De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 september 2012.

Cultuurzaterdag, 8 september 2012

Pasveerkorps treedt op bij Vogue Fashion Night

Leeuwarden | Het Pasveerkorps uit Leeuwarden treedt volgende week donderdag op bij de opening van de Vogue Fashion Night, een nieuw mode-evenement in Amsterdam. De Friezen spelen onder meer Vogue van Madonna, een nummer dat door de arrangeurs van Pasveer in een bijzonder jasje wordt gegoten. De Pasveerleden laten twee keer van zich horen in de hoofstad; eerst is er een optreden bij en in de Bijenkorf en later op de avond in de PC Hooftstraat.

Cultuurzaterdag, 8 september 2012

Veel mediakunst op popfestival Freeze

Leeuwarden | Op het Freeze Festival op 22 september in Leeuwarden, is dit jaar werk te zien van zo’n twintig mediakunstenaars. Niet eerder besteedde het festival zoveel aandacht aan deze kunstvorm. De expositie heeft de naam Mash My Bits Up meegekregen en toont video’s, interactieve installaties en geluidskunst van nationale en internationale kunstenaars. Het initiatief voor de expositie hiervoor komt van Media Art Friesland. Freeze biedt een podium aan Friese popmuziek.

Economiezaterdag, 8 september 2012

Bleker steunt verwerkers van vlas- en hennepvezel

Den Haag | Verwerkers van vlas- en hennepvezel kunnen volgend jaar rekenen op 900.000 euro Europese steun. In 2014 gaat het nieuwe Europese landbouwbeleid van start. Voor het komende jaar is volgens staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie een overgangsfase nodig omdat anders de verwerkers in de problemen dreigen te komen. Daarmee zou een unieke teelt en verwerking voor Nederland verloren gaan.

Hoofdartikelzaterdag, 8 september 2012

De samenleving en de kwaliteit ervan

Er is niet veel reden voor optimisme over de verkiezingsuitslag van het CDA. De peilingen doen hun werk en de partij heeft al aangekondigd dat het herstel van het CDA langere tijd vraagt. Die aankondiging is geen uiting van veel vertrouwen in de partij, noch in de kiezer.

Regiozaterdag, 8 september 2012

Bank bepaalt vergoeding phishingfraude

Drachten | Phishing, oftewel diefstal via internet, blijft toenemen. Politie, overheid en banken waarschuwen er veelvuldig voor nooit bankgegevens af te staan, maar toch laten wekelijks Friezen hun inlogcodes ontfutselen.

Regiozaterdag, 8 september 2012

Een duurzame levensstijl moet vooral leuk zijn

Leeuwarden | De provincie Fryslân moet de duurzaamste provincie van Nederland worden. Dat is het droombeeld van Hans van der Werf, directeur van de Friese Milieu Federatie (FMF). Fryslân is de eerste provincie die haar eigen zogeheten ecologische voetafdruk heeft gemeten en door gericht beleid die actief probeert te verkleinen.

Regiozaterdag, 8 september 2012

Zwemclub wil bad Buitenpost redden

Buitenpost | Het bestuur van de lokale zwem-en waterpoloclub PWC denkt dat het haalbaar is om een stichting op te richten die zwembad de Kűpe in Buitenpost gaat exploiteren. ,,We zijn dat aan het onderzoeken. Het is voor ons de enige oplossing”, vertelt trainer Klaas Sikma van de club.

Regiozaterdag, 8 september 2012

Bodemdaling gaat iets sneller dan berekend

Leeuwarden | De bodem bij de gasvelden van Anjum, Suwâld en Ameland daalt wat sneller dan op basis van rekenmodellen werd verwacht. Ook lijkt er nog bodemdaling plaats te vinden nadat de gasproductie fors is teruggeschroefd, of zelfs is stopgezet.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 september 2012

Agenda

Zaterdag 8 september

Geloof & Kerkzaterdag, 8 september 2012

Bank bepaalt vergoeding phishingfraude

Drachten | Phishing, oftewel diefstal via internet, blijft toenemen. Politie, overheid en banken waarschuwen er veelvuldig voor nooit bankgegevens af te staan, maar toch laten wekelijks Friezen hun inlogcodes ontfutselen.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 september 2012

Religiestress als kwelgeest van alle tijden

Hoe komt het toch dat het geloof in een geseculariseerde samenleving voor zoveel ophef zorgt? Tom Mikkers schreef een boek over religiestress, met tips hoe je beter met andermans standpunten kunt omgaan. Voor gelovigen én atheďsten.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 september 2012

Geloofsavontuur voor Leeuwarder heilsoldaten

Leeuwarden | Twee Leeuwarder heilsoldaten gooien het roer om. Eric (41) en Anita (37) Kamperman hebben allebei hun baan opgezegd en gaan het korps in Bovenkarspel leiden. Daarnaast studeren ze theologie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Geloof & Kerkzaterdag, 8 september 2012

Missionair masterplan nodig voor dorpskerken

Leeuwarden | Er moet een missionair masterplan komen voor dorpskerken. Bij voorkeur van zoveel mogelijk kerkgenootschappen samen. Want binnen twintig jaar zal ‘pakweg 70 procent’ van de PKN-gemeenten dichtgaan. Dat schrijft Stefan Paas, hoogleraar kerkplanting en -vernieuwing aan de VU, in zijn commentaar in het blad De Nieuwe Koers (voorheen CV Koers) van deze week.

Sportzaterdag, 8 september 2012

Cambuur mist Rose, maar Bakker is terug

Leeuwarden | Waar gisteren de ene middenvelder van SC Cambuur aantoonde dat hij weer fit is na een knieblessure, haakte een andere middenvelder juist af met eenzelfde blessure. Cambuur maakte namelijk bekend dat aanvoerder Yuri Rose zes weken langs de kant staat door een ingescheurde band in zijn knie. Op nagenoeg hetzelfde moment speelde Erik Bakker opnieuw mee in een oefenduel. Ditmaal in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen de beloftes van FC Volendam.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties