De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 8 juli 2013.

Cultuurmaandag, 8 juli 2013

Twee Friese wereldtitels binnen op WMC in Kerkrade

Kerkrade | Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade heeft het eerste weekend meteen twee Friese wereldkampioenen opgeleverd. Bij de wedstrijden voor brassbands werd de Spijkerpakkenband uit Bakkeveen kampioen in de eerste divisie, brassband Gloria De uit Gerkesklooster-Stroobos sleepte de titel in de wacht in de derde divisie. De laatste deed voor het eerst mee aan het WMC.

Hoofdartikelmaandag, 8 juli 2013

Geen nieuw beleid als effect niet vast staat

Omdat dit kabinet zich tot doel heeft gesteld om veel te bezuinigen, wordt er veel beleid op zijn de kop gezet. Niet alleen gaat er geld af bij veel posten, ook worden diensten anders geregeld in de hoop zo efficinter te zijn.

Regiomaandag, 8 juli 2013

Oudegasters vieren voor een weekendje vakantie in eigen dorp

Oudega (W) | Op een stoeltje zit Sietze Verbeek relaxt voor de tent. Die staat. De matjes en de slaapzakken moeten er nog in, maar dat komt nog wel. Hij heeft vandaag niet ver hoeven reizen naar de camping en wat hij mist voor zijn kampeernachtje kan hij lopend ophalen. ,,Ik kin myn hs hjirwei hast sjen, zegt hij.

Regiomaandag, 8 juli 2013

Politie schiet op banden bij wilde achtervolging

Leeuwarden | Een 27-jarige man uit Schalsum en diens 26-jarige broer uit Leeuwarden zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden na een achtervolging tussen Leeuwarden en Ryptsjerk waarbij de politie meerdere schoten heeft gelost.

Regiomaandag, 8 juli 2013

Fries broodfonds van start

Baard | Een groep ondernemers uit Frysln heeft het broodfonds Bter, Brea en Griene Tsiis (BBGT) opgericht, het eerste Broodfonds in Frysln. Met dit fonds verzorgen de ondernemers zelf onderling een verzekering in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Regiomaandag, 8 juli 2013

Groot en klein talent op accordeon bij elkaar

Harkema | Vroeger had iedereen een mondharmonica in de zak. Vanaf aangemeerde sktsjes klonken steevast de klanken van de trekzak en er was geen bruiloft zonder accordeonmuziek. Het instrument heeft in moderne tijden aan populariteit ingeboet, maar heeft nog altijd een schare trouwe fans. Bij De Spitkeet in Harkema kwamen zaterdag zon tachtig liefhebbers samen om te spelen en te luisteren.

Sportmaandag, 8 juli 2013

In Millingen wordt het nooit meer licht

Fins Lapland. Overal waar ik kijk zijn meren. En bomen. Zover het oog reikt. Rust, stilte, angstaanjagende leegte. Hier telt geen driepunter, geen goal in de slotminuut of een valpartij binnen de laatste drie kilometer. Hier is het eten of gegeten worden. De hamvraag: werk jij bij een onverhoopte ontmoeting de beer eerder tegen de grond dan de beer jou?

Sportmaandag, 8 juli 2013

Sporttribunaal: Misschien zit er zelfs wel een gele trui in voor de Nederlanders

De Nederlanders laten zich in de eerste bergetappes van de Tour van voren zien. Ook zo verrast?

Sportmaandag, 8 juli 2013

Postma loopt podiumplaats mis in wielermeerdaagse

De Wilp | Pieter Postma heeft zaterdag in de wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier net naast een podiumplaats in het eindklassement gegrepen. De renner uit Tjerkgaast kwam in de zesde en laatste etappe in De Wilp n plaatsje tekort om Rudy Vriend van de derde plek te stoten. Umberto Atzori schreef de 31e editie op zijn naam, Rick Ottema werd tweede.

Sportmaandag, 8 juli 2013

Berltsum prolongeert titel op damesbond

Berltsum prolongeerde zaterdag in Jorwert op de damesbond de vorig jaar in Grou veroverde titel. Het partuur kaatste in de aanloop naar de eindstrijd allesbehalve scherp, maar declasseerde in de finale met superieur spel wl het verrassende Boazum.

Sportmaandag, 8 juli 2013

De Graaf hoopt op meer na belletje van oude bekende

Kollum | Profvoetballers hebben over het algemeen niet zoveel op met de voorbereiding op een nieuw seizoen. Trainingskampen en wedstrijdjes tegen plaatselijke amateurelftallen: het kan de meesten niet snel genoeg voorbij zijn. Jeremy de Graaf is een uitzondering op die regel. De amateurvoetballer van hoofdklasser VVOG uit Harderwijk krijgt dezer dagen de kans van zijn voormalig trainer Dwight Lodeweges om zich te bewijzen bij SC Cambuur. Ook zaterdag in de oefenwedstrijd in en tegen Kollum (0-8).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties