De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van woensdag, 8 augustus 2007.

Agendawoensdag, 8 augustus 2007

Klassiek

Dossierwoensdag, 8 augustus 2007

Licht nostalgische blik op de magere jaren vijftig


Expowoensdag, 8 augustus 2007

Akkrum, Terptsjerke: tent. 'Doopjurken in de Terptsjerke', t/m 11 aug.

Hoofdartikelwoensdag, 8 augustus 2007

Afluisterpraktijken...

Onder zware druk van president Bush heeft het door de Democraten beheerste Congres ingestemd met een wijziging van het omstreden afluistersysteem van terreurverdachten. Volgens het Witte Huis vult de wet ‘cruciale gaten’ in het Amerikaanse inlichtingenprogramma. De regering krijgt hierdoor het recht e-mails en telefoons van terreurverdachten in het buitenland af te luisteren zonder dat een speciale rechter hiervoor toestemming hoeft te geven. Het gaat om informatiestromen die via de VS lopen.

Regiowoensdag, 8 augustus 2007

Workum - De gemeente Nijefurd gaat basisschoolleerlingen en hun ouders voorlichten over de gevaren van drank- en drugsgebruik. Het project gaat nog dit jaar van start. In de Zuidwesthoek wordt door de jeugd meer drugs en drank gebruikt dan elders in Fryslân. ,,Wy skrikke fan de sifers. It is hiel soarglik’’, aldus wethouder Smit van de gemeente Nijefurd.

Regiowoensdag, 8 augustus 2007

College Wommels herstelt vertrouwen

.

Regiowoensdag, 8 augustus 2007

Veer naar Ameland kan amper varen

Ameland - Ameland dreigt onbereikbaar te worden. De vaargeul tussen Holwerd en het eiland wordt zo ondiep en smal dat rederij Wagenborg het amper meer verantwoord vindt om de veerdienst te onderhouden. ,,Het moment komt zéér dichtbij dat we stoppen met varen”, zegt directeur G. van Langen. Rijkswaterstaat vindt dat het wel een beetje meevalt.

Regiowoensdag, 8 augustus 2007

Elke dag telt bij opgraving Hallum

Hallum - Eigenlijk zit de geplande periode er al op voor de archeologische opgraving aan het Spokepad in Hallum. Maar de bodemsporen zijn zo interessant, dat directeur Cuno Koopstra van het archeologische bedrijf ARC besloten heeft om nog een paar dagen door te graven. ,,We trekken nog een laatste sleuf. Het wordt niet meer betaald, maar dat neem ik voor lief.”

Regiowoensdag, 8 augustus 2007

Gemeenten laken regels brandcontrole

Den Haag - De brandveiligheid van cafés en discotheken kan in het gedrang komen als minister Vogelaar haar nieuwe ‘brandrichtlijn’ invoert. Dat vrezen de Nederlandse gemeenten. Nu mag een horecagelegenheid pas de deuren openen als een gemeente op brandveiligheid heeft gecontroleerd. In het plan komt die controle achteraf.

Geloof & Kerkwoensdag, 8 augustus 2007

Geloof leeft op in Duitsland

Berlijn - Religie beleeft in Duitsland een duidelijke opleving. Steeds meer mensen zijn bezig met geloofsvragen, blijkt uit een onderzoek van het Duitse instituut voor opinieonderzoek Allensbach. Het aandeel mensen dat sterk geïnteresseerd zegt te zijn in geloofsvragen, is gestegen van 24 in 1994 naar 32 procent nu.

Sportwoensdag, 8 augustus 2007

Ploegenspel bepaalt beeld bij amateurs

Surhuisterveen - De amateurronde van Surhuisterveen werd gistermiddag beheerst door het ploegenspel. De teams van Jo Piels - met Marco Bos (Roden) en Jos Harms uit Oude Pekela - en het team van Löwik met René Hooghiemster (Oentsjerk), Rick Fransen (Saasveld) en latere winnaar Niels Pieters uit Hoofddorp, waren niet van plan cadeautjes uit te delen. Wat de éénlingen in de koers ook probeerden, ze werden steevast in de kraag gegrepen.

Sportwoensdag, 8 augustus 2007

Visser verloochent Friese afkomst niet

Surhuisterveen - Adrie Visser werd op 19 oktober 1983 geboren in Hoorn, maar bij de wielrenster die nu in Wieringerwerf woont, ging het Friese bloed in haar aderen gistermiddag in het criterium van Surhuisterveen sneller stromen. Heit komt uit Schettens en pake Sierd Visser grijnsde na afloop van oor tot oor, toen zijn kleindochter solo naar de finish reed.

Sportwoensdag, 8 augustus 2007

CdK Nijpels hekelt tourorganisatie

Surhuisterveen - De houding van de tourorganisatie van de Ronde van Frankrijk (ASO) is Ed Nijpels, Comissaris der Koningin in Fryslân, een doorn in het oog. ,,Zo arrogant, ze gedragen zich echt als een God in Frankrijk”, zei hij gisteravond tijdens de Profronde van Surhuisterveen. ,,Ze denken dat ze met enkele belangrijke koersen in hun zak alles kunnen uitmaken.”

Sportwoensdag, 8 augustus 2007

Geel laat roze verbleken

Surhuisterveen - Een Spaanse winnaar had de Profronde van Surhuisterveen nog niet op de erelijst. Daar is gisteravond verandering in gekomen. Niemand minder dan Alberto Contador trok na zestig rondjes de zege naar zich toe. Danilo di Luca en Pieter Weening hadden in de slotronden het nakijken. ,,Ik voelde me sterk vandaag.”

Sportwoensdag, 8 augustus 2007

Samaras mag weg bij City

Londen Het avontuur van Georgios Samaras bij Manchester City lijkt na anderhalf jaar alweer ten einde te zijn. De Griekse spits past niet in de plannen van manager Sven-Goran Eriksson en mag bij een goed bod vertrekken.

Sportwoensdag, 8 augustus 2007

Alves: plaatsmaken voor Ronaldinho

Rio de Janeiro SC Heerenveen-spits Afonso Alves, die vandaag volgens verwachting terugkeert in Heerenveen, heeft in het Braziliaans elftal plaats moeten maken voor Ronaldinho. Alves maakte vorige maand deel uit van de nationale selectie, die de Copa America won. Barcelona-ster Ronaldinho had afgezegd voor het toernooi omdat hij moe was.

Sportwoensdag, 8 augustus 2007

72ste Sneekweek brengt voor ieder wat wils

Kolmeersland - De 72ste Sneekweek brengt voor ieder wat wils. Waar er tijdens de eerste drie dagen een stevig windje stond, waren gisteren de zeilers met een voorkeur voor het lichtere weer in het voordeel. Met een overwegende oostenwind van amper kracht twee beaufort, was het tevens een dag waar diverse favorieten onderuit gingen.

Sportwoensdag, 8 augustus 2007

De Nauta’s proberen elkaar de loef af te steken


Sportwoensdag, 8 augustus 2007

Cambuur haalt uit naar Leeuwarden

Leeuwarden - SC Cambuur-Leeuwarden heeft gisteravond in het eigen stadion fors uitgehaald naar de amateurs van Leeuwarden. Het werd maar liefst 12-0. Voor rust zag het daar nog niet naar uit, want de Friese eerste divisionist kwam tot slechts drie treffers. Het leek erop dat trainer Jurrie Koolhof het treffen begon met zijn beoogde basiself voor de eerste competitiewedstrijd vrijdag tegen Dordrecht.

Sportwoensdag, 8 augustus 2007

Heerenveen wil zich nog versterken

Sneek - De hereniging van Afonso Alves en Lasse Nilsson bij SC Heerenveen leek aanstaande. De Braziliaan keert vandaag terug in Fryslân, op het moment dat de Zweed zijn biezen pakt. Gisteravond in het oefenduel tegen ONS Sneek was Nilsson er al niet meer bij en dus zal Heerenveen weer de boer op moeten.

Weerwoensdag, 8 augustus 2007

Wisselvallig

Vandaag en morgen is het wisselvallig met vanmiddag tijdelijk droog en vrij zonnig weer en temperaturen tussen 19 en 21 graden. De wind is daarbij matig tot (vrij) krachtig uit het noorden tot noordwesten. Vannacht is het regenachtig en ook morgen hebben we eerst regen en later de zon bij 20 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties