De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 januari 2010.

Cultuurzaterdag, 9 januari 2010

Violist André Rieu dit jaar opnieuw in Thialf Heerenveen

Heerenveen - Violist André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest treden dit jaar opnieuw op in Thialf in Heerenveen. Dat heeft een woordvoerster van André Rieu Productions gisteren bekendgemaakt. De wereldberoemde Limburgse musicus staat 28 augustus in het ijsstadion.

Economiezaterdag, 9 januari 2010

Noors SafeRoad wil Prins in Dokkum overnemen

Leeuwarden - Het Noorse bedrijf SafeRoad wil per 1 maart metaalbedrijf Prins uit Dokkum overnemen. Prins Dokkum is in Nederland marktleider op het gebied van vangrails en andere producten voor de verkeersveiligheid zoals obstakelbeveiliging en brugleuningen. SafeRoad is in tien landen actief op dit gebied en voegt met de overname van Prins de Nederlandse markt hieraan toe.

Economiezaterdag, 9 januari 2010

7 Friese Super de Boer’s naar C1000

Leeuwarden - Zeven Friese winkels van Super de Boer komen niet onder de Jumbo-vlag maar gaan over naar C1000. Dit hebben Jumbo en C1000 gisteren bekend gemaakt. De zeven maken deel uit van tachtig Super de Boer-winkels die Jumbo doorverkoopt aan C1000. Het gaat om de Super de Boer-winkels in Damwâld, Gytsjerk, Gorredijk, Sneek en drie winkels in Leeuwarden. De winkels aan de Eksterstraat, het Cambuurplein en het Willem-Alexanderplein worden C1000. De Super de Boer-winkels aan het Hoeksterpad en de Van Loonstraat gaan naar Jumbo.

Economiezaterdag, 9 januari 2010

Transporteur PAX Groep voegt twee dochters samen

Leeuwarden - Logistiek bedrijf PAX Groep uit Leeuwarden voegt twee dochterbedrijven in het Zuidwesten van Nederland samen. Het gaat om Schouten Transport uit Alphen aan den Rijn en Zuidema Logistiek uit Moerdijk. De voorheen zelfstandige dochters van PAX Groep gaan verder onder de naam Schouten Logistiek. De hoofdvestiging komt in Alphen aan den Rijn en de nevenvestiging op de Moerdijk. Met de samenvoeging hoopt PAX Groep haar positie in de markt te verbeteren.

Hoofdartikelzaterdag, 9 januari 2010

De vlucht naar Egypte...

Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt in Matteüs direct gevolgd door dat van de vlucht naar Egypte. Het is een opmerkelijke passage in het evangelie. Niet zozeer omdat het alleen voorkomt bij Matteüs, maar vooral omdat het gezin van Jozef, Maria en Jezus naar Egypte ging. Was er geen ander land?

Sportzaterdag, 9 januari 2010

Nederlaag voor Heerenveen in opwarmertje

Belek - De eerste wedstrijd van sc Heerenveen in 2010 werd gistermiddag in het Turkse Belek verloren. Het betrof een oefenduel tegen Genclerbirligi, de huidige nummer zeven van de Turkse competitie, dat met 3-1 te sterk was in het opwarmertje. ,,We zijn hier vooral om te trainen en wedstrijdfit te worden”, zei trainer Jan de Jonge.

Sportzaterdag, 9 januari 2010

Kortebaan-circus gaat aan Fryslân voorbij

Leeuwarden - De provincie Fryslân is door de jaren heen het domein van het kortebaan schaatsen geweest. Maar in de winter van 2009-2010 gaat het fenomeen vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw goeddeels aan Fryslân voorbij. De natuurijsprimeur ging donderdag naar IJsbaan de Graafstroom in het Zuid-Hollandse Molenaarsgraaf en voor komende weken staan de eerste Nederlandse kampioenschappen op de rol, te beginnen met het NK kortebaan voor heren maandag in Dalfsen.

Sportzaterdag, 9 januari 2010

Aris toont zich hardleers in nieuwe jaar

Rotterdam – De Friesland Aris heeft het nieuwe kalenderjaar gisteravond met een beschamende nederlaag ingeluid. In en tegen Rotterdam, niet voor niets de eenzame hekkensluiter, lieten de Leeuwarder basketballers zich weer eens van hun duistere kant zien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties