De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 8 juni 2016.

Economiewoensdag, 8 juni 2016

Weidevogelmelk voortaan in de supermarkt

Idzega - Dat het slecht gaat met de weidevogels gaat veel mensen in Fryslân aan het hart, merkt Catharinus Wierda, mede-oprichter van Het Boerengilde, een collectief van twaalf melkveehouders in het Noorden. Met het nieuwe zuivelmerk Weide Weelde kun je als consument een steentje bijdragen aan het behoud van de weidevogel. Gisteren werd in Idzega het nieuwe merk gelanceerd.

Hoofdartikelwoensdag, 8 juni 2016

CDA kiest met Buma voor stabiliteit

Het zelfvertrouwen van het CDA is niet slecht. In de peilingen haalt de partij de twintig zetels niet, maar aan peilingen moet je niet meer waarde en betekenis hechten dan aan de buitentemperatuur: vandaag is het frisjes en morgen kan het zomer zijn.

Regiowoensdag, 8 juni 2016

Besluit over de Frosk valt deze week

De Westereen - Haar oudste twee zonen haalden beide hun zwemdiploma in de Frosk. Of Wander, de jongste van anderhalf, dat ook kan is nog maar de vraag, beseft Anke Wijbenga (35), woordvoerder van het Comité Frosk. Ze raakte in april min of meer toevallig bij het reddingscomité betrokken. ,,Een badjuffrouw die mijn middelste zoon les had gegeven, vertelde me twee maanden geleden dat het mis ging met het bad. Ze wist dat ik nogal van het organiseren ben. Zo zat ik ook achter het Open Fries Kampioenschap 'straatsen’ afgelopen winter in die ijzelperiode. Ik begon toen een actie op Facebook en voor ik het wist, zat ik er tot over mijn oren in en was er een actiecomité om de Frosk te redden."

Regiowoensdag, 8 juni 2016

Dagelijkse bus van Fryslân naar Randstad

Leeuwarden - Er komt een dagelijkse rechtstreekse busverbinding vanuit Fryslân naar Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het Duitse bedrijf Flixbus verwacht nog deze zomer te kunnen beginnen met de nieuwe buslijn, met opstapplaatsen in Drachten, Leeuwarden en Harlingen. De provincie Fryslân heeft er inmiddels mee ingestemd.

Regiowoensdag, 8 juni 2016

PvdA verlangt uitleg van toezichthouders

Leeuwarden - ,,De nieuwe maximale bezoldigingsnorm voor toezichthouders moet niet worden misbruikt als 'vluggertje’ om met meer geld naar huis te kunnen." Dat zegt PvdA-Tweede Kamerlid John Kerstens over de verhoging van de vergoeding voor toezichthouders van Zorgpartners Friesland, waartoe ouderenzorggroep Noorderbreedte en de ziekenhuizen MCL en Tjongerschans behoren. Zij behoren nu tot de best betaalde toezichthouders van Nederland. De PvdA gaat Kamervragen stellen naar aanleiding van berichtgeving in deze krant.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties