De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 januari 2013.

Cultuurdinsdag, 8 januari 2013

Princessehof op maandag geopend

Leeuwarden | Veertien musea openen 21 januari de deuren voor een landelijke Museummaandag. In Fryslân doet Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden mee. Alle musea hebben op deze maandag, een dag waarop veel musea gesloten zijn, een programma samengesteld.

Cultuurdinsdag, 8 januari 2013

Mogelijk Fries superorkest naar WMC

Leeuwarden | Het Frysk Fanfare Orkest (FFO) en brassband De Wâldsang uit Buitenpost onderzoeken de mogelijkheid om komende zomer met een Fries superorkest naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade te gaan. Het is de bedoeling dat de koperblazers toegevoegd zullen worden aan het fanfareorkest, zegt dirigent Jouke Hoekstra uit Bolsward van het FFO. Alleen dan maakt het Friese toporkest een kans op de wereldtitel, aldus Hoekstra.

Economiedinsdag, 8 januari 2013

Minder ondernemers zijn met bedrijf gestart in 2012

Den Haag | Bijna 104.000 personen zijn vorig jaar een onderneming begonnen. Dat zijn er ruim 17.700 minder dan in 2011, een daling van 15 procent. In totaal hebben deze ondernemers 121.400 nieuwe bedrijven opgericht. Dit blijkt uit het Startersprofiel 2012 van de Kamer van Koophandel Nederland. In Noord-Nederland zijn in 2012 bijna 8.800 personen een onderneming gestart. Dat zijn er ruim duizend minder dan in 2011 (min 11 procent). Tezamen zijn door deze ondernemers tienduizend nieuwe bedrijven opgericht.

Hoofdartikeldinsdag, 8 januari 2013

Medici vaker voor de rechter, of toch niet?

Menige burger in Nederland vraagt zich af hoe het toch kan dat plegers van medische missers - of dat nu een verkeerde behandeling is of een slecht functionerend medisch team - bijna nooit voor de rechter komen.Neem cardiologen die slecht samenwerkten, waardoor het niveau van de medische zorg daalt en er patiënten onnodig overlijden. Veel medische zaken worden ‘onderling’ geregeld met niet zelden als resultaat dat plegers van zware missers weliswaar worden berispt of eventueel zelfs geschorst, maar na een poosje hun werk kunnen voortzetten.

Regiodinsdag, 8 januari 2013

Plan Dokkumer Lokaaltje is bijna klaar

Dokkum | Het wordt dit jaar erop of eronder voor het Dokkumer Lokaaltje. Dat zegt Chris Rijff, initiatiefnemer en oprichter van de stichting Noord-Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij (NFLS). In de loop van dit jaar moet blijken of het lukt om financiëring te krijgen voor het plan om het vroegere treintraject van Leeuwarden naar Anjum zoveel mogelijk te herstellen.

Regiodinsdag, 8 januari 2013

Dit jaar veel minder grutto’s en kieviten

Leeuwarden | Het aantal broedvogels op het boerenland in Nederland neemt nog sterk af. Daarentegen komen er steeds meer moerasvogels en ganzen. Een en ander blijkt uit de Vogelbalans 2012 van het nationaal vogeltelinstituut Sovon.

Regiodinsdag, 8 januari 2013

Friezen laten hun kleding vaker repareren

Leeuwarden | Of het nu komt door de economische crisis of omdat mensen het steeds leuker vinden zelf de handen uit de mouwen te steken: naai- en kledingateliers hebben het druk. Mensen brengen hun versleten kledingstukken vaker weg voor reparatie of kopen de benodigde spullen om hun overhemd, pantalon of jas zélf op te lappen, zo blijkt uit een rondgang langs enkele Friese zaken.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 januari 2013

Zangavond rond nieuw liedboek in Sneker kerk

Sneek | In Sneek wordt op vrijdag 25 januari een zangavond gehouden rond het nieuwe Liedboek. Op 25 mei komt de opvolger van het huidige Liedboek voor de kerken uit. Het is voor de Nederlandse kerken een van de hoogtepunten van 2013. De presentatie is in Monnickendam.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 januari 2013

Noodkreet Twello: etalagepoppen laten vacatures zien

Twello | De Protestantse Gemeente Twello heeft afgelopen zondag op duidelijke wijze laten zien dat er nieuwe ambtsdragers nodig zijn. Met etalagepoppen die verbeelden dat de gemeente letterlijk in het hemd staat als er niet meer nieuwe ambtsdragers bij komen.

Sportdinsdag, 8 januari 2013

VC Sneek gaat met goede hoop het nieuwe jaar in

Sneek | De pijntjes zijn zo goed als weg en VC Sneek heeft de oliebollen goed verteerd. Kortom, de volleybalsters uit Sneek zijn klaar voor de competitiehervatting van aanstaande zaterdag tegen Peelpush. ,,Bovenin eindigen is het doel, maar er zijn meer zaken belangrijk”, kijkt trainster en coach Petra Groenland vooruit.

Sportdinsdag, 8 januari 2013

Stroetinga en Schep als eerste de laatste dag in

Rotterdam | Wim Stroetinga uit Oldeberkoop en zijn partner Peter Schep gaan vanavond als koploper de laatste dag van de Zesdaagse van Rotterdam in.

Sportdinsdag, 8 januari 2013

Heerenveen: geen zege, wel goed gevoel

Lagos | Niet winnen en toch tevreden kunnen terugkijken op twee oefenduels. Dat was gisteren het geval bij sc Heerenveen na een minitoernooi met Bundesligaploegen Bayer Leverkusen en Hannover 96.

Sportdinsdag, 8 januari 2013

Heerenveen stelt nieuwe manager aan

Heerenveen | Heerenveen heeft per direct Corien van Keimpema-Oenema (40) aangesteld als commercieel manager.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties