De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 januari 2016.

Economiezaterdag, 9 januari 2016

Winterweer beperkt kans op een nieuwe muizenplaag

Leeuwarden - Melkveehouders in vooral het zuidwesten van de provincie die afgelopen jaar zijn getroffen door de muizenplaag, zijn in het algemeen blij met het winterweer van deze week. Dat zegt woordvoerder Jacob van der Wal van het Actiecomité Muizenschade uit Indijk. ,,In de herfst was er al sprake van nattigheid. Wanneer al die muizenholletjes zijn volgestroomd en er komt ook nog eens ijzel overheen zoals afgelopen week, dan is de kans groot dat de muizen het niet overleven."

Regiozaterdag, 9 januari 2016

Van straatschaatsen is geen sprake meer

Leeuwarden - Na drie dagen ijzel met code rood als gevolg, scheen gisteren in Fryslân weer de zon. De ijzel is verdwenen, de temperaturen liggen weer boven het vriespunt en niets duidt erop dat veel verkeer de afgelopen dagen vast zat, scholen dicht waren en veel andere werkzaamheden plat lagen.

Regiozaterdag, 9 januari 2016

Streep door plannen voor mfc in Feanwâlden

Feanwâlden - Er komt geen multifunctioneel centrum (mfc) op de plek van De Mienskip in Feanwâlden. De stichting die zich bezig houdt met de opzet van een mfc stapt af van het plan, omdat de exploitatie niet haalbaar is. De stichting wil nu in of bij verpleeghuis Talma Hűs een dorpsvoorziening realiseren.

Regiozaterdag, 9 januari 2016

Fries mkb moet excelleren in de toekomst

Leeuwarden - Het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Fryslân moet de komende jaren een flinke stimulans krijgen. Dat staat in de Beleidsbrief Ekonomy die gisteren door de provincie naar buiten is gebracht.

Sportzaterdag, 9 januari 2016

Knegt na Nederlandse ook Friese sportman van het jaar?

Leeuwarden - Hij werd in december al door zijn collega-sporters verkozen tot nationaal Sportman van het Jaar en nu maakt Sjinkie Knegt ook kans op die titel in de provincie Fryslân. De shorttracker, in 2015 wereldkampioen en Europees kampioen, is namelijk door een vakjury genomineerd voor de Pim Mulier-prijs die op 17 februari tijdens het Friese sportgala zal worden uitgereikt. Schaatsers Jorrit Bergsma en Jannick de Jong (Europees en wereldkampioen grasbaanracen) zijn de concurrenten.

Sportzaterdag, 9 januari 2016

ICNN heeft olympisch tintje gekregen

Drachten - De ruiters die zijn afgereisd naar het Internationaal Concours Noord Nederland (ICNN) kunnen in Drachten met hun dressuurkunsten voor de eerste keer in de geschiedenis olympische punten verdienen. Het toernooi dat sinds dit jaar onder de naam Indoor Drachten plaatsvindt, is door het olympische tintje drukker bezet dan ooit.

Sportzaterdag, 9 januari 2016

Cambuur is na een ´fijne week´ terug in realiteit

Almancil - Twee zeges in de laatste twee competitieduels van 2015, aansluiting met de ploegen boven de degradatiestreep en tijdens het trainingskamp in Zuid-Portugal deze week in de persoon van Darryl Lachman de gewenste versterking voor de defensie begroet. Voor Cambuur scheen de afgelopen dagen dus letterlijk en figuurlijk de zon. Maar het verloren oefenduel met eerstedivisionist Sparta (2-4) bracht de Leeuwarders gisteren terug in de realiteit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties