De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 7 september 2011.

Economiewoensdag, 7 september 2011

Aandeel groen gas moet honderd keer zo groot worden

Leeuwarden/Den Haag - Groen gas, biogas dat gemengd wordt met aardgas, moet net zo gewoon worden als groene stroom en dat kan. Dat zei minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) gisteren bij de aftrap van de Stichting Groen Gas Nederland.

Hoofdartikelwoensdag, 7 september 2011

Merkel durft de knoop niet door te hakken

De Duitse kanselier Angela Merkel verliest steeds meer de greep op de ontwikkelingen binnen en buiten Duitsland. Zondag verloor haar CDU de zoveelste verkiezing in een deelstaat, dit keer in Mecklenburg-Voor-Pommeren. Een hierdoor verder verzwakte Merkel zal nog minder leiding durven te nemen, ook in Europa. Dat heeft ook gevolgen voor Nederland.

Regiowoensdag, 7 september 2011

Drachtster ontdekt bijzondere zwam

Drachten/Earnewâld - Eureka, dacht Sjoerd Greydanus uit Drachten toen hij medio augustus in natuurgebied Alde Feanen een bijzondere ontdekking deed. Langs een wandelpad zag hij de veenmosgordijnzwam (Cortinarius tubarius). Deze bijzondere zwam werd bijna twintig jaar geleden voor het laatst in Fryslân gesignaleerd.

Regiowoensdag, 7 september 2011

Buurt mag zien dat wietkweker wordt gepakt

Leeuwarden - De politie heeft gisteren haar spierballen laten zien aan de georganiseerde en ongeorganiseerde hennepteelt. Overal in het land werden kwekerijen opgerold. En de hele buurt mocht het weten.

Regiowoensdag, 7 september 2011

Schoolpleinen zijn saai en krap

Leeuwarden - Op bijna zeventig basisscholen in Fryslân worden vanaf vandaag loten verkocht voor verbetering van het schoolplein. Ze doen mee met een actie van Jantje Beton. Ze mogen de helft van de opbrengst houden voor bijvoorbeeld het opknappen van het schoolplein, de andere helft is voor projecten die het vrije buitenspelen in de buurt mogelijk maken.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 september 2011

Vermaning met bladgouden randje

270 kerken doen dit jaar mee aan de open kerkenroute Tsjerkepaad. Onder meer de doopsgezinde kerk van Heerenveen. Het oudste kerkgebouw van Heerenveen is voor een vermaning opvallend versierd.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 september 2011

Oefenen in het Koninkrijk van God in Salvatorkerk

Leeuwarden - Koninkrijk van Kracht. Zo heet de conferentie die stichting Kingdom Ministries samen met evangelische gemeente de Salvator uit Leeuwarden vrijdag en zaterdag houdt over de persoon en de gaven van de Heilige Geest. Sprekers zijn prof. dr. Willem Ouweneel, Wilkin van de Kamp van stichting Geboren om Vrij te zijn en Anthon van der Laak van Kingdom Ministries.

Geloof & Kerkwoensdag, 7 september 2011

Veel giften lezers voor Dorike Jonker

Stiens - Dorike Jonker (18) uit Stiens heeft talloze giften van Friesch Dagblad-lezers gekregen voor haar reis met het hospitaalschip Africa Mercy. In juli vertelde Dorike in een interview over haar uitzending naar Sierra Leonne. Daar gaat ze meehelpen op het schip dat duizenden mensen helpt met operaties.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties