De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van donderdag, 9 januari 2014.

Economiedonderdag, 9 januari 2014

Ingrediëntendivisie van vleesverwerker verkocht

Son/Sumar | Vleesverwerker VION heeft de verkoop afgerond van zijn ingrediëntendivisie, waar onder meer de vestiging van Sonac in Sumar onder valt, aan het Amerikaanse Darling International. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.

Hoofdartikeldonderdag, 9 januari 2014

Bedreigingen voor kwaliteit raadswerk

Het lijkt niet goed te gaan met de gemeentelijke politiek. Volgens het televisieprogramma Nieuwsuur groeit het aantal gemeenten waar niet alle politieke partijen meedoen aan de verkiezingen. De reden is dat er niet voldoende mensen beschikbaar zijn voor het opstellen van een kandidatenlijst.

Regiodonderdag, 9 januari 2014

Provincie legt geen geld bij voor gemeenten

Leeuwarden | De provincie Fryslân zal tekorten in de begrotingen van gemeenten niet aanvullen, ook niet als gemeenten kampen met miljoenentekorten op hun grondexploitatie. Dat zegt een woordvoerder van de provincie in reactie op de uitspraken van Peter van Rooy, directeur van Nederland Boven Water.

Regiodonderdag, 9 januari 2014

Musea in Súdwest-Fryslân geven impuls aan samenwerking

De musea in Súdwest-Fryslân willen hun samenwerking uitbreiden. Dat moet leiden tot vernieuwing, professionalisering en aantrekkelijke presentaties.

Regiodonderdag, 9 januari 2014

Onderhoudspot voor wegen en bruggen te klein

Leeuwarden | De provincie Fryslân werkt al jaren met een te krap budget voor het onderhoud van wegen, kanalen en kunstwerken zoals bruggen, sluizen en aquaducten. Het budget is in 2008 vastgesteld met als richtlijn dat daarmee de veiligheid en functionaliteit van de infrastructuur gegarandeerd moet zijn.

Sportdonderdag, 9 januari 2014

Unis Flyers wint inhaalduel eenvoudig van Eindhoven

Heerenveen | Unis Flyers heeft gisteravond het inhaalduel tegen Eindhoven Kemphanen probleemloos gewonnen. Het werd een eenvoudige 6-2 (4-1, 1-0 en 1-1) zege voor de formatie van coach Chris Eimers, die het gaatje met nummer twee Den Haag weer wat verkleinde. De achterstand bedraagt nog vier punten.

Sportdonderdag, 9 januari 2014

Geen eervolle overwinning voor Sneker darter Hofstra

Sneek | ,,Ik hoop dat ze wachten tot het live op televisie is”, klonk het gespannen uit de mond van de barman van café The Legend. Hij vroeg zichzelf hardop af of ze ‘hun’ darter Rick Hofstra wel zouden zien spelen tegen Martin Atkins.

Sportdonderdag, 9 januari 2014

Heerenveen raakt topper kwijt met vertrek van Eikrem

Heerenveen | Met het vertrek van Magnus Wolff Eikrem raakt sc Heerenveen al na een half jaar een topper kwijt. De 23-jarige Noorse international maakt per direct de overstap van naar Cardiff City, waar hij wordt herenigd met zijn oud-trainer Ole Gunnar Solskjær. Beide clubs maakten gisteren de transfer van de middenvelder bekend. De kans is groot dat Eikrem zaterdag zal debuteren voor de nummer zeventien van de Premier League in de thuiswedstrijd tegen West Ham United.

Sportdonderdag, 9 januari 2014

Kort optreden bij Cambuur smaakt Mulders naar meer

Guia | Hij had slechts één training in de benen en twee dagen om de groep te leren kennen. Toch was het voldoende voor Paul Mulders om gisteren zijn eerste minuten te maken voor SC Cambuur in de oefenduel met Lierse SK uit België. ,,Het ging me beter af dan ik had verwacht”, blikte hij terug op zijn eerste minuten voor Cambuur sinds 2007.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties