De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 maart 2016.

Regiodinsdag, 8 maart 2016

Heeg eerste dorp met zonneproject via postcoderoos

Heeg - Heeg is het eerste dorp in Fryslân met een zonnepanelenproject op basis van de postcoderoosregeling (pcr), officieel de Regeling Verlaagd Tarief.

Regiodinsdag, 8 maart 2016

Betere regeling nodig voor snel internet op platteland

Leeuwarden - De provincie Fryslân bekijkt hoe zij initiatieven voor snel internet in het buitengebied beter kan ondersteunen. De provincie stelde vorige maand een fonds in, waaruit plaatselijke werkgroepen geld kunnen lenen voor een glasvezelaansluiting. De projecten komen minder snel van de grond dan verwacht, stelt de provincie vast. Daar wordt nu aan gewerkt, zegt provinciewoordvoerder Herman Buikema.

Regiodinsdag, 8 maart 2016

Basisscholen sturen klassen naar huis

Leeuwarden - Verschillende christelijke basisscholen in Fryslân hebben gisteren leerlingen naar huis gestuurd of klassen samengevoegd omdat de docent afwezig was. Dat gebeurde in elk geval op scholen in Leeuwarden, Harlingen, Hurdegaryp, Buitenpost en Wolvega.

Regiodinsdag, 8 maart 2016

Extra opvangplaatsen nodig in Fryslân

Leeuwarden - Friese gemeenten moeten veel harder hun best doen om opvangplaatsen te creëren voor vluchtelingen. Nog voor de zomer moeten minimaal 2700 plaatsen worden gevonden voor de groeiende stroom asielzoekers.

Sportdinsdag, 8 maart 2016

Sinnema moet gedwongen negen maanden toekijken

Door Nathan Sprey

Sportdinsdag, 8 maart 2016

Hemmen is sneller dan gepland terug op het Cambuur-veld

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties