De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 november 2013.

Hoofdartikelvrijdag, 8 november 2013

De economie en de toekomst van ons land

Het was niet zo’n plezierige boodschap die Europees Commissaris Olli Rehn deze week had voor Nederland. Brussel verwacht dat onze economie volgend jaar licht groeit, maar minder dan eerder dit jaar nog werd verwacht. Er wordt een stijging van het bruto binnenlands product verwacht van 0,2 procent. In mei was de prognose nog 0,9 procent. Nederland doet het daarmee slechter dan alle eurolanden en EU-lidstaten gemiddeld.

Regiovrijdag, 8 november 2013

Groot wild moet terug in Drents-Friese Wold

Appelscha | Groot wild moet weer in roedels en kuddes door het Drents-Friese Wold zwerven. Referentie voor rewilding van het op een na grootste woud van Nederland zijn de oerbossen in Duitsland en Polen. Maar eerst is er draagvlak nodig onder de bevolking.

Regiovrijdag, 8 november 2013

Rabobank belooft: centrum Workum houdt pinautomaat

Workum | Tientallen Workumers dreigden al hun rekening bij de Rabobank op te zeggen als de betaalautomaat uit het hart van de stad verdwijnt. Zo ver hoeft het niet te komen. ,,Wij zijn van plan een nieuwe locatie te zoeken voor een pinautomaat in het centrum, op een plaats waar de toeristen komen”, kon woordvoerster Wendelin Minnesma van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland gistermiddag melden.

Regiovrijdag, 8 november 2013

Kiezen uit Fryske Marren of Friese Meren

De Friese Meren of De Fryske Marren. De inwoners van Skarsterlân, Lemsterland en Gaasterlân-Sleat mogen woensdag tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen hun voorkeur uitspreken voor de nieuwe gemeentenaam.

Regiovrijdag, 8 november 2013

Friese PvdA’ers balen van JSF-besluit

Leeuwarden | Teleurstelling, argwaan en onduidelijkheid, dat zijn woorden die vallen bij PvdA’ers uit Leeuwarderadeel, Tytsjerksteradiel, Menameradiel en Leeuwarden als het gaat over de aanschaf van de JSF als opvolger van de F-16. De instemming van de PvdA in Den Haag kan niet op ieders goedkeuring rekenen.

Sportvrijdag, 8 november 2013

Geertje Hoekstra wil zich bij LDODK verder ontwikkelen

Gorredijk | Op vijftienjarige leeftijd trok Geertje Hoekstra vanuit Oudega (Sm.) de wijde wereld in om haar korfbalgeluk elders te beproeven. Bij het gerenommeerde Nic. in Groningen leerde ze de kneepjes van het vak. Maar op twintigjarige leeftijd maakte ze de opvallende keuze voor een terugkeer naar Fryslân om zich aan te sluiten bij LDODK in de Korfballeague. ,,Het is tijd om te gaan korfballen. Om een iets andere rol te vervullen en mezelf verder te ontwikkelen”, vindt Hoekstra.

Sportvrijdag, 8 november 2013

Heerenveen vraag nieuw bestuur, Van der Werf weg

Heerenveen | De onderzoekscommissie Vaessen-Koopmans heeft alle beoogde leden van het nieuwe zevenkoppige bestuur van sc Heerenveen inmiddels benaderd. Dat nieuws werd bekend op de dag dat interim-manager Robert van der Werf uit onvrede over de visie en handelswijze van die commissie zijn opstappen op de commerciële afdeling bekend maakte. De rust op bestuurlijk gebied lijkt weer even verdwenen uit het Abe Lenstra Stadion.

Sportvrijdag, 8 november 2013

Van Basten kan spelers niet eigenhandig beter maken

Heerenveen | Drie eredivisieduels op rij heeft sc Heerenveen al niet meer gewonnen. Sinds de overwinning op Cambuur eind september gingen de Friezen telkens onderuit. Toch vindt trainer Marco van Basten dat zijn team er in voetballend opzicht op vooruit is gegaan. ,,Ten opzichte van het begin van het seizoen is ons spel steviger. Dat is positief.”

Sportvrijdag, 8 november 2013

De Kamps: dromen van Ajax, basis en nog meer interviews

Heerenveen | ,,Kijk, hier staan de namen van mijn zussen. Dit is de waterman, mijn sterrenbeeld. En daar: duidelijk natuurlijk, het wapen van Amsterdam.” sc Heerenveen-speler Joeri de Kamps glijdt met zijn rechterwijsvinger geduldig over zijn vol getatoeëerde linkerarm. Maar een Friese vlag naast dat Amsterdamse logo? ,,Die zal er wel nooit komen.”

Sportvrijdag, 8 november 2013

Supporters lijken voetbal als excuus te zien voor bespottelijk gedrag

Nog twee dagen en dan is het zover. De elfde van de elfde. Voor veel mensen een normale datum, hier in het Zuiden een van de belangrijkste dagen van het jaar: het officiële begin van het carnavalsseizoen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties