De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 maart 2014.

Economiezaterdag, 8 maart 2014

Friezen helpen Georgië bij opzetten zuivelsector

Leeuwarden | Het Friese consultancybedrijf The Friesian gaat Georgië helpen bij het opzetten van een zuivelsector. Het Oost-Europese land wil met een investeringsfonds van vijftig miljoen euro voor een eigen melkproductie zorgen en schakelt hierbij de hulp in van het bedrijf uit Leeuwarden, dat gespecialiseerd is in zuivelprojecten.

Hoofdartikelzaterdag, 8 maart 2014

Veertigdagentijd: geestelijk in-zien

De kalender van het kerkelijk jaar wijst het begin aan van de veertigdagentijd, de tijd van voorbereiding op de gebeurtenissen op Goede Vrijdag - het sterven van Jezus - en daarna het paasfeest.

Regiozaterdag, 8 maart 2014

Partijen gooien alles in de strijd voor 19 maart

Partijhuizen, dorpentochten, flyers, filmpjes, stickers, een glossy en een camper. De campagnetijd is losgebarsten. Wat doen partijen om op te vallen?

Regiozaterdag, 8 maart 2014

Verdachte van gifmoorden op echtgenoten ook van brandstichting verdacht

Franeker | De vrouw die ervan wordt verdacht haar toenmalige echtgenoten Ruud Konijn (44) uit Enkhuizen en Tjipke van der Ploeg (57) uit Franeker in 2004 en 2012 om het leven te hebben gebracht, heeft mogelijk ook een brandstichting op haar naam staan. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar ervan in juni 2013 het huis van haar nieuwe vriend in Sambeek in brand te hebben gestoken. Daar zijn sterke aanwijzingen voor.

Regiozaterdag, 8 maart 2014

Fryslân helpt zuivelsector aan goed personeel

Leeuwarden | De provincie Fryslân heeft ruim 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de zuivelopleidingen op Van Hall Larenstein in Leeuwarden. De school werkt in de zogeheten Dairy Chain samen met bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen om voldoende personeel op te leiden voor nieuwe zuivelfabrieken in Fryslân én daarbuiten. Het bedrag komt uit het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslân.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 maart 2014

Manifest: te weinig geld voor onderhoud grote kerken

Amsterdam | Het onderhoud aan grote beeldbepalende kerken bevindt zich in de gevarenzone. Voor het derde achtereenvolgende jaar is onvoldoende rijkssubsidie beschikbaar voor de instandhouding van deze rijksmonumenten. Daarvoor waarschuwen leden van het Grote Kerken Overleg (GKO) in een manifest aan de Tweede Kamer.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 maart 2014

Studenten theologie onderzoeken The Passion


Sportzaterdag, 8 maart 2014

Lukoki voor ’t eerst als gast in ArenA

Hij debuteerde al namens Ajax in de Amsterdam ArenA. Maar in de kleedkamer van de gasten, daar was Jody Lukoki nog nooit. Tot morgen, als de aanvaller met SC Cambuur op bezoek gaat bij de koploper. Met een lach: ,,Oppassen dat ik niet richting de verkeerde kleedkamer loop."

Sportzaterdag, 8 maart 2014

Samir Fazli: laatste der Mohikanen van de Balkan

Heerenveen | Het was voor aanvaller Samir Fazli vorige week vrijdag een heuglijke dag. Niet alleen vanwege het feit dat sc Heerenveen won bij Heracles Almelo, maar juist omdat hij in zijn vijfde seizoen voor het eerst in competitieverband in de basis mocht beginnen. En de negentig minuten mocht volmaken. Toch lijkt zijn vertrek uit Fryslân aanstaande - vanwege zijn aflopende contract.

Sportzaterdag, 8 maart 2014

Ziyech en Heerenveen komen er niet uit

Heerenveen | Hakim Ziyech en Heerenveen hebben de contractonderhandelingen gestaakt. ,,We hebben er alles aan gedaan, maar de wens van de partijen lag ver uit elkaar’’, bevestigde manager voetbalzaken Hans Vonk. Het vertrek van de middenvelder is daardoor aanstaande. ,,Heerenveen heeft aangegeven de optie in zijn contract te lichten en hem de aankomende transferwindow te willen verkopen’’, meldde Ziyechs management. Er is interesse uit binnen- en buitenland.

Sportzaterdag, 8 maart 2014

De Jong gaat aan de leiding in wereldtitelstrijd junioren

Bjugn | Antoinette de Jong kende gisteren gemengde gevoelens na de eerste dag van het WK voor junioren. De schaatsster uit Rottum gaat na twee afstanden in het Noorse Bjugn weliswaar aan de leiding in het algemeen klassement, maar de wereldtitel op een individuele afstand zat er voor het Friese talent niet in.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties