De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 8 januari 2018.

Cultuurmaandag, 8 januari 2018

Muzyk op en top yn Jouster nijjiersrevu

We dogge noch in rûnt-sje. De Nijjiersrevu de Jouwer hie it net better betinke kind. It waard ien grutte lofsang op de lêste rotonde yn it rykswegenet.

Hoofdartikelmaandag, 8 januari 2018

Noord-Korea, Trump en de botte bijl

Eindelijk lijkt er een kleine doorbraak in zicht in een van de ernstigste bedreigingen voor de wereldvrede. Kernwapenmacht Noord-Korea - die de laatste tijd grossierde in nucleaire bedreigingen aan het adres van Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten - gaat morgen praten met Zuid-Korea over verbetering van de relaties. Hoog op de agenda van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un staat deelname aan de Olympische Winterspelen van zijn land in Zuid-Korea. Het lijkt erop dat pariastaat Noord-Korea, dat gebukt gaat onder zware internationale sancties vanwege het kernwapenprogramma, een laagdrempelig thema als de Winterspelen benut om het internationale isolement te doorbreken. Of dit net zoals de ‘pingpongdiplomatie’ tussen de VS en China in de jaren zeventig zal uitmonden in een verregaande ontdooiing van de relaties is de vraag, maar elk begin is meegenomen.

Regiomaandag, 8 januari 2018

Onderzoek naar veiligheid Europaplein

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden gaat komende week kijken of het Europaplein wel veilig genoeg is. Aanleiding is een ongeluk, afgelopen vrijdag. Een automobilist raakte van de weg af, en belandde op het fietspad dat onder de verhoogde rotonde doorloopt. Het is de tweede keer sinds november dat een auto van het verhoogde plein afreed en beneden terechtkwam.

Regiomaandag, 8 januari 2018

Wetterskip Fryslân: waterstand is onder controle

Leeuwarden - De hoge waterstanden in de provincie zijn vandaag of morgen verleden tijd. Wetterskip Fryslân verwacht dat het Hooglandgemaal bij Stavoren vandaag kan worden uitgeschakeld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties