De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 juli 2006.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

‘Lage winstbelasting moet doorgaan’

Haren - Verlaging van de vennootschapsbelasting moet doorgaan, ondanks de val van de regering, vindt Bernard Wientjes als VNO-NCW-voorzitter.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

Terpstra en Kooi gaan samen met Burghgraef

Sneek - Terpstra en Kooi accountants en adviseurs uit Sneek sluiten zich aan bij collegakantoor Burghgraef De Jong Schilstra accountants en belastingadviseurs uit Bolsward. Dat maakte P. Spoelstra van Terpstra en Kooi gisteren bekend.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

‘Mensen zijn nu gelukkiger in hun werk’

Drachten – De stoep werd gisteren nog even aangeveegd en in de bedrijfshal moesten ook nog de puntjes op de i. Voor de mensen die voorheen werkten bij Caparis en nu aan de slag zijn bij Metalis in Drachten, was het gisteren een speciale dag. ’s Ochtends eerst de bedrijfshal netjes en dan snel naar huis om zelf ook netjes voor de dag te komen.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

Van der Heide haalt weer hogere winst

Kollum - Van der Heide uit Kollum heeft vorig jaar een winst gehaald van 1,5 miljoen euro. Dat is 60 procent hoger dan in 2004 en zelfs drie keer zoveel als in 2003. Dat maakte het technische bedrijf gisteren bekend. De omzet is uitgekomen op iets minder dan achttien miljoen euro.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

Prodist start verkoop software in Indonesië

Leeuwarden - Softwaremaker Prodist uit Leeuwarden heeft een contract getekend met een groot Indonesisch opleidingsinstituut voor de levering van zijn software in de Indonesishce taal. Dat maakte directeur A. van der Meulen gisteren bekend.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

’Vleeskuikens sterven niet massaal door hitte’

Drogeham - Vleeskuikens sterven helemaal niet massaal door de extreme hitte van de laaste tijd, zegt pluimveehouder J. Woudstra uit Drogeham. Gisteren luidde Stichting Wakker Dier de noodklok over massale sterfte van vleeskuikens, omdat de koeling vaak niet voldoet. Volgens Woudstra zijn de meeste bedrijven berekend op de hitte, al zijn extra maatregelen nodig. Zo heeft hij een kwart van zijn 90.000 vleeskuikens vervroegd laten afvoeren, om ruimte te scheppen. Daardoor neemt de warmte minder snel toe. Ook worden de kuikens vooral ’s nachts gevangen. Vrachtwagens vol met dode vleeskuikens, gesignaleerd op de snelweg, zijn calamiteiten, mogelijk veroorzaakt door stroomuitval, denkt Woudstra.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

‘Samenwerking in het rioolbeheer loont’

Sneek - Een gezamenlijke aanpak van het rioleringsstelsel in Fryslân is het doel van Aquario uit Sneek. Dat niet alle gemeenten daar direct oren naar hebben, begrijpt directeur Maarten Offinga wel. ,,Maar toch kunnen ze nog een goede efficiëntieslag maken door samen te werken. Daarmee is veel geld te besparen. Soms kan het wel 15 tot 20 procent goedkoper. Voor gemeenten betekent samenwerking het loslaten van bestaande structuren. Bij de watervoorziening is er al sprake van één waterbedrijf. De gemeente verzorgde vroeger de watervoorziening, nu doet Vitens dat. Je moet er toch ook niet aan denken dat je als gemeente de eigen watervoorziening weer in onderhoud zou moeten nemen?”

Economiezaterdag, 8 juli 2006

Hitte leidt tot dood massa’s vleeskuikens

Leeuwarden - De hitte van de afgelopen dagen heeft tot de dood van duizenden vleeskuikens geleid. Vooral aan het einde van de groeiperiode treden veel problemen op. Volgens directeur M. Thieme van Stichting Wakker Dier hebben veel vleeskuikenhouders de koeling niet in orde. ,,De snelle productie zorgt voor veel hittestress”, stelt zij.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

Gedeputeerden in de clinch over Syntens

Leeuwarden - Syntens, een ‘innovatienetwerk’ dat door het ministerie van Economische Zaken is opgezet in Noord-Nederland, is ,,een ambtelijke organisatie die niet de dingen doet die ze moet doen.’’ Dat zei de Friese gedeputeerde Mulder gisteren bij de presentatie van Bridging the Gap, een innovatieproject dat door ondernemers zélf getrokken wordt. Zij boeken veel sneller succes dan de ambtenaren van Syntens: in een half jaar brachten ze 34 innovaties teweeg bij 26 bedrijven, goed voor elf ŕ vijftien banen - en dat voor maar 45.000 euro. ,,Wat doet Syntens dan, met z’n dertig adviseurs in het Noorden?’’, vroeg Mulder zich hardop af.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

Fryslân steekt drie ton in innovatieclub

Leeuwarden - De provincie Fryslân steekt 300.000 euro in een ondernemersclub die innovaties bij bedrijven moet stimuleren. Nog deze maand brengt de provincie het definitieve plan naar buiten. Ondernemers moeten zelf de kar gaan trekken.

Economiezaterdag, 8 juli 2006

Kooyenga zoekt 100 nieuwe medewerkers

Dokkum - Kooyenga uit Dokkum zoekt ruim honderd nieuwe medewerkers. De detacheerder heeft snel mensen nodig vanwege een snelle groei van de omzet. Bij het bedrijf werken nu 330 mensen. Kooyenga is vooral groot in medewerkers Sociale Zaken voor gemeenten in het hele land. Die afdeling telt 235 medewerkers. Kooyenga verwacht dit aantal uit te kunnen breiden met 25 ŕ 50 mensen.

Hoofdartikelzaterdag, 8 juli 2006

Keuzes in de medische zorg...

Het is een alarmerende zin: niet alle levensverlengende medische ingrepen zouden door de zorgverzekeraars vergoed moeten worden. En deze ook: een medische ingreep moet de verzekeraars niet meer kosten dan 80.000 euro per levensjaar. Toch is er sinds vorige week een discussie gestart over deze en dergelijke zinnen. De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ)heeft een rapport geschreven voor het ministerie. Het is vooral bedoeld om goed na te denken over de wijze waarop in de zorg met geld moet worden omgegaan. De vraag naar medische zorg is groter dan het budget toelaat. Dus: hoe worden keuzes gemaakt tussen wel of niet behandelen, zowel naar ziekten en kwalen als naar mensen?

Weerzaterdag, 8 juli 2006

Aangenaam

Vandaag wordt het 22 of 23 graden en is er een afwisseling van zon en bewolking. Plaatselijk komt het tot een regen- of onweersbui. De west tot zuidwestenwind is matig, bij zee soms vrij krachtig. Morgen zijn er zonnige perioden en is het met 23 of 24 graden aangenaam. Zie verder pagina 17De hitte zoals we die de afgelopen week gehad hebben, keert voorlopig niet terug. De zomer schakelt een tandje terug, maar dat zal voor veel mensen een aangename en plezierige ontwikkeling zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties