De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 7 oktober 2006.

Bijschriftzaterdag, 7 oktober 2006

Abba

Lezen: Galaten 4:4-7

Economiezaterdag, 7 oktober 2006

Bouwbedrijf Van der Ploeg failliet

Leeuwarden - Bouwbedrijf Van der Ploeg uit Leeuwarden is failliet. Daardoor verliezen zestien mensen hun baan. Dat maakte curator O. van Oorschot gisteren bekend.

Economiezaterdag, 7 oktober 2006

De Vries Makkum en Grou fuseren

Makkum/Grou - De zeilbedrijven De Vries uit Makkum en De Vries uit Grou gaan fuseren. Dat maakte directeur Jan de Vries van De Vries Makkum gisteren bekend. Hierdoor onstaat een bedrijf met ongeveer veertig medewerkers.

Economiezaterdag, 7 oktober 2006

Vitesse koopt het failliete Kuperus

Dokkum/Leeuwarden - Schoonmaakbedrijf Vitesse uit Dokkum neemt het failliete Kuperus uit Leeuwarden over. Alle 35 medewerkers van Kuperus kunnen in dienst van de nieuwe eigenaar komen. Of zij in hun regio aan de slag kunnen, hangt er vanaf of de klanten van Kuperus binnenboord blijven. Dat maakte directeur Bert van Vies gisteren bekend.

Economiezaterdag, 7 oktober 2006

Paques wint prijs met duurzaam ondernemen

Balk - Zuiveringsbedrijf Paques uit Balk heeft de Care & Profit Prize 2006 van ING Bank gewonnen. Dat maakte directeur J. Mes van Paques gisteren bekend. De prijs is bestemd voor de onderneming die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt in aandacht voor de mens en het milieu.

Economiezaterdag, 7 oktober 2006

‘Het aankleden van gebouwen is ons vak’

Leeuwarden - De werkzaamheden die het metaalverwerkend bedrijf Mohrmann uitvoert, laten zich het best omschrijven als het aankleden van gebouwen. ,,Wanneer een gebouw kaal wordt opgebouwd, verzorgen wij de gevelconstructies en de raampartijen”, vertelt mede-eigenaar Hans Plantinga (62). De Leeuwarder zwaait samen met Martin Feiters de scepter over het jubilerende bedrijf. Het bedrijf is opgericht als smederij op 27 januari 1856 en bestaat dit jaar dus 150 jaar. Sinds het ontstaan is het gegroeid tot een bedrijf met 75 vaste medewerkers en 25 medewerkers op uitzendbasis.

Hoofdartikelzaterdag, 7 oktober 2006

Ziekenzorg...

Deze week ontstond enige discussie over plannen voor een ziekenhuis speciaal voor moslims. Er zijn vooral bezwaren genoemd. Een dergelijk ziekenhuis zou niet bevorderlijk zijn voor de integratie van moslims - integendeel: zo’n ziekenhuis zou de aparte positie van de moslims in ons land alleen maar bevestigen. Bovendien rezen er veel vragen over de beschikbaarheid van het ziekenhuis voor niet-moslims. Zou de afdeling voor spoedeisende hulp bijvoorbeeld ook open staan voor andere patiënten?

Regiozaterdag, 7 oktober 2006

‘Dokkum’ is uit geldnood

Dokkum - Geldnood is niet langer aan de orde in Dongeradeel. Voor 2007 raamt de gemeente nog een tekort van een kleine 58.000 euro; de begroting voor de volgende jaren is sluitend. ,,De tekorten zijn veel minder groot dan gedacht”, zegt burgemeester Cazemier. ,,Voor de voorjaarsnota verwachtten wij grote problemen. Dat bleek mee te vallen en nu valt het nog meer mee.”

Regiozaterdag, 7 oktober 2006

Geen massale kap meer in Friese Wold

Appelscha - Er zal geen massale kap meer plaatsvinden in nationaal park het Drents-Friese Wold. Ook blijven de karakteristieke bomen, waaronder de Amerikaanse eik, in de bossen rond Appelscha behouden. Dat heeft Staatsbosbeheer (SBB) gisteren bekendgemaakt.

Regiozaterdag, 7 oktober 2006

Kopzorgen over Lemster ‘pestjeugd’

Lemmer - ,,Het moet weer zo worden als twee jaar geleden.” Loco-burgemeester Jelle Wesselius van Lemsterland is het eens met het beklag van de ondernemers over baldadige jeugd in Lemmer, en wil het probleem van het dorp in de kiem smoren.

Regiozaterdag, 7 oktober 2006

GGD onderzoekt Pfeiffergevallen in Winsum

Winsum - GGD Fryslân gaat een onderzoek instellen naar het relatief hoge aantal gevallen van de ziekte van Pfeiffer in Winsum. De dienst doet dat na een verzoek van verscheidene dorpelingen. Van zeventien inwoners worden gegevens opgevraagd, zegt GGD-arts T. Tan.

Regiozaterdag, 7 oktober 2006

‘Als kleine gemeenschap krijg je heel wat gedaan’

Leeuwarden – Ze zijn enthousiast, betrokken en ontzettend nieuwsgierig: de ruim vijfhonderd leerlingen van christelijk gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden vormen een hechte gemeenschap. Janita Rutgers (63) neemt woensdag na acht jaar afscheid als rector; ze gaat met prepensioen. Temidden van groeiende grote scholengemeenschappen ziet zij de kleine school als een ideale leeromgeving voor gymnasiasten.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 oktober 2006

‘PKN-gemeente moet betalen voor kerkbieb’

Leeuwarden - Gemeenten in de Protestantse Kerk in Nederland kunnen niet meer zomaar boeken uitlenen vanuit hun kerkbibliotheek. Ze moeten net als ‘gewone’ blibliotheken geld gaan afdragen. Dat meldt Kerkinformatie.

Geloof & Kerkzaterdag, 7 oktober 2006

‘We liepen niet alleen’


Sportzaterdag, 7 oktober 2006

Wesseling zit na zege stevig in het zadel

Leeuwarden – In wedstrijd nummer tien eindelijk een zege; de zucht van verlichting was bij Cambuur gisteren groot. Na alle besognes rond een mogelijke ontslag van trainer Roy Wesseling werd er gewonnen van Fortuna Sittard. De coach zit weer steviger in het zadel, want hij blijft. Voorlopig althans.

Weerzaterdag, 7 oktober 2006

Pittige buien

Vandaag komt het tot enkele buien, soms zijn dit pittige exemplaren met kans op onweer en zware windstoten. Het wordt 15 graden en de west tot noordwestenwind is boven land (vrij) krachtig, langs de kust eerst nog stormachtig. Morgen is het droog, een stuk rustiger en warmer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties