rapport

Heerenveen - De vier Friese gemeenten die hebben meegedaan aan het onderzoek De staat van de gemeente, komen matig uit de bus. Het onderzoek vergelijkt voor het eerst de prestaties van gemeenten op een eerlijke manier met elkaar. Bolsward, Heerenveen, Weststellingwerf en Ooststellingwerf staken hun nek uit.

Regiomaandag, 7 augustus 2006

Sneekweekgangers komen voor het feest

Sneek - Het af en toe doorbrekende zonnetje, een aangenaam briesje, enthousiast publiek en spannende wedstrijden zorgden voor twee eerste geslaagde zeildagen in de Sneekweek.

Regiomaandag, 7 augustus 2006

Emotionele zege Zwaga

Stavoren - Ulbe Zwaga is weer terug. In een sensationele en turbulente wedstrijd op het IJsselmeer bij Stavoren finishte de Leeuwarder SKS-schipper als eerste. Vlak achter hem eindigde Ale Zwerver van Lemmer na een grote inhaalrace als tweede. De derde plaats ging nog verrassend naar Allard Syperda van Joure.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Sneekweek: tam begin bij lekker windje

Kolmeersland - De 71ste Sneekweek is met een lekker lopend windje (3 ŕ 4 beaufort) en prima zeilweer van start gegaan. Op de eerste twee dagen van het grootste zeilevenement van Europa op binnenwater had eigenlijk niemand reden tot klagen. Alleen wedstrijdleider Jan de Bruin wilde op het water wel wat meer vuurwerk zien en vond het allemaal wat tam.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Lak aan reputatie dubbelspan

Harich - Udo de Haan uit Tijnje werd zaterdag verrassend de nieuwe nationaal kampioen dubbelspan Fries ras. Met Keimpe en Wâte bleef De Haan tijdens het concours hippique van Rijs favoriet Watte Bruinsma uit Rotstergaast voor. De Haan gaf daarmee zijn visitekaartje af in zijn eerste jaar bij het tuigen en liet blijken dat hij lak heeft aan de reputaties in deze sport.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Uitstapje tuigen levert Esther Liano titel op

Harich - Ze kon het zelfs na de huldiging nauwelijks nog bevatten, maar het open Fries kampioenschap tuigpaarden Fries ras voor de concourswagen leverde Esther Liano toch echt de titel op. Voor haar was meedoen in deze rubriek na alle successen in de paardensport eigenlijk niet meer dan een afwisseling op dressuur, alleen omdat de hengst Douwe van Schuilenburg (v. Karel) ook op dit onderdeel al liet zien wat hij in zijn mars heeft. Met een tweede plaats in Garyp gaf de combinatie twee weken eerder al een visitekaartje af in de open klasse. Toen ging de overwinning naar Liesbeth W met Durkje Wind uit Pingjum. Die moest in Harich genoegen nemen met zilver en Jannie Dijkstra uit Elsloo pakte met Bart (v. Leffert) de derde plaats.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Wesseling is nog niet helemaal uitgepuzzeld

Leeuwarden - Met een wedstrijd tegen ONS Sneek ging Cambuur Leeuwarden zaterdag de laatste week van de voorbereiding op de competitiestart in. De ploeg van Roy Wesseling won met geflatteerde cijfers van de kampioen van de hoofdklasse C, die nog maar twee keer getraind had. De zes doelpunten die Cambuur maakte, verborgen dat de ploeg nog niet ‘staat’ voor het duel van vrijdag tegen AGOVV. Dat wordt dankzij het gestaakte oefenduel tegen RKC Waalwijk pas de eerste echte test.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Auke van der Graaf nieuwe voorinse bij winnaars van de PC

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Auke van der Graaf nieuwe voorinse bij winnaars van de PC

Witmarsum - Auke van der Graaf wordt de nieuwe voorinse bij de PC-winnaars Johan van der Meulen en Taeke Triemstra. De 28-jarige Van der Graaf volgt in het voorperk Kor Zittema (35) op, die na dit seizoen stopt met kaatsen op het hoogste niveau. Van der Meulen, Zittema en Triemstra wonnen afgelopen woensdag de 153ste PC.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

PC-winnaars op herhaling

Witmarsum - De honger van de PC-winnaars Johan van der Meulen, Kor Zittema en Taeke Triemstra is ook na de winst afgelopen woensdag op de 153ste PC nog lang niet gestild. In Witmarsum tekende het meest succesvolle partuur van dit seizoen gisteren voor de tiende zege in de vrije formatie.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Duo uit Goënga in Hitzum beste bij de tijd

Hitzum - De Ald-Meiers Partij in Hitzum bouwt na zeven jaar aan een leuke traditie. Het stijlvol aangeklede veld, een heus korps en de aanwezigheid van vele prominenten maken dat de kaatsliefhebber ‘er bij wil zijn’. Piet Jetze Faber verzorgde als gast de prijsuitreiking, terwijl Kor Zittema kransen en ‘tuten’ uitdeelde.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

51 parturen op de 104de Freulepartij

Wommels - Aan de 104de Freulepartij in Wommels doen komende woensdag 51 parturen mee. Dat zijn er zes minder dan vorig jaar, toen kaatsvereniging Concordia uit Holwerd met de Villa van de Freule naar huis toe ging.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Oane Galama onttrekt zich aan fierljepmalaise

Zwaagwesteinde – Als er vorig jaar in een wedstrijd drie keer voorbij de 18 meter werd gesprongen, knikten veel volgers en toeschouwers goedkeurend. Want: weer een paar mooie 18 meternoteringen erbij. Hoe groot is het contrast daarmee in het huidige seizoen, waarin ‘negentien’ het toverwoord is. Aan de wedstrijd in Zwaagwesteinde hield menigeen daarom ondanks drie 18 metersprongen een weinig bevredigend gevoel over. Oane Galama onttrok zich het best aan de malaise: hij won de wedstrijd door 18.31 te springen.

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Udo de Haan (Tijnje) verrast met nationale titel Fries ras in CH Rijs

Sportmaandag, 7 augustus 2006

Toppers maken hun naam en faam waar

Sexbierum - De vijfde wedstrijd in twee dagen, warm, een pak voor de broek, steenkapot en dan toch met een goed gevoel naar de kleedkamers. Het is Willemina Bierema die tijdens de laatste partij tegen Lutgendortmund bij de wissel van speelhelft opmerkt:,,Het is zo zwaar, ik kan wel janken.’’ De vrouwen van AVC zijn op het tweedaagse internationale damesvoetbaltoernooi De Mâr als enige tweedeklasser vertegenwoordigd. En met clubs als RSC Anderlecht en Hamburger SV loopt er wel wat rond in Sexbierum. Niet zo raar dat de AVC voortdurend achter de feiten aan moet, want ook een Nederlandse hoofdklasser als Be Quick’28 kan er wat van.

Weermaandag, 7 augustus 2006

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met kans op enkele buien, mogelijk met onweer. De noordwest tot noordenwind is matig en neemt toe tot vrij krachtig, langs de kust af en toe krachtig. Het wordt 22 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties