De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 augustus 2017.

Economiedinsdag, 8 augustus 2017

Recreatiewoningen populaire investering, niet op Wadden

Leeuwarden Vakantiehuizen zijn in trek omdat de rente zo laag staat op dit moment, zo meldt het Bureau Stedelijke Planning dat hiervoor een onderzoek heeft uitgevoerd voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). ,,Een recreatiewoning is namelijk een aantrekkelijk alternatief voor het vele geld dat ‘soms bijna dood’ op een rekening staat. Het rendement zit niet direct in klinkende euro’s maar in het feit dat je gewoon iets doet met je geld waar je veelal een relaxed gevoel, frisse lucht, zon, bos en strand bij krijgt”, stelt een woordvoerder van de NVM.

Hoofdartikeldinsdag, 8 augustus 2017

Staten hebben geen geheugen of geweten

Internationale politiek heeft geen geheugen en geen geweten. Morele overwegingen tellen zelden in de relaties tussen staten. Zo steunden de Verenigde Staten in de oorlog tussen Irak en Iran (1980-1988) de staat van Saddam Hussein, terwijl jaren later de VS met groot militair vertoon de heerser van Irak verdreef. Vriendschappen tussen landen zijn in de internationale politiek zeer betrekkelijk en niet zelden van korte duur.

Regiodinsdag, 8 augustus 2017

SKS-bestuur stuurt Joure competitie uit

De Veenhoop Voor het eerst in de 72-jarige SKS-historie heeft het bestuur een van de veertien skūtsjes verboden nog verder mee te varen in de elfdaagse competitie. Schipper Dirk Jan Reijenga van Joure mag deze zomer niet meer meedoen in de race om de titel, die hij in 2015 nog veroverde. Reden: het skūtsje voldoet niet aan de originaliteitseisen.

Regiodinsdag, 8 augustus 2017

Noorden aast op klimaatbureau van VN

Leeuwarden De drie noordelijke provincies werken aan een gezamenlijk bod voor de huisvesting van het nieuwe klimaatbureau voor de Verenigde Naties. Ze lijken Groningen naar voren te schuiven als vestigingslocatie, met een belangrijke rol voor waterinstituut Wetsus en Wetterskip Fryslān.

Regiodinsdag, 8 augustus 2017

Wetterskip vreest verzilting door gaswinning Pieterzijl

Pieterzijl De gaswinning uit het veld bij Pieterzijl zal te veel negatieve gevolgen hebben voor het waterbeheer en verzilting van de grond. Dat schrijft Wetterskip Fryslān aan minister Henk Kamp (Economische Zaken). Het waterschap vraagt de minister daarom niet in te stemmen met de gaswinning.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties