De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 april 2006.

Bijschriftzaterdag, 8 april 2006

Stilstand

Als gemeenteleden zijn blijven steken in de eerste beginselen, heeft dat een verlammend effect op de hele gemeente.

Economiezaterdag, 8 april 2006

Bij Astellas nu ook Hollandse staking

Meppel - Bij het Japans farmaciebedrijf Astellas gaan werknemers vanaf zondagavond in staking. Volgens een woordvoerder van FNV Bondgenoten ,,nu ook op de Hollandse manier”. Vorige week was er bij het bedrijf nog sprake van een Japanse staking. Werknemers werkten toen door met een speldje met de tekst ‘Ik staak’. De staking is het gevolg van een cao-conflict.

Economiezaterdag, 8 april 2006

Zestig banen weg door failliet van Correctief

Franeker - Beveiligingsbedrijf Correctief in Franeker is failliet. Zestig mensen verliezen hierdoor hun baan. Dat maakte curator A. Geense gisteren bekend. Geense heeft weinig hoop op een doorstart van het bedrijf. ,,Dat is moeilijk in deze branche. De waarde zit vooral in het klantenbestand van het bedrijf.”

Economiezaterdag, 8 april 2006

‘Philips investeert miljoenen in Drachten’

,,Het klopt gewoon niet, dat Philips niet investeert in Nederland’’, zegt Jan Konijnenberg (46), sinds drie maanden directeur van Philips Drachten. ,,Alleen al hier in Drachten investeren we jaarlijks tientallen miljoenen in nieuwe productielijnen.” Philips zou zich langzaam terugtrekken uit Nederland; de laatst grote investering zou zes jaar geleden zijn gedaan. Konijnenberg is oprecht verontwaardigd over de insinuaties van de vakbonden na het bericht van de sluiting van de lampenfabriek in Weert deze week.

Economiezaterdag, 8 april 2006

Honderd banen weg bij Philips Drachten

Drachten - Bij Philips Drachten verdwijnen dit jaar honderd van de 1650 banen. Dat maakte directeur J. Konijnenberg gisteren bekend. Vorig jaar verdwenen ook al 120 banen in Drachten. Konijnenberg verwacht geen gedwongen ontslagen. De ontslagen zijn voor een deel het gevolg van de twee jaar geleden aangekondigde productieverplaatsing naar China. De oudere modellen scheerapparaten worden daar gemaakt. Philips zoekt nog een partner in het verre oosten voor de productie van motoren voor de apparaten. Dit betreft het werk van vijftig medewerkers.

Regiozaterdag, 8 april 2006

Crimineel krijgt steeds vaker een werkstraf opgelegd

Leeuwarden – Criminelen krijgen steeds vaker een werkstraf opgelegd. In vijf jaar tijd is het aantal werkstraffen dat Reclassering Nederland uitvoert verviervoudigd, tot 32.000 vorig jaar. Daarvan zijn er 2326 in Noord-Nederland uitgevoerd.

Regiozaterdag, 8 april 2006

Een stil maar iets te lang treintje

Schiermonnikoog – Jarenlang werd er op Schiermonnikoog over gepraat: hoe kunnen we het eiland onderscheiden als een milieu- en toeristenvriendelijk eiland? Het eiland mag dan officieel autovrij zijn, taxi’s, bussen en de vele auto’s van eilanders (die mogen namelijk wel een wagen hebben) maken het toch nog behoorlijk druk. En als er toeristen komen met een hele zwik koffers en tassen, worden die gewoon in een busje gegooid, net als op al die andere eilanden.

Regiozaterdag, 8 april 2006

‘Zandsuppletie redt het wad’

Leeuwarden – Het waddengebied is ook in 2046 nog een boeiend natuurgebied, waar mens en dier veel plezier aan kunnen beleven. Er moet wel veel gebeuren, vooral op het gebied van zandsuppletie en het toelaten van water op plekken waar dat eerst bestreden werd, zoals op de oostpunt van de eilanden.

Regiozaterdag, 8 april 2006

Adviesraden tegen aanleg

Den Haag - Drie belangrijke adviesraden wijzen de aanleg van de Zuiderzeelijn (ZZL) zonder meer af. Volgens de raden draagt een nieuwe snelle spoorverbinding niet bij aan het verbeteren van de economische situatie van het Noorden.

Regiozaterdag, 8 april 2006

Meer leden, dankzij Urk

Leeuwarden – De Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland (CGK) boekten vorig jaar een winst van 1081 leden. Maar het cijfer is vertekend. Het komt door de overgang van één gemeente: de Ichtuskerk van Urk. Zonder die groei was er een verlies van tien over 2005.

Regiozaterdag, 8 april 2006

Een geloof van moeten naar mogen

Leeuwarden - Twintig jaar lang dacht Heleen Plat dat ze van God ,,van alles moest’’. Dat ze een onberispelijk leven zou moeten leiden als ze voor Hem koos. Die gedachte was de blokkade om werkelijk voor Jezus te kiezen. Tot ze vorig jaar een nieuwe weg ging.

Regiozaterdag, 8 april 2006

Noorden blijft strijden voor Zuiderzeelijn

Drachten - De noordelijke provincies leggen zich niet zomaar neer bij het schrappen van de plannen voor de Zuiderzeelijn (ZZL) door het kabinet. Gisteren verschafte een brief van drie belangrijke adviesraden de onderbouwing voor het Haagse ‘nee’. Het Noorden vindt dat Den Haag de verkeerde argumenten gebruikt om de snelle spoorlijn af te blazen.

Regiozaterdag, 8 april 2006

Bendes in Opeinde en Surhuisterveen

Surhuisterveen/Opeinde – De politie heeft tientallen arrestaties verricht in Surhuisterveen en Opeinde. Daarmee is in de eerste plaats een reeks vernielingen, inbraken en brandstichting opgelost. Er zijn daar achttien mensen opgepakt die intussen 29 zaken hebben bekend. De politie verwacht meer aanhoudingen.

Sportzaterdag, 8 april 2006

Cambuur besluit rommelig seizoen met winst

Leeuwarden - Na een uiterst rumoerig etmaal werd er gisteravond dan toch gevoetbald door Cambuur Leeuwarden. En het ging in de slotwedstrijd niet om des keizers baard. FC Den Bosch maakte nog kans op de play-offs, maar dan moest de plaatselijke trots in de Friese hoofdstad verslagen worden. Dat mislukte. Cambuur won dankzij een blunder van keeper Michel Vorm op een ‘ketser’ van Raymond Bronkhorst.

Sportzaterdag, 8 april 2006

Heerenveen schiet niks op met gelijkspel

Heerenveen - Na de wanvertoning van zes dagen geleden in Nijmegen kon SC Heerenveen gisteren in het Abe-Lenstrastadion tegen Feyenoord andermaal niet winnen. Er werd dan wel niet verloren, maar met het gelijkspel schieten de Friezen in deze fase van de competitie niks op. Meer zat er echter niet in voor Heerenveen.

Sportzaterdag, 8 april 2006

Cambuur dreigt licentie kwijt te raken

Leeuwarden – ,,De haven is in zicht, maar het schip Cambuur kan nog steeds op een havendam stranden’’, zo meent interim directeur Harjan van Dam. Vandaag moet er twee ton op tafel komen om de salarissen te betalen, anders pakt de voetbalbond KNVB de licentie af. Echter, de bodem van de schatkist is alweer wreed zichtbaar. Het geld is op.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties