De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 8 november 2017.

Economiewoensdag, 8 november 2017

Hergebruikeconomie staat nog aan het begin

Leeuwarden - Fryslân won vorige week de prijs van de beste regio op het gebied van circulaire economie. Maar volgens een onderzoek is de circulaire economie nog een randverschijnsel.

Economiewoensdag, 8 november 2017

Herbo GroenLeven groeit in Noorden het snelst in omzet

Hoogeveen - Het Heerenveense bedrijf Herbo GroenLeven heeft in drie jaar tijd de omzet met 421 procent vergroot. Van de deelnemers in de categorie middelgrote bedrijven - twee tot tien miljoen euro omzet - aan de FD Gazellen Awards 2017 in Noord-Nederland heeft de zonneparkbouwer de grootste groei geboekt.

Hoofdartikelwoensdag, 8 november 2017

Belastingontwijking is een bedreiging

Multinationals onttrekken samen miljardenwinsten aan de belasting door ze in belastingparadijzen te stallen. Soms krijgen ze officieel vrijstelling van vennootschapsbelasting. Dat is een bedreiging voor het rechtsgevoel.

Regiowoensdag, 8 november 2017

Kranten stoppen met mediaplatform

Leeuwarden Het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant trekken hun handen af van het samenwerkingsverband Finster op Fryslân, het platform waarbij samen met Omrop Fryslân tot vernieuwende journalistiek had moeten worden gekomen. Volgens de beide kranten levert het door de provincie gesubsidieerde platform te weinig op.

Regiowoensdag, 8 november 2017

Politie en OM blunderen in verkeerszaak

Leeuwarden - Ruim twee jaar na een verkeersongeval met dodelijke afloop in Minnertsga en ná aanvullend onderzoek is er opnieuw onderzoek nodig. Net als in december 2016 wordt de rechtszaak aangehouden omdat er te weinig informatie is om de rechtszaak inhoudelijk te behandelen. Het ongeluk, waarbij een zeventigjarige vrouw om het leven kwam, vond op 8 augustus 2015 plaats.

Regiowoensdag, 8 november 2017

Kielstra: geen slagschaduw voor omwonenden windpark

Cornwerd - De provincie Fryslân houdt vast aan de bouw van het nieuwe windpark Nij Hiddum-Houw tussen Cornwerd, Wons en Zurich. Gedeputeerde Klaas Kielstra maakte gisteren bekend in te stemmen met het omstreden ontwerp voor de bouw van negen windturbines met een tiphoogte van 208 meter aan de A7. Nog vandaag dient hierover de eerste in vermoedelijk meerdere rechtszaken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties