De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 september 2017.

Cultuurvrijdag, 8 september 2017

In libben lang tichteby himsels


Economievrijdag, 8 september 2017

Vliegveld Eelde wil ruimere openingsuren

Eelde - Om de ambitie van ‘toegangspoort van het Noorden’waar te maken wil Groningen Airport Eelde vluchten gaan aanbieden vanaf zes uur in de ochtend, tien keer per jaar sporters of supporters laten vertrekken of landen in de late avond, drones toestaan en het lesverkeer meer ruimte bieden.

Hoofdartikelvrijdag, 8 september 2017

Sint-Maarten verdient eersterangs hulp

De verwoesting die de orkaan Irma heeft aangericht op Sint-Maarten is nog maar amper in beeld of de volgende orkaan (José) doemt al op. Daarmee is Sint-Maarten (net als de andere Bovenwindse eilanden Saba en Sint-Eustatius) ineens het middelpunt van onze aandacht. En met recht. Irma raasde met niet eerder gemeten windsnelheden over de eilanden, snelheden die de rest van het Nederlandse koninkrijk zich niet kan voorstellen zonder het te hebben meegemaakt.

Regiovrijdag, 8 september 2017

Kritische Kofi Annan op de Afsluitdijk

Breezanddijk - Op het waterinnovatie-evenement Making Waves op de Afsluitdijk heeft eregast Kofi Annan zich gisteren kritisch uitgelaten over de achterblijvende bijdrage van rijke landen in de strijd tegen de impact van klimaatverandering in de armste delen van de wereld.

Regiovrijdag, 8 september 2017

Taxikwestie: nog één poging voor chauffeurs

Buitenpost - In opdracht van de gemeenteraad zal wethouder Sjon Stellinga nog één keer proberen om collega-bestuurders te overtuigen een betere overgangsregeling voor de huidige taxichauffeurs van het doelgroepenvervoer in het aanbestedingsbestek op te nemen.

Regiovrijdag, 8 september 2017

Raad Dongeradeel wil debat over taalnota

Dokkum - De nota Frysk Taalbelied 2017-2020 wordt toch in de gemeenteraad van Dongeradeel behandeld. Dat heeft wethouder Pytjse de Graaf gisteren toegezegd in de commissievergadering.

Regiovrijdag, 8 september 2017

Oldeberkoop plukt nu nog vruchten van verdwenen coöperatieve bank

Oldeberkoop - Oldeberkoop is een kunstwerk rijker dat niet alleen de kracht van samenwerken wil verbeelden, maar zichzelf ook gaat terugverdienen, denkt Sjoerd Stienstra voorzitter van de Kring van Bercoop.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties