De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 mei 2004.

Bijschriftzaterdag, 8 mei 2004

In het dal van doem


Cultuurzaterdag, 8 mei 2004

Verhalen om kracht uit te putten

Lida Dykstra krijgt vandaag in Twijzel de driejaarlijkse Simke Kloostermanpriis uitgereikt, de prijs voor het beste Friese kinderboek. Haar prentenboek Műske myn famke is een bewerking van een bekend gedicht van de Friese renaissancedichter Gysbert Japix. Het boek is inmiddels vertaald in het Nederlands, Engels en twee Zuid-Afrikaanse talen.

Cultuurzaterdag, 8 mei 2004

Depp als schrijver van misdaadromans

Dat Johnny Depp een van de beste filmacteurs van dit moment is, is geen bijzondere constatering. Dat is hij eigenlijk al heel lang. Of het nu begon met zijn rol in Dead Man van Jim Jarmusch of al eerder, of pas toen hij Pirates of the Caribbean deed.

Hoofdartikelzaterdag, 8 mei 2004

De minister, de media…

Het botert niet zo tussen de overheid en de media. De afgelopen tijd hebben overheidsdienaren, bijvoorbeeld ministers en burgemeesters, forse kritiek geuit op de media. Deze week nog hadden minister Donner van Justitie en burgemeester Cohen van Amsterdam zo hun bedenkingen bij het functioneren van de media.

Regiozaterdag, 8 mei 2004

Praalgraf Cammingha’s is klaar

Tjerkwerd – De restauratie van het grafmonument van de Cammingha’s in de hervormde kerk van Tjerkwerd is klaar. Het opgeknapte rijksmonument wordt zaterdag onthuld. Koster De Jong van de gemeente is opgetogen over de restauratie. De restaurateurs hebben vakwerk afgeleverd, vindt hij. ,,It binne eins heale keunstners, ik fergelykje se mar mei Jopie Huisman. Dat wie ek sa’n man’’, zegt hij.

Regiozaterdag, 8 mei 2004

Lemsters boos over woningsloop

Lemmer – De bewoners aan de oneven kant van de Christiaan de Vriesstraat in Lemmer zijn boos. Woningbouwvereniging Lyaemer Wonen wil de dertien gezinswoningen in die straat slopen. Hiervoor in de plaats moet een twintigtal seniorenappartementen komen.

Regiozaterdag, 8 mei 2004

Partituren en broodjes klaar voor orgeldag

Drogeham/Grootegast – De tas met partituren staat klaar, de kaart van Groningen ligt op het dashboard van de auto en de vrouw heeft de broodjes al bij de bakker gehaald. Jelle de Jong (54) uit Drogeham is klaar voor zijn eerste orgeltournee door het Groninger land. De tweede zaterdag in mei staat al 27 jaar lang in het teken van de Orgeldag Noord-Nederland.

Regiozaterdag, 8 mei 2004

Gehandicapte liever niet naar regulier bedrijf

Drachten - Gehandicapten en zwakbegaafden die bij een sociale werkvoorziening in dienst zijn, stromen amper door naar het reguliere bedrijfsleven. Staatssecretaris Rutte zal het doel om 25 procent van hen te laten doorstromen niet halen.

Regiozaterdag, 8 mei 2004

‘Zieke notarissen en slechte sfeer door vrijgave tarieven’

Leeuwarden - Sinds de tarieven in 1999 bij wet zijn vrijgegeven is er in Fryslân tussen notarissen amper nog sprake van collegialiteit. De concurrentie is moordend, de sfeer is aanzienlijk verslechterd en van de oude broederschap is weinig meer over. Dat zegt persnotaris Tj. Koelmans uit Berlikum van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Geloof & Kerkzaterdag, 8 mei 2004

Engelen: Boodschappers van Gods liefde

Driebergen - Een ontmoeting met een engel vindt vaak plaats op een moment ,,dat er iets ernstigs is’’, zegt ziekenhuis-predikante Margriet van der Kooi. In haar werk hoort ze soms de verhalen. Een gedachte die ze niet altijd uitspreekt, maar wel heeft is: ‘zoek God, niet de ervaring’.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 mei 2004

Afscheid van de Franciscuskerk

Leeuwarden - ,,Veertig jaar hebben we prachtig gebruik kunnen maken van dit fijne gebouw. De Franciscus-parochiegemeenschap voelde zich er thuis’’. Pastor Frans Kocken (84), destijds de bouwpastor, kijkt nog één keer terug. Zondag kerken de Leeuwarder katholieken voor het laatst in de Sint Franciscuskerk.

Sportzaterdag, 8 mei 2004

Voor Edman is ‘Europees’ het toverwoord

Heerenveen – Hij is gezond, heeft een beroep waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen en verdient niet onaardig. Het leven lacht Erik Edman toe. Helemaal nu de verdediger van Heerenveen eergisteren te horen kreeg dat hij is opgenomen in de selectie van Zweden voor de Europese kampioenschappen in Portugal deze zomer. Toch wil de Zweed meer. Morgen moet er nog wat gebeuren. Hij wil met SC Heerenveen UEFA Cup voetbal veilig stellen. Met zijn land zeker van deelname aan de Europese titelstrijd, maar nog niet zeker van Europees voetbal met zijn club. ‘Europees’; deze week het toverwoord voor Erik Edman.

Sportzaterdag, 8 mei 2004

Co Adriaanse: ‘Klein standbeeld voor Foppe’

Nu Foppe de Haan als trainer afscheid neemt van het betaalde voetbal, is het tijd om terug te blikken. Het Friesch Dagblad brengt een serie waarin mensen uit verschillende geledingen een boekje open doen over De Haan en hun ervaringen met hem. Deel 1: AZ-trainer Co Adriaanse.

Sportzaterdag, 8 mei 2004

Cambuur geen obstakel voor FC Den Bosch

Leeuwarden – Cambuur heeft vrijdagavond niet opnieuw een stunt kunnen uithalen. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloor de ploeg van Dick de Boer van FC Den Bosch. De Brabanders blijven door de overwinning tot de laatste speelronde verwikkeld in de strijd om het kampioenschap met Excelsior, dat gisteren eveneens haar duel won.

Weerzaterdag, 8 mei 2004

Wolken en zon

Vanmiddag zijn er wolken en breekt de zon ook af en toe door. Het wordt 15 tot 17 graden en er waait een matige tot vrij krachtige noordoostenwind. Plaatselijk valt er een buitje. Morgen verandert er weinig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties