De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 december 2015.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 december 2015

Slutingsgolf van Franse moskeëen dreigt

Parijs - Een van de belangrijkste imams van Frankrijk, Hassan El Alaoui, zegt dat er de komende tijd in Frankrijk tussen de 100 en 160 moskeeën zullen worden gesloten. Dit is het gevolg van de aanslagen in Parijs. De regering houdt nu veel strenger de islamtische gebedshuizen in de gaten. El Alaoui was in 2005 de eerste gevangenisimam. Hij doet zijn voorspelling op basis van gesprekken die voerdde met Binnenlandse Zaken. Er zijn zo´n 2600 moskeeën in Frankrijk.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 december 2015

Kopten kopen klooster Lievelde

Amersfoort - De Koptisch-Orthodoxe Kerk in Nederland heeft een klooster gekocht in Lievelde in de Achterhoek. Dat meldt de Raad van Kerken op haar website na een ontmoeting met de leiding van de Koptische kerk in Nederland. De bedoeling is dat op termijn een monnikengemeenschap haar intrek neemt in het klooster.

Sportdinsdag, 8 december 2015

Soms zware tijden, maar Hoefdraad gaf de moed nooit op bij Cambuur

Venlo - Acht maanden stond hij langs de kant met een gescheurde achillespees. Acht maanden revalideren. Acht maanden knokken; fysiek én mentaal. Een zware tijd die hij doorstond door dat ene doel voor ogen te houden: fit worden om zodoende eindelijk te kunnen debuteren voor zijn nieuwe club SC Cambuur. Gisteravond was het dan zover voor Jergé Hoefdraad (29) . Dertig minuten voor het einde van Jong VVV/Helmond Sport - Jong Cambuur (1-1) mocht hij invallen. En? ,,Heerlijk, echt heerlijk", klonk het na afloop met een mix van blijdschap en opluchting.

Sportdinsdag, 8 december 2015

Recensie: De wind woei, er kwamen waaiers, én een column

Waaiers. Als er iets is wat de wielerliefhebber op het puntje van zijn stoel kan doen belanden, dan is het een mooie waaieretappe. Een klein zuchtje wind uit de goede hoek kan een wielerpeloton in een mum van tijd in een slagveld veranderen. De ene renner beukt op kop, de andere moet zijn fiets uit elkaar trekken om het laatste wiel te houden. Voor coureurs een nachtmerrie, voor wielerfans een genot.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties