De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 oktober 2004.

Bijschriftvrijdag, 8 oktober 2004

‘Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk’

Cultuurvrijdag, 8 oktober 2004

‘Ald Papier’ zakt door dramatische bodem

Vriendschap, trouw, ontrouw, abortus, moord, overspel, suïcide en nog een paar van die grote wereldse thema’s. Een beetje serieuze auteur doet er jaren over om ze te doorgronden, laat staan ze toe te vertrouwen aan het papier. Maar de Vlaamse acteur/regisseur en schrijver Stany Crets (1964) gooit ze met het grootste gemak in één grote hoed.

Cultuurvrijdag, 8 oktober 2004

Deelnemers Liet Ynternasjonaal bekend

Leeuwarden - Het internationale songfestival voor minderheidstalen Liet Ynternasjonaal kent dit jaar tien deelnemers. De organisatie van het festival dat 22 oktober plaatsvindt in De Harmonie in Leeuwarden heeft donderdag de namen bekendgemaakt.

Hoofdartikelvrijdag, 8 oktober 2004

Kraakt het systeem?

Het zijn politiek vrij woelige tijden. Er heerst onrust in de samenleving, er wordt veel strijd geleverd, er is een toenemende polarisatie en een kabinet aan het bewind dat niet erg populair lijkt te zijn. Zo lijkt het althans, wanneer je de vakbeweging, de media en de peilingen moet geloven. In zo’n situatie blijft het voor de burger noodzakelijk om het hoofd koel te houden, beseffend dat velen hem willen overtuigen, misschien wel willen manipuleren. Terwijl hij er ook steeds voor moet oppassen om niet te worden meegesleurd door de politieke hypes die bijna wekelijks het scherm beheersen.

Regiovrijdag, 8 oktober 2004

Veel animo in Fryslân voor vervoersstaking

Leeuwarden – Het openbaar vervoer in Fryslân gaat komende donderdag waarschijnlijk plat. Het personeel van NoordNed en Arriva is bereid het werk neer te leggen. Dat bleek deze week uit vakbondsbijeenkomsten.

Regiovrijdag, 8 oktober 2004

Scholenprotest verder in raadszaal Franeker

Franeker – Het protest van de scholen tegen het huisvestingsbeleid van de gemeente Franekeradeel kreeg gisteravond een vervolg tijdens de raadsvergadering.

Regiovrijdag, 8 oktober 2004

Eis van 2,5 jaar tegen notaris wegens oplichting

Leeuwarden – Tegen de voormalige Wolvegaster notaris die vorig jaar tegen de lamp liep wegens verduistering en valsheid in geschifte is gisteren voor de Leeuwarder rechtbank een gevangenisstraf van 36 maanden geëist, waarvan zes voorwaardelijk.

Regiovrijdag, 8 oktober 2004

Kerk voor eens en altijd het hart

Katlijk – Hulst en gele brem zijn volgens Katlijkers typische verschijnselen voor hun dorp. Het was echter de hulst die de voor niet-Katlijkers juist bekende klokkenstoel bijna helemaal verhulde. De hulst is weggesnoeid. De klokkenstoel én de Sint Thomastsjerke zijn weer helemaal in beeld, zelfs met lichtbundels. De gele brem is in enkele bermen teruggeplant. Katlijk heeft een flinke opknapbeurt gehad. Vandaag wordt het Kerkplein feestelijk geopend.

Regiovrijdag, 8 oktober 2004

Bus komt te vaak te laat

Drachten - Busmaatschappij Arriva krijgt een ruime voldoende voor de dienstverlening in Zuidoost-Fryslân. Arriva heeft nog wel enkele verbeterpunten moeten doorvoeren van de provincie Fryslân, opdrachtgever van Arriva. De provincie is vooral geschrokken van het gegeven dat veel bussen te laat bij de bushalte aankomen.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 oktober 2004

Kerktelefoon-platform: ‘Beraden op verdwijnen cassettebandje’

Leeuwarden – In de meeste kerken is het nog steeds de geijkte methode: het opnemen van de kerkdienst op een cassettebandje, zodat aan huis gekluisterden zo later de dienst kunnen horen. Ook bij veel trouw- en rouwdiensten gaat er na afloop vaak een tape mee naar huis. De Landelijke Organisatie Kerktelefoon (LOK) waarschuwt kerken nu voor het op termijn verdwijnen van het cassettebandje en het cassettedeck.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 oktober 2004

Jeugd houdt veiling voor kerk in Damwoude

Damwoude – De jeugd van de Gereformeerde Kerk in Damwoude gaat actie voeren voor onderhoud aan het kerkgebouw aan de Voorweg. Zaterdag is er onder meer een veiling van goederen en diensten, die beschikbaar zijn gesteld door gemeenteleden. Daarnaast zijn er tevens andere activiteiten, van een volleybaltoernooi tot een rommelmarkt.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 oktober 2004

‘Helpen bij maken van plannen’

Leeuwarden – Beleidsplan. Alleen al het woord leidt bij veel kerkenraden tot een schrikreactie. ,,Ze denken er bij aan een hoge stapel papier, iets waar héél veel werk in zit om te maken. Het schrikt af’’, zegt consulent Piet Beintema van het PDC Fryslân. Daarom gaat het dienstencentrum de provincie in met voorlichtingsavonden over ,,plannen maken’’.

Sportvrijdag, 8 oktober 2004

Aris klaar voor derby tegen MPC Capitals

Leeuwarden – Aris is klaar voor het debuut in de eredivisie. De Leeuwarder basketballers beginnen morgenavond aan het avontuur met de uitwedstrijd tegen MPC Capitals. De betere start dan een noordelijke derby tegen de huidige landskampioen in een vol Martiniplaza kunnen de Friezen zich niet wensen. ,,We gaan ervan genieten’’, legt teammanager en bestuurslid van stichting Topbasketbal Leeuwarden Gert Schurer uit.

Sportvrijdag, 8 oktober 2004

VC Sneek begint weer aan overlevingsstrijd

Sneek - Met het aantrekken van Olof van der Meulen sloeg VC Sneek in volleyballand een grote vis aan de haak. In navolging daarvan hoopte de club dat het balletje zou gaan rollen en zowel op de transfermarkt, als op de financiële markt kon profiteren van de uitstraling van de oud-international. Dat pakte evenwel anders uit en gezien de ambitieuze plannen en ideeën van het bestuur van de stichting top moest de club weer even pas op de plaats maken.

Weervrijdag, 8 oktober 2004

Bewolking

Vanavond en vannacht blijft het droog, evenals morgen en daarbij is het wisselend bewolkt. Het kwik zakt vannacht tot rond 8 graden. Morgen wordt het niet warmer dan ongeveer 13 graden, bij een matige noordoostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties