De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 juli 2016.

Economievrijdag, 8 juli 2016

Paques stapt in bioplastics met technologie Newlight

Balk - Biotechnologisch water- en gaszuiveringsbedrijf Paques heeft een licentieovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Newlight Technologies. Daarmee kan de onderneming in Balk gebruik gaan maken van de technologie AirCarbon om biogas om te zetten in bioplastics.

Hoofdartikelvrijdag, 8 juli 2016

Doorbraak SyriŽ door andere koers Turkije?

De ramadan, de islamitische vastenmaand, werd gekenmerkt door een reeks bloedige aanslagen van de terreurbeweging Islamitische Staat. Onder meer in Turkije, Saudi-ArabiŽ, Bangladesh en Irak werden onschuldige burgers door zelfmoordterroristen vermoord. IS wil met de aanslagen aantonen dat het ondanks het terreinverlies in SyriŽ en Irak nog altijd veerkrachtig genoeg is om andersdenkenden te kunnen terroriseren. Maar behalve wereldwijde afschuw en verontwaardiging leidt het barbaarse bloedvergieten er ook toe dat de vijanden van IS de gelederen sluiten.

Regiovrijdag, 8 juli 2016

Stenden moet verkeerde diploma's terughalen

Leeuwarden - Het moest woensdag een feestelijke dag worden voor 35 studenten van de opleiding Small Business en Retail Management bij hogeschool Stenden in Leeuwarden. Ze zouden hun diploma krijgen en daarmee officieel zijn afgestudeerd. Toen ze die diploma's kregen, bleek dat iets mis was gegaan: de hogeschool had de namen en geboortedata verwisseld. Alle foute diploma's moeten de komende weken worden teruggehaald en omgewisseld voor exemplaren met de juiste gegevens.

Regiovrijdag, 8 juli 2016

Instroom daalt: azc Leeuwarden niet meer nodig

Leeuwarden - Er komt toch geen asielzoekerscentrum in Leeuwarden in het voormalige postsorteercentrum aan de Snekertrekweg. Opvangorganisatie COA en het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben daartoe gisteren besloten vanwege de afgenomen instroom van asielzoekers. Van de azc's die op de nominatie stonden om te worden gebouwd in Nederland, worden alleen nog de minst dure gerealiseerd.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 juli 2016

'Eenheid' thema van New-Wine-conferentie

Biddinghuizen - De dertiende New Wine-zomerconferentie staat dit jaar in het teken van het thema Eenheid. Dat is gisteren door stichting New Wine Nederland bekendgemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties