De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 februari 2005.

Bijschriftdinsdag, 8 februari 2005

Accu

Het vijfjarige zoontje van een garagehouder vroeg aan zijn vader of hij mocht helpen in de werkplaats.

Cultuurdinsdag, 8 februari 2005

Spons en zeester zijn de echte helden

Kinderen kunnen geen genoeg krijgen van SpongeBob Squarepants, een serie die op Nickelodeon wordt uitgezonden. Tenminste als je de succesvolle verkoop van allerlei randartikelen mag geloven. Er is een SpongeBob toetje, tandpasta, hamburgermaal en meer.

Cultuurdinsdag, 8 februari 2005

Ysbrechtum speelt Shakespeares ‘Much ado about nothing’

Ysbrechtum - Toneelgezelschap ’t Is sa’t falt uit Ysbrechtum speelt deze zomer het stuk Much ado about nothing van Shakespeare ofwel Spul om neat in de Friese vertaling.

Dossierdinsdag, 8 februari 2005

Historische beschouwing voor professoren

Het is in Nederland niet eerder voorgekomen dat iemand promoveerde op onderzoek naar de geschiedenis van een club uit het betaald voetbal. En als dat het geval was geweest, had het voor de hand gelegen dat het een roemruchte club als Ajax of Feyenoord zou betreffen. Of misschien PSV, vanwege de speciale relatie met Philips. Desnoods Heerenveen, met het oog op de aanwezigheid van Abe, maar AZ, de jarenlang zo kleurloze club uit Alkmaar, zou je niet snel tot onderwerp kiezen.

Dossierdinsdag, 8 februari 2005

Geknepen en gekwetst

Verleden week werd bekend dat Ajacied Steven Pienaar aangehouden was ‘op verdenking van huiselijk geweld’. Zijn vriendin had op het politiebureau aangifte gedaan omdat zij zou zijn mishandeld.

Dossierdinsdag, 8 februari 2005

Socutera


Economiedinsdag, 8 februari 2005

Ook Drachten hoeft niet te rekenen op economische steun

Joure – Het verdwijnen van werk naar lagelonenlanden kan grote gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in bepaalde regio’s. Dat betekent niet dat zo’n regio kan rekenen op steun van het Kabinet. Dat blijft inzetten op steun voor juist de sterke economische sectoren. Met die boodschap van staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken moest burgemeester P. van der Zaag van Smallingerland het gisteren doen. Van Gennip deed haar uitspraken tijdens een bijeenkomst van CDA Fryslân, gisteravond in het HZPC-gebouw in Joure. Burgemeester Van der Zaag hield een gloedvol betoog over de slechte economische situatie in zijn gemeente: een nu al hoge werkloosheid, met zorg voor de toekomst, omdat Smallingerland nog steeds veel industrieel werk in de gemeente heeft, dat mogelijk verdwijnt naar lagelonenlanden. Van Gennip toonde begrip voor de burgervader, maar verdedigde daarbij met verve het economisch beleid van haar Kabinet, dat steun aan zwakke sectoren nagenoeg uitsluit.

Economiedinsdag, 8 februari 2005

Safe Systems beveiliging failliet; 99 mensen op straat

Leeuwarden – Het beveiligingsbedrijf Safe Systems is gisteren failliet verklaard. Bij het bedrijf werken ongeveer 99 mensen.

Hoofdartikeldinsdag, 8 februari 2005

De Wijkerslooth, Bert Bakker…

De baas van het Openbaar Ministerie, de ‘super-pg’ De Wijkerslooth gaat weg. Beter geformuleerd: hij gaat niet voor een derde termijn. Mensen uit kringen van de rechterlijke macht zeggen niet verbaasd te zijn over het verdwijnen van De Wijkerslooth. De afgelopen maanden werd al rekening gehouden met een opvolging en toen mr. H. Brouwer bij het college van procureur-generaals kwam, in april 2004, was het duidelijk: Brouwer was de opvolger van de Wijkerslooth.

Regiodinsdag, 8 februari 2005

Auto blijft in trek ondanks verkeersdrukte

Leeuwarden – De drukte op de wegen in Noord-Nederland is in tien jaar tijd met eenderde toegenomen. Ondanks de filedreiging die daarvan het gevolg is, neemt het aantal auto’s nog steeds toe, in Groningen meer dan in Fryslân.

Regiodinsdag, 8 februari 2005

HaWhoOkiDooWki, Mzzl, By3, Ciao!’

Damwoude – ‘Een veel gehoord verwijt aan de gemeente is dat briev’n, notities, etc in onbegrijpelijke taal zijn geschreven. Om ’n boodschap over te brengen moet’n alle partijen dezelfde taal sprek’n en schrijven.’

Regiodinsdag, 8 februari 2005

Afval in geluidswal Drachtstervaart mag

Drachten – De geluidswal tussen de nieuwe wijk Drachtstervaart en industrieterrein de Haven in Drachten mag gewoon worden gemaakt van afvalmateriaal uit de voormalige vuilstort aan de Passchier Bollemansweg. Er zijn geen redenen om de milieuvergunning voor dit project te schorsen.

Regiodinsdag, 8 februari 2005

Kadaster dicht in Leeuwarden; 100 banen weg

Leeuwarden – De vestigingen van het Kadaster in Leeuwarden en Assen gaan dicht. De medewerkers vloeien af of worden overgeplaatst naar Groningen, waar één vestiging voor heel Noord-Nederland overblijft. Het Kadaster verleent zijn diensten steeds meer via het internet.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 februari 2005

Gereformeerde Kerk van Urk gescheurd

Urk - De landelijke kerkfusie van hervormden, gereformeerden en lutheranen heeft in de Gereformeerde Kerk op Urk tot een scheuring geleid.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 februari 2005

Kwart minder geestelijk verzorgers in ouderenzorg

Leeuwarden - De afdeling Geestelijke Verzorging voor het ouderenwerk binnen de Zorggroep Noorderbreedte moet dit jaar opnieuw mankracht inleveren. Samen met de bezuinigingen van vorig jaar raakt de afdeling in twee jaar tijd een kwart van het personeel kwijt. De bezuinigingen hebben grote gevolgen voor de wijkpredikanten uit Leeuwarden. Er zal waarschijnlijk veel vaker een beroep op hen worden gedaan om een begrafenis te leiden van mensen die overlijden in een van de tehuizen van Noorderbreedte.

Sportdinsdag, 8 februari 2005

Volleybalster Irma de Haas heeft het allemaal wel gezien

Sneek – Nog minimaal vijf en maximaal negen wedstrijden en dan zet volleybalster Irma de Haas een punt achter haar carrière.

Weerdinsdag, 8 februari 2005

Weersomslag

Vandaag is het nog zonnig en wordt het 4 à 5 graden. De zuidenwind is zwak tot matig. Vanavond komt er meer bewolking voor. Morgen volgt een weersomslag. Het wordt 7 graden bij half tot zwaar bewolkt weer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties