De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 8 mei 2014.

Economiedonderdag, 8 mei 2014

Vakbonden vragen om rust bij Douwe Egberts

Joure | Vakbonden zien de potentie van de fusie die DE Master Blenders 1753 wil aangaan met de koffietak van het Amerikaanse voedingsbedrijf Mondelez. Ook worden op de korte termijn geen gevolgen verwacht voor de Nederlandse werkgelegenheid. Maar na in twee jaar een beursgang, een Duitse overname, bestuurswisselingen en ingrijpende reorganisaties te hebben meegemaakt wil het personeel nu duidelijkheid over de toekomst en vooral baanzekerheid.

Economiedonderdag, 8 mei 2014

Paques Balk vindt zichzelf steeds weer uit

Balk | Liefst twee Friese bedrijven maken volgende week kans op de Koning Willem I Prijs. Een daarvan, Paques Holding bv uit Balk, won in 1999 al eens de Koning Willem I Plaquette (toen nog Ei van Columbus geheten) een prijs voor duurzaam ondernemerschap. Jos Pâques hoopt dat het nu lukt om de Koning Willem I Prijs te winnen.

Hoofdartikeldonderdag, 8 mei 2014

Q-koorts: nog steeds

reden voor onderzoek

Hoofdartikeldonderdag, 8 mei 2014

Poetin daagt met zijn doctrine Europa uit

Vandaag herdenkt Rusland de overwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Waar wij de bevrijding vieren, herdenken de Russen en de andere volken van de voormalige Sovjet-Unie dat zij nazi-Duitsland op de knieën brachten. Met meer dan 25 miljoen doden hebben zij de zwaarste tol betaald in de strijd tegen het fascisme. De Amerikanen en West-Europeanen hebben ook zware offers gebracht, maar historici zijn het erover eens dat de daadwerkelijke, allesbeslissende strijd in het oosten plaatsvond. De Overwinningsdag op het Fascisme wordt dan ook gewoontegetrouw uitgebreid gevierd in Rusland.

Regiodonderdag, 8 mei 2014

Missie Afghanistan is pas echt voorbij met een medaille

Leeuwarden | Op Vliegbasis Leeuwarden kregen 150 militairen die hebben deelgenomen aan de vredesmissie in Afghanistan gisteren een herinneringsmedaille uitgereikt. Erkenning en de afsluiting van de missie. De decoraties werden uitgereikt tijdens een feestelijke ceremonie, die in de stromende regen werd geopend door Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp. ,,Onze militairen hebben zich ingezet voor vrede en veiligheid in Afghanistan, door ondersteuning vanuit de lucht te geven aan verschillende grondtroepen. Dankzij hen is het land geen broeinest van terreur meer, en heeft de lokale bevolking de mogelijkheid op vrede, veiligheid en scholing”, aldus Middendorp in zijn toespraak.

Regiodonderdag, 8 mei 2014

Landsdeel Noord krijgt alvast een volkslied

Leeuwarden | De fusie tussen Fryslân, Groningen en Drenthe tot één Landsdeel Noord is hoogst omstreden, maar op 24 mei wordt in Groningen alvast een nieuw volkslied voor het landsdeel gepresenteerd. Ook de nieuwe vlag voor het noordelijk landsdeel zal die avond gepresenteerd worden.

Regiodonderdag, 8 mei 2014

De Kilimanjaro op als dank voor nieuwe nier

Leeuwarden | Twee jaar geleden was een fietstochtje al een uitputtingsslag voor de 27-jarige Astrid van den Berg, nu traint ze voor een bergbeklimming van 5895 meter. De Leeuwardense maakt in oktober een tocht naar de top van de Kilimanjaro in Tanzania, samen met tien andere patiënten die een orgaantransplantatie ondergingen. Niet zomaar, maar om meer mensen bewust te maken van het belang van orgaandonatie.

Regiodonderdag, 8 mei 2014

Duitse toerist is blij met dubbele sluis, maar mist Máxima

Stavoren | ,,Jammer, Máxima is er niet bij”, zegt de Duitse toeriste Christa Espey (70). Zojuist heeft ze met haar man Friedhelm (82) een glimp opgevangen van koning Willem-Alexander, die van het bedieningsgebouw van de nieuwe Johan Frisosluis naar de besloten receptieruimte is gelopen. Sinds 1978 komen ze al in Stavoren, maar niet eerder zagen ze een lid van het Koninklijk Huis. ,,Alleen op tv. Dit is toch bijzonder”, vertelt Friedhelm van onder zijn zwarte schipperspet.

Sportdonderdag, 8 mei 2014

Coach Gerben Wiersma is verrast door fitheid van zijn turnsters

Heerenveen | Met Lisa Top en Wendy de Jong van TSH Heerenveen heeft Nederland komende week twee Friese troeven in handen op het Europees kampioenschap turnen in Sofia. Waar van Top het nodige verwacht wordt in het seniorenteam van bondscoach Gerben Wiersma, mikt De Jong op succes bij de junioren. Wiersma is positief verrast door de fitheid van de turnsters. ,,Dit had ik een half jaar geleden niet verwacht.”

Sportdonderdag, 8 mei 2014

Column Jelle ten Rouwelaar | Moe van doorsnee Nederlander

Je weet hoe dat gaat met verhaaltjes. Of ze nu goed of slecht verlopen: uiteindelijk komt er altijd een grote, dikke olifant en die blaast ze uit. Afgelopen. Klaar. Over. En nu lekker slapen.

Sportdonderdag, 8 mei 2014

Serie 50 jaar Cambuur | Groote was hard, maar fair; de rode kaart kreeg-ie nooit

In juni is het vijftig jaar geleden dat SC Cambuur werd opgericht. De komende tijd kijkt het Friesch Dagblad elke vrijdag terug op een van de vijf decennia. Vandaag deel 2, 1975-1984: over Johan Groote (58), de man die de op twee na meeste wedstrijden voor de club speelde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties