De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van woensdag, 8 maart 2006.

Agendawoensdag, 8 maart 2006

Klassiek

Grootkoor Het Grootkoor Friesland brengt volgende week donderdag om 20.00 uur een voorjaarsconcert in De Lawei in Drachten. Er worden bekende en onbekende koorwerken gezongen. De pianobegeleiding is in handen van Rob van Dijk.

Bijschriftwoensdag, 8 maart 2006

Spreken

Het ‘nu’ van Gods spreken in de Zoon is al bijna tweeduizend jaar geleden.

Economiewoensdag, 8 maart 2006

CNV daagt Voerman voor zeven ontslagen

Leeuwarden – CNV Bedrijvenbond start een kort geding tegen verhuisbedrijf Voerman Wiersma uit Leeuwarden. De bond verwijt het bedrijf dat het zeven van de dertig mensen op non-actief heeft gesteld, terwijl er wel oproepkrachten zijn ingezet. Ze eist daarom dat de zeven mensen weer aan het werk kunnen. Vestigingendirecteur T. Cieraad van Voerman ontkent deze aantijging en beschuldigt de vakbond van stemmingmakerij.

Expowoensdag, 8 maart 2006

Allingawier, Museumdorp: expo ‘Holland Waterland‘.

Hoofdartikelwoensdag, 8 maart 2006

Verlies en winst…

Het CDA heeft in Fryslân sterker verloren dan landelijk. Dat is een opmerkelijke afwijking, vooral ook ten opzichte van de politieke geschiedenis in dit gewest. Toen het CDA in 1994 over het hele land genomen een electoraal dieptepunt bereikte (rond het vertrek van Lubbers uit het Catshuis), viel de schade voor de Friese CDA’ers reuze mee. Zij konden gewoon doorgaan met regeren in de Friese collegekamers, terwijl in Den Haag het pluche paars kleurde. Ook de opmars van de lokale partijen bracht de bestuurspositie van het CDA in Fryslân minder schade toe dan die van met name de PvdA.

Regiowoensdag, 8 maart 2006

Ruk naar links in Leeuwarden

Leeuwarden – De PvdA heeft een recordwinst geboekt in Leeuwarden. De sociaal-democraten stijgen van tien naar vijftien zetels. De kiezers maakten een ruk naar links. Ook de SP is gegroeid. Een linkse meerderheid is mogelijk. De collegepartijen CDA en VVD zijn de grote verliezers, met de uit de raad weggevaagde D66 en Leefbaar Leeuwarden.

Regiowoensdag, 8 maart 2006

Auto’s mogen richting stad over busbaan

Leeuwarden – De busbaan op de Drachtsterweg gaat bij wijze van proef een jaar lang open voor auto’s richting de stad. Op die manier wordt filevorming op de invalsweg van Leeuwarden voor verkeer uit Drachten tegengegaan.

Regiowoensdag, 8 maart 2006

CDA Smallingerland mogelijk buitenspel

Drachten – De PvdA is weer de grootste partij van Smallingerland. Met een winst van vier zetels (elf in totaal) verdrong de partij het CDA, dat een zetel verloor en nu op zeven zetels staat, van de eerste plaats. PvdA-wethouder C. Kuipers zegt desgevraagd niet uit te sluiten dat er een meerderheid zonder het CDA wordt gevormd. Hij wil vooral kijken naar de winnende partijen.

Regiowoensdag, 8 maart 2006

‘Windmoleneffect’ in Dokkum

Dokkum - Het CDA en de ChristenUnie zijn hun traditionele meerderheid in de raad van de gemeente Dongeradeel kwijt. Het CDA blijft wel de grootste partij. Voor de hand ligt dat de christen-democraten om tafel gaan met de winnaars FNP en de PvdA. In de afgelopen vier jaar lagen die partijen echter geregeld met elkaar in de clinch.

Regiowoensdag, 8 maart 2006

Historisch verlies CDA in Fryslân

Leeuwarden – Het CDA heeft bij de verkiezingen voor de Friese gemeenteraden een historisch verlies geleden: de partij gaat van 151 naar 128 raadszetels. Ook de VVD verliest terrein in de Friese gemeenten en van D66 is in de provincie geen spoor meer over. De PvdA bezet 169 Friese raadszetels en is vooral in stedelijk Fryslân oppermachtig.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 maart 2006

‘De synagoge laat zien: we zijn niet weggevaagd’

Groningen - Het is een gebouw met vele bestemmingen geweest: wasserette, opslagplaats voor radio’s en andere zaken, een kerk en natuurlijk een sjoel. Dit jaar bestaat de synagoge aan de Folkingestraat in Groningen precies honderd jaar. De gehele maand maart wordt daar bij stilgestaan met allerlei jubileumactiviteiten.

Weerwoensdag, 8 maart 2006

Sneeuw en regen


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties