De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 juli 2017.

Economiezaterdag, 8 juli 2017

Oplossingen voor huis, tuin en keuken

Leeuwarden - ,, Mijn vrouw wilde de tafel en de lamp erboven eerst hier en dan weer daar in de woonkamer. Dus ik was steeds bezig gaatjes te boren in het plafond om de verlichting te verhangen. Toen dacht ik: ik moet iets verzinnen waardoor ik straks kan zeggen: je mag de lamp zelf verplaatsen”, vertelt uitvinder Paul Constandse (40). ,,Ik ben met knutselen begonnen in ons schuurtje en daar is na verschillende versies de Lightswing uitgekomen.”

Hoofdartikelzaterdag, 8 juli 2017

G20-top vindt plaats op grillig wereldtoneel

De G20-top die gisteren en vandaag in Hamburg wordt gehouden, wijkt af van eerdere bijeenkomsten van deze club (de negentien rijkste landen ter wereld plus de EU). En dat is niet alleen vanwege de wel heel gewelddadige veldslagen tussen demonstranten en de politie. Ook de sfeer van relatieve eensgezindheid die deze top (waarvan de deelnemers goed zijn voor 80 procent van de wereldeconomie) traditioneel kenmerkt, is heel anders dan andere keren.

Regiozaterdag, 8 juli 2017

Nieuw systeem drukt omzet ziekenhuis MCL

Leeuwarden - Ziekenhuis MCL in Leeuwarden heeft vorig jaar een winst gemaakt van 1,9 miljoen euro. In 2015 was de winst 3,2 miljoen euro. Dat staat in het gisteren gepubliceerde jaarverslag. De omzet daalde met 3 procent, mede door problemen met de invoering van ziekenhuisinformatiesysteem Epic.

Regiozaterdag, 8 juli 2017

Kollumer schoolcampus na lang puzzelen rond

Al sinds zijn aantreden in 2012 werkt wethouder Paul Maasbommel aan een gezamenlijke locatie voor beide middelbare scholen in Kollum, het Lauwers College en Impulse van Piter Jelles. En de gesprekken daarover lopen nog veel langer, zei de PvdA’er gisterochtend, maar omdat de gemeente geen geld heeft, liepen veel plannen spaak. ,,Het was een hobbelige weg, en dan vooral met financiële hobbels”, zei Maasbommel gisterochtend bij de presentatie van het voorlopige ontwerp van het Drachtster architectenbureau Van Manen en Zwart. Ook de bouwer werd bekendgemaakt: Hesco Bouw uit Stadskanaal.

Regiozaterdag, 8 juli 2017

Deinum - Anne Terpstra loopt glunderend over het terrein van het sportcomplex. Als voorzitter van Dorpsbelang Deinum is hij actief betrokken geweest bij de herinrichting en nieuwbouw in het oostelijk deel van Deinum. ,,It is allegearre op skitterjende wize rűnkaam. Mei de Deinumer Feart as slachrjemme op ’e taart. Wy steane hjir hjoed foldien, mar ek hiel tankber rjochting de gemeente en de provinsje. Dy ha ús sa stipe en ha posityf meitocht.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties