De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 september 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 7 september 2013

Culturele Hoofdstad geeft enorme impuls

Ljouwert/Fryslân is Europa wurden. Zo karakteriseerde gedeputeerde Jannewietske de Vries de betekenis van de verkiezing van Leeuwarden als Europese Culturele Hoofdstad 2018. In deze ene zin schuilt een veelheid aan betekenissen. Bijvoorbeeld dat Ljouwert/Fryslân op de kaart van Europa wordt gezet. En dat stad en provincie de komende jaren dus veel bezoek zullen krijgen - kansen voor een flinke economische impuls. En dat in de stad en in de hele provincie projecten tot stand komen ver voorbij het economische, samengevat in het begrip mienskip, gemeenschap. En dat het begrip cultuur een nieuwe invulling krijgt - niet het accent op kunst met een hoofdletter, maar cultuur als een manier van leven, met uitwerkingen naar vrijwel alle aspecten van het (gemeenschaps)leven.

Regiozaterdag, 7 september 2013

Grijze container wordt minder vaak geleegd

Leeuwarden | De grijze container met restafval wordt in de toekomst mogelijk minder vaak geleegd. Afvalverwerker Omrin is enthousiast over een proef in de Leeuwarder wijk Zuiderburen, waarbij bewoners sinds eind mei worden gestimuleerd om hun restafval meer te scheiden. De hoeveelheid restafval nam met 27 procent af. Als de proef ook in andere delen van de provincie werkt, overweegt Omrin om voortaan overal minder vaak langs te komen met de grijzecontainerwagen.

Regiozaterdag, 7 september 2013

Opvang, peuterwerk en school werken samen

Leeuwarden | Het gisteren geopende kindcentrum De Kinderkoepel in Leeuwarden moet een voorbeeld worden voor de rest van de stad, zegt directeur-bestuurder Hans Greidanus van PCBO Leeuwarden. Hij verwacht veel van de nieuwe organisatie - waar peuterspeelzaal Pluk, SKL Kinderopvang en cbs Koningin Beatrixschool intensief samenwerken - en wil dan ook meer kindcentra openen.

Regiozaterdag, 7 september 2013

Fryslân maakt ’t waar: Culturele Hoofdstad 2018

Leeuwarden/Amsterdam | Leeuwarden mag zich in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Dat besliste de internationale jury gisteren unaniem in het Felix Merites centrum in Amsterdam. Juryvoorzitter Manfred Gaulhofer: ,,Leeuwarden is een voorbeeldregio als het op succesvol samenwerken aankomt.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties