De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 september 2007.

Agendavrijdag, 7 september 2007

Close harmony Volgende week woensdag houdt close-harmonykoor Panties & Bretels uit Leeuwarden een open repetitie in verzorgingshuis De Nieuwe Hoek in Leeuwarden. Deze repetitie waarbij belangstellenden mogen meezingen, begint om 20.00 uur.

Cultuurvrijdag, 7 september 2007

Kunsthuis Syb stelt inzendingen kunstprijs tentoon

Beetsterzwaag - Kunsthuis Syb in Beetsterzwaag exposeert vanaf volgende week alle 245 inzendingen voor de Sybren Hellinga Kunstprijs, een driejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars. De ingezonden werken zijn vanaf 14 september te zien bij het kunsthuis, de organisator van de prijs. Met de expositie wordt het publiek een kijkje gegund in de keuken van een kunstprijs. Bezoekers mogen bij de werken hun mening achterlaten.

Hoofdartikelvrijdag, 7 september 2007

Topsalarissen...

Het worden interessante tijden voor de nieuwsgierigen naar geld. Het advies van de commissie-Dijkstal over de topsalarissen zal weer menig lijstje met topinkomens opleveren: hoeveel verdient die? En die? En de verontwaardiging zal toeslaan: onbegrijpelijk dat die voor zo’n functie zo veel geld krijgt.

Regiovrijdag, 7 september 2007

Fryslân in trek bij ‘ego-woners’

Leeuwarden - Wil Fryslân in de toekomst mensen van buiten trekken om hier te komen wonen, dan moet het de reclame vooral richten op een type waar de gemiddelde dorpsbewoner waarschijnlijk niet veel mee op heeft: de zakelijke, individualistische, welgestelde Randstedeling. Om die tegemoet te komen moet Fryslân ‘privéwijken’ bouwen.

Regiovrijdag, 7 september 2007

Strop rond spoorbrug

Akkrum - De ophoging van de spoorbrug bij Akkrum valt vier miljoen euro duurder uit. Oorspronkelijk ging men uit van een totale investering van 14,2 miljoen euro, inmiddels is dat bedrag verhoogd tot 18,2 miljoen euro. De strop komt doordat het ingenieursbureau TCE een ontwerp heeft gemaakt voor de brug waar de aannemer niet mee uit de voeten kon. Het ontwerp is aangepast, maar dat heeft zowel in de voorbereiding als in de uitvoering tot forse extra kosten geleid.

Regiovrijdag, 7 september 2007

Acties behoud brandweer

Appelscha -De vrijwilligers van de brandweer in Appelscha, Oldeberkoop en Scherpenzeel zijn handtekeningenacties gestart tegen de dreigende opheffing van de brandweerkazerne in het dorp. De gemeenten Oost- en Weststellingwerf maakten onlangs bekend dat wellicht binnen vijf jaar de drie kazernes in de dorpen gesloten zullen worden.

Regiovrijdag, 7 september 2007

Een stukje van de kerk of van het klooster?

Dokkum - Was het onderdeel van een klooster of van het koor van de kerk die in 1588 verdween? Archeologen kwamen er gisteren niet uit, wat er nou precies was opgegraven op de Markt in Dokkum. Op de vindplaats lag een mozaďek en bakstenen van muren. Verder onderzoek moet duidelijkheid brengen.

Regiovrijdag, 7 september 2007

Geschorste directeur CNS mogelijk terug

Wouterswoude - De Christelijke Nationale School (CNS) in Wouterswoude krijgt mogelijk toch de geschorste directeur Tom Bakker terug. Het interim-bestuur heeft vooralsnog geen toestemming gekregen hem te ontslaan.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 september 2007

Eeuwfeest voor ‘Kompenijster’ kerk

Drachtstercompagnie - De Gereformeerde Kerk van Drachtstercompagnie viert komend weekeinde haar honderdjarig bestaan met een feestelijke dienst op zondag en verschillende activiteiten op zaterdag, waaronder de presentatie van het jubileumboek. Dat alles niet alleen voor de leden: ook oud-leden zijn welkom, net als de mensen die uit deze kerk stapten en een eigen gemeente stichtten.

Geloof & Kerkvrijdag, 7 september 2007

Musical Ester brug naar de dorpsgemeenschap

Nij Beets - Zo’n duizend bezoekers verwacht de Protestantse Gemeente van Nij Beets voor de musical Ester, in rizende stjer, die vanaf vanavond tot viermaal toe wordt uitgevoerd in het dorp. ‘Ester’ moet een brug slaan tussen de kerkelijke en de dorpsgemeenschap.

Weervrijdag, 7 september 2007

Geregeld zon

Vandaag hebben we geregeld de zon en het blijft overwegend droog. De temperatuur ligt rond 19 graden. Morgen wordt het bewolkter, af en toe kan er wat regen of motregen vallen, in de middag weer zon.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties