De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 8 juni 2017.

Economiedonderdag, 8 juni 2017

Verdubbeling in 10 jaar van aantal Friese kaaswinkels

Leeuwarden - Het aantal kaaswinkels is in tien jaar tijd in Fryslân verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er waren begin dit jaar in deze provincie twintig kaaswinkels. Landelijk was er in tien jaar tijd sprake van een groei van ruim een kwart, van 475 naar 605 kaasspeciaalzaken.

Hoofdartikeldonderdag, 8 juni 2017

Verkiezing van May geen gelopen race

Het besluit van de Britse premier Theresa May om vervroegde verkiezingen uit te schrijven leek twee maanden geleden nog zo´n goed idee. May zou dan haar eigen mandaat krijgen als premier - ze was immers tussentijds aangetreden vanwege het opstappen van David Cameron na het brexitreferendum - en ze zou de oppositie verpletterend verslaan. Vandaag is het zover dat de Britten mogen stemmen en May kan niets anders doen dan nagelbijten.

Regiodonderdag, 8 juni 2017

Sneldienst naar Ameland komt er volgend jaar

Er komt een sneldienst van Holwerd naar Ameland, die plaats biedt aan 48 passagiers. Dat maakte Wagenborg Passagiersdiensten gisteren bekend.

Regiodonderdag, 8 juni 2017

Jeugd krijgt drank via ouders en vrienden

Buitenpost/Burgum - Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel moeten ouders in de gemeenten bewuster maken van de gevolgen van alcohol drinken op jonge leeftijd, want daarmee is de meeste winst te behalen. Dat zeggen de rekenkamercommissies van de gemeenten in Klare wijn schenken, een rapport over het op jongeren gerichte alcohol- en drugsbeleid van de twee gemeenten.

Regiodonderdag, 8 juni 2017

Leerkrachten houden school uur dicht

Leeuwarden - Uit protest tegen de lage salarissen voor leerkrachten in het basisonderwijs leggen juffen en meesters in heel Nederland op 27 juni het werk een uur neer. Ook in Fryslân wordt op die manier geprotesteerd tegen de laatdunkende uitspraken van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) over lesgeven in het basisonderwijs.

Regiodonderdag, 8 juni 2017

Zelfrijdende bussen voor scholieren

Dokkum - Zelfrijdende bussen worden mogelijk volgend jaar ingezet voor leerlingenvervoer in Noordoost-Fryslân. Dit plan van het Dockinga College uit Dokkum en de provincie Fryslân is door het rijk uitgekozen als Rijksexperiment voor krimp en bevolkingsdaling.

Regiodonderdag, 8 juni 2017

Niet meer reizen om bij de toko te komen

Burgum - De jonge Iraniër Majid Rahimi (22) heeft vorige week een internationale supermarkt geopend in Burgum: Saffraan. Dankzij zijn passie om anderen te helpen, zijn ondernemersgeest en de steun van zijn Friese 'ouders´ is dat gelukt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties