De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 7 september 2016.

Economiewoensdag, 7 september 2016

Noorden gaat de sojateelt stimuleren

Leeuwarden - De provincies Fryslân, Groningen, Drenthe en de landelijke overheid willen bewerkstelligen dat er binnen enkele jaren op minimaal tienduizend hectare soja wordt geteeld. Dit moet er mede voor zorgen dat de invoer van deze grondstoffen voor verschillende voedingsmiddelen en voor veevoer, uit landen als Brazilië vermindert. Nu worden er in landen in Zuid-Amerika nog massaal regenwouden gekapt voor de teelt van dit gewas. Om de teelt in het Noorden te stimuleren werken de provinciale overheden samen met het ministerie van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu en diervoer- en adviesbedrijf Agrifirm.

Hoofdartikelwoensdag, 7 september 2016

Statushouders hebben recht op woning

De komst van vluchtelingen in ons land heeft veel beroering gewekt. Aanvankelijk was er een sfeer van medeleven en van bereidwilligheid om 'die arme mensen’ een plek te gunnen. Toen de opvang concreet werd, kwamen er andere gevoelens. Een groep vluchtelingen in een kleine gemeenschap werd door velen als bedreigend ervaren. Sommige mensen meenden dat de veiligheid voor met name meisjes en vrouwen in het geding was: kunnen zij wel langs zo’n centrum lopen, of fietsen? Je weet het maar nooit, met die mannen uit een vrouwonvriendelijke cultuur.

Regiowoensdag, 7 september 2016

Stenden: meer pabostudenten dan vorig jaar

Leeuwarden - Het aantal inschrijvingen voor de pabo is bij Stenden nu al meer dan vorig jaar. Dat maakte voorzitter Leendert Klaassen van het college van bestuur gisteren bekend tijdens de opening van het hogeschooljaar.

Regiowoensdag, 7 september 2016

Financieel plan voor brede sluis naar Schultz gestuurd

Kornwerderzand - De lobby voor een bredere sluis bij Kornwerderzand is gisteren een nieuwe fase ingegaan. Een financieel plan van de regio om de sluis te bekostigen is naar minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gestuurd. De IJsselmeerregio neemt een groot deel van de kosten op zich.

Regiowoensdag, 7 september 2016

Windmolens Nij Hiddum-Houw stap dichterbij

Cornwerd - Met het opstellen van een zogeheten startnotitie is de bouw van een windpark Bij Hiddum-Houw bij Cornwerd, op de Kop van de Afsluitdijk, een stap dichterbij. Over de grootte, hoeveelheid en locatie van de windmolens in het park is nog weinig bekend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties