De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van maandag, 8 mei 2017.

Economiemaandag, 8 mei 2017

Van der Werff groeide in de crisis twee keer zo hard

Heerenveen - Op 7 november 1916 kreeg Jouke van der Werff uit Wytgaard een contract van de melkfabriek in Wirdum om bij acht boeren de melk op te halen. Honderd jaar later en drie generaties verder is het bedrijf van de melkrijder uitgegroeid tot een logistiek concern met 155 trucks.

Hoofdartikelmaandag, 8 mei 2017

Echte test voor Macron moet nog komen

Zoals verwacht heet de nieuwe Franse president Emmanuel Macron. De pro-Europese sociaal-liberaal versloeg gisteren in de tweede en beslissende ronde Marine Le Pen, de uiterst rechtse kandidaat van het Front National.

Regiomaandag, 8 mei 2017

In de oorlog is het nooit zwart-wit

Tzummarum - De Friese en de Nederlandse vlag wapperen aan het kleine, witte gebouwtje in de zeedijk bij Tzummarum. Het witte gebouwtje is het enige overblijfsel van de stelling Koehoal die de Duitsers er aan het begin van de oorlog bouwden als onderdeel van de luchtverdediging.

Regiomaandag, 8 mei 2017

Niet-rokende partner kan roker helpen

Groningen - Het UMC in Groningen doet onderzoek naar de mogelijke invloed van niet-rokende levenspartners van rokers die willen stoppen met roken. Aan het zogenoemde Stopplan-onderzoek moeten uiteindelijk minstens 140 stellen deelnemen. Veertig hebben zich inmiddels aangemeld en zijn begonnen met het onderzoek, dat vooral via internet plaatsvindt.

Regiomaandag, 8 mei 2017

Gemeente Heerenveen neemt communicatie zonnepark over

Heerenveen - De gemeente Heerenveen organiseert volgende week een nieuwe informatieavond over de komst van het zonnepark in de noordwestelijke oksel van het klaverblad A7/A32. Daarmee neemt de gemeente de communicatie naar omwonenden over van projectontwikkelaar Zonel BV, die eerder twee informatieavonden belegde over de komst van ruim 34.000 zonnepanelen op negen hectare tussen de Leeuwarderstraatweg, de A32 en het pad Omweg, dat evenwijdig aan de A7 loopt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties