De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 7 augustus 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 7 augustus 2014

Blind aan één oog wat betreft Midden-Oosten

Na vier weken lijkt er een einde te zijn gekomen aan de oorlog in de Gazastrook. Israël zegt zijn doelen te hebben behaald. De meeste tunnels van waaruit Hamas aanvallen kan uitvoeren op Israël zouden zijn vernietigd en de capaciteit van de Palestijnse beweging om raketaanvallen uit te voeren, zouden drastisch zijn ingeperkt. Dat Israël het grondoffensief in de Gazastrook heeft beëindigd, kan ook niet los worden gezien van de grote internationale druk waaronder Israël stond.

Regiodonderdag, 7 augustus 2014

Rechter mild na jeugdzonde van hbo-student


Regiodonderdag, 7 augustus 2014

Emotionele winst voor It Doarp Eastermar op Sleattemer Mar


Regiodonderdag, 7 augustus 2014

Speelmanege op Doniastate


Regiodonderdag, 7 augustus 2014

Stuk Berlijnse Muur mogelijk naar Leeuwarden

Leeuwarden Muurbrekers, een groep Nederlandse en Friese schippers, is onderweg naar Berlijn om daar een gedeelte van de Berlijnse Muur op te halen, in ruil voor tulpen en kunstmest. Het historische stuk beton willen ze in Leeuwarden tentoonstellen. Eind augustus komen ze aan in de Duitse hoofdstad.

Sportdonderdag, 7 augustus 2014

ONS Sneek neemt afscheid van een unieke voetballer

Ruim twee jaar na zijn afscheid als speler bij SC Cambuur zwaaide Sandor van der Heide (36) gisteravond voor de tweede keer af als veldspeler, ditmaal van ONS Boso Sneek. En nu definitief. Omringd door voetbalvrienden toonde Van der Heide nog eenmaal zijn technische klasse, voordat hij op de schouders ging. De creatieve middenvelder wordt nu adviseur van ONS en gaat fulltime aan de slag als assistent-trainer bij grote liefde Cambuur.

Sportdonderdag, 7 augustus 2014

Afrikaanse stage kost Hoeksma de overwinning

Surhuisterveen | Natuurlijk vond Ilona Hoeksma Moniek Tenniglo uit Albergen de verdiende winnares van de dameskoers in Surhuisterveen. En natuurlijk was de 23-jarige renster uit Luxwoude tevreden met haar tweede plaats voor Janneke Ensing (Gieten). ,,Maar”, lachte Hoeksma, ,,als ik komend seizoen geen stage loop in het buitenland heb ik misschien wel de power om te winnen”.

Sportdonderdag, 7 augustus 2014

Friese droom voor Hoekstra

Surhuisterveen | De stem, het gezicht én het verhaal: wielrenner Marco Hoekstra lijkt in veel opzichten op Bauke Mollema. Sinds gisteren deelt de 25-jarige inwoner van Haren zelfs een prestigieuze zege met zijn provinciegenoot: die van de wielerronde van Surhuisterveen.

Sportdonderdag, 7 augustus 2014

‘Thuiszege’ Westra, transfer voor Mollema

Lieuwe Westra onttroonde Bauke Mollema als winnaar van de profronde van Surhuisterveen. Maar over de tweede plaats van de Leeuwarder sprak niemand. Vooral zijn transfer van Belkin naar Trek leverde Mollema aandacht op. ,,Het was misschien ongelukkig dat er tijdens de Tour veel onduidelijkheid over de toekomst was."

Sportdonderdag, 7 augustus 2014

Jonge Thomas Westerhof domineert in Optimist A

Kolmeersland | Voor Thomas Westerhof was deze editie van de Sneekweek een groot succes. De elfjarige Sneker zeilde voor de tweede keer in de Optimist A-klasse en voor de tweede maal won hij. ,,Dat is leuk en bijzonder’’, vertelt Westerhof, die alle wedstrijden dit jaar naar zijn hand wist te zetten. ,,De eerste vier dagen ging het heel goed, maakte ik goede starts. Daar had ik wel geluk mee’’, blikt de jongeling terug. ,,Vandaag ging het minder. Ik lag zevende bij de bovenboei, maar daarna pakte ik voor de wind al snel een tweede plaats.’’

Sportdonderdag, 7 augustus 2014

Hoekstra in ultieme rit naar Grote Prijs

Buitenpost | De Grote Prijs van Buitenpost ging gistermiddag naar Marriët Hoekstra. De amazone slaagde er in om een ultieme tweede foutloze rit op U-Bresco de snelste tijd neer te zetten en hield Tessa Hoekstra (Tolbert) en thuisrijder Hester Klompmaker achter zich.

Sportdonderdag, 7 augustus 2014

Freule-winst zet een familietraditie voort

Kaatsvereniging Hijum-Finkum met Hielke Beijering, Jetze Lutzen Plantenga en Laas Pieter van Straten won gisteren met overmacht de finale van de VVV Tzummarum met Nick Leistra, Jelle Pieter van de Walt en Harm de Vries.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties