De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 januari 2015.

Hoofdartikelvrijdag, 9 januari 2015

Na de schok volgt de verwarring

De aanslag op de journalisten van een Franse satireblad heeft geleid tot een schokgolf door westerse samenlevingen. De kogels van het moslimradicalisme hebben in de doden ongeveer alle verworvenheden geraakt van die samenlevingen. Het begrip dat als eerste opkomt, is de vrijheid van meningsuiting, direct gevolgd door tolerantie, de wijze van omgaan met andersdenkenden.

Regiovrijdag, 9 januari 2015

Waardige betogingen tegen terreurdaad Parijs

Leeuwarden/Sneek - De klanken van I won't back down van Johnny Cash zweven over het Leeuwarder Zaailand, in de verte klinken kerkklokken. Zeker duizend mensen - in het donker is het lastig schatten hoeveel precies - hebben zich op het plein verzameld om stil te staan bij de aanslag van woensdag in Parijs.

Regiovrijdag, 9 januari 2015

Súdwest-Fryslân tevreden over bibliotheekbeleid

IJlst - De raadsfracties in Súdwest-Fryslân zijn over het algemeen goed te spreken over het nieuwe bibliotheekbeleid in de gemeente. Volgens de meeste fracties hebben de bibliotheken de opgelegde bezuinigingen goed verwerkt. Dat bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering.

Regiovrijdag, 9 januari 2015

Noordoosthoek mogelijk toch krimpregio

Heerenveen/Dokkum - Noordoost-Fryslân wordt waarschijnlijk toch een officiële krimpregio. De PvdA overweegt in de Tweede Kamer zo'n motie in te dienen. Tweede Kamerlid Albert de Vries verwacht een meerderheid te kunnen krijgen. ,,En ik heb met minister Blok gesproken, die gaat er niet dwars voor liggen."

Regiovrijdag, 9 januari 2015

Twaalf meter hoog scherm moet JSF-geraas dempen

Leeuwarden - De vliegbasis in Leeuwarden gaat een geluidsscherm aanleggen van twaalf meter hoog. Hiermee moet worden voorkomen dat omwonenden te veel last hebben van het proefdraaien van de nieuwe jachtvliegtuigen F-35 (Joint Strike Fighter). Dat werd gisteren duidelijk bij de Commissie van Overleg en Voorlichting Milieu in Leeuwarden.

Sportvrijdag, 9 januari 2015

Eerste lustrum Open FK zaalvoetbal 'nieuwe stijl'

Franeker - Sporthal De Trije in Franeker zal morgen weer het decor vormen van de finales van de 28e editie van het Open Friese kampioenschappen zaalvoetbal. Het evenement, dat destijds in 1988 onder dezelfde naam begon onder auspiciën van district Noord van de KNVB en later werd omgedoopt tot Midwintercup, wordt sinds 2011 georganiseerd door Zaalvoetbal Vereniging Franeker (ZVF). Het open FK nieuwe stijl viert zaterdag derhalve haar eerste lustrum.

Sportvrijdag, 9 januari 2015

'Interland' bevalt Cambuur prima: 1-1 en nieuwe shirtjes

Cartaya - Ze waren er eerder deze week snel uit bij SC Cambuur toen duidelijk werd dat er een oefenduel met de nationale ploeg van Ghana kon worden geregeld. Gisteren was het zover, de 'interland'. Het resultaat: 1-1, prima spel én een paar shirtjes minder.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties