De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 februari 2010.

Cultuurdinsdag, 9 februari 2010

Bazuin noemt voormalige kerk De Klang

Tzummarum - De voormalige gereformeerde kerk van Tzummarum heet voortaan De Klang. Dat werd afgelopen zaterdag bekendgemaakt tijdens het Midwinterconcert van fanfare De Bazuin in de Harnehal.

Cultuurdinsdag, 9 februari 2010

Armin van Buuren naar NNO-concert met zijn muziek

Groningen - Dj Armin van Buuren is aanwezig bij het concert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) waarbij zijn muziek wordt gespeeld. Op 4 en 5 maart speelt het NNO klassieke vertolkingen van hits van Van Buuren als In and out of Love, Touch me en Wall of Sound. De wereldberoemde dj komt naar het concert op 5 maart in Groningen, zo meldt het NNO. Een dag eerder staat het NNO met hetzelfde concert in De Harmonie in Leeuwarden. Dit concert begint, in stijl van de trancewereld, om 22.30 uur en gaat vergezeld van een lichtshow. Na afloop is er een afterparty met dj Remy.

Cultuurdinsdag, 9 februari 2010

Karmelklooster zoekt spullen zuster Van der Meer

Drachten - Het Karmelklooster in Drachten komt met een expositie over de eerste zusters karmelietessen die zich in Drachten vestigen. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat zij vanuit het klooster in Den Bosch naar Drachten trokken en hier met hun gesluierde gestalten voor veel opzien zorgden. De grote expositie behandelt het leven en werk van zuster Martina van der Meer uit Bolsward. Zij was in Drachten de eerste intredeling in oktober 1935.

Cultuurdinsdag, 9 februari 2010

Koorfestival vindt volgend jaar in Leeuwarden plaats

Leeuwarden - Leeuwarden is volgend jaar het decor van het Noordelijk Koorfestival voor klassieke (kamer)koren. Stichting Noordelijk Koorfestival heeft dat besloten, na het succes van een eerdere editie van het festival in Heerenveen.

Cultuurdinsdag, 9 februari 2010

Iepenloftspul Dronryp zoekt contrabas

Dronryp - De organisatie van het iepenloftspul in Dronryp is op zoek naar een contrabassist voor de nieuwe voorstelling. Dronryp brengt vanaf 16 juni het stuk That’s alright momma op de planken, met daarin nummers van Elvis Presley.

Cultuurdinsdag, 9 februari 2010

Eerste certificaten voor karmasters

Leeuwarden - Stichting Amateurtoaniel Fryslân (STAF) reikt op 4 maart de eerste certificaten uit van de opleiding tot karmaster.

Economiedinsdag, 9 februari 2010

Supers: verwerker wordt rijk over de rug van boer

Leidschendam - De supermarkten ontkennen dat zij rijk worden over de rug van boeren die een lage prijs ontvangen. De Tweede Kamer zoekt deze week uit wie de marge dan wel opstrijkt. De supermarkten wijzen met de beschuldigende vinger naar de schakel tussen hen en de boeren.

Economiedinsdag, 9 februari 2010

Groen licht voor Zweedse staatssteun aan Saab

Brussel - De Europese Commissie heeft goedkeuring verleend aan de Zweedse staat om Saab een garantie te verstekken die het de autofabrikant mogelijk maakt een lening van de Europese Investeringsbank (EIB) te krijgen. Met die lening wordt een investeringsplan voor Saab bekostigd, dat onderdeel uitmaakt van de verkoop van het automerk aan het Nederlandse Spyker.

Economiedinsdag, 9 februari 2010

Aardappelconcept HZPC wint prijs op vakbeurs in Berlijn

Joure - Aardappelhandelshuis HZPC uit Joure heeft op de internationale beurs Fruit Logistica de tweede prijs gewonnen voor innovatie in de keten. De prijs werd uitgereikt voor de consumptieaardappelen van het type Pommonde. Deze aardappelen zijn speciaal geselecteerd om hun smaak.

Hoofdartikeldinsdag, 9 februari 2010

Herstel na de crisis...

Toen de wereld nog midden in de financiële en economische crisis zat, werd gespeculeerd over de fase van herstel. Allerlei theorieën werden ontwikkeld en in letter vorm aangeduid: krijgen we een herstel als de letter V of als een W?

Regiodinsdag, 9 februari 2010

‘Stedelijke wanden’ in centrum Burgum

Burgum - Het gebied rond De Pleats in het centrum van Burgum wordt groener en ruimer. De blinde winkelgevel aan de westkant van De Pleats moet open worden, en er moet een horecafunctie met terras komen. Dat staat in het voorlopige Masterplan Burgum Centrum van Tytsjerksteradiel. Met dik tienduizend inwoners is Burgum na Dokkum de tweede plaats van Noordoost-Fryslân en daar hoort een aantrekkelijk, opgewaardeerd (winkel)centrum bij.

Regiodinsdag, 9 februari 2010

‘Mensen moeten weten dat Isaacs hier vandaan komt’

Nazaten van rabbijn Samuel Isaacs op zoek naar roots in Leeuwarden

Regiodinsdag, 9 februari 2010

‘Een bankje moet niet via een ambtenaar worden geregeld’

Naast de bekende partijen doen her en der bij deze verkiezingen ook nieuwe partijen mee. Voegen ze iets toe aan wat er al is? Vandaag SAM in Littenseradiel.

Regiodinsdag, 9 februari 2010

Vissers stoppen met bodemberoering

Harlingen - Mosselzaad, jonge mosselen die worden opgekweekt tot consumptiemosselen, komt vanaf 2020 alleen nog uit zogenoemde mosselzaad-invanginstallaties (mzi’s) en mogelijk uit open zee en van kwekerijen op het land. De mosselvissers stoppen vanaf nu geleidelijk met de vangst op mosselbanken in de Waddenzee.

Regiodinsdag, 9 februari 2010

Scholieren zijn kwaliteit van mbo zat

Leeuwarden - Mbo-scholieren demonstreren morgen in Den Haag voor beter onderwijs. Hun actie wordt ondersteund door docenten in het mbo-onderwijs. Leerlingen van de Friese mbo’s lijken zich afzijdig te houden van de demonstraties. Ook de leerlingen van de opleidingen die ‘zeer zwak’ zijn, volgens de Onderwijsinspectie.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 februari 2010

Een pittig gebed

De zegeningen van de techniek kunnen een mens soms in merkwaardige situaties brengen. In de digitale wereld voel ik mij soms als Alice in Wonderland. Twitteren, msn’en, sms’en, internetten, agenda bijhouden, muziek opnemen en foto’s en filmpjes maken, het is lang niet allemaal aan mij besteed. En dan heb ik het alleen nog maar over wat je met een mobiele telefoon kunt doen. Bellen kan ook. En zelfs handsfree in de auto. Dat mag ook, al is dat ook niet zonder gevaar, zo bleek mij onlangs.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 februari 2010

Gereformeerde Bond: PKN moet grens aangeven

Apeldoorn - De Gereformeerde Bond binnen de Protestantse Kerk in Nederland wil dat het synodebestuur een ,,helder geluid laat horen waaruit blijkt dat er in de Protestantse Kerk wel degelijk grenzen liggen” bij het spreken over God in de kerk.

Sportdinsdag, 9 februari 2010

Drafbaan Wolvega vraagt surseance van betaling aan

Wolvega - Het bestuur van de drafbaan in Wolvega heeft gisteren surseance van betaling aangevraagd. Een bewindvoerder zal straks moeten beslissen wat er gaat gebeuren met betrekking tot de toekomst van de draverijen in Wolvega. Als gevolg van de vorst is er al zes weken op rij niet gekoerst.

Sportdinsdag, 9 februari 2010

Twee baanrecords voor Antoinette de Jong

Heerenveen De veertienjarige Antoinette de Jong uit Rottum heeft gisteravond tijdens baanwedstrijden voor meisjes C-junioren op Thialf twee baanrecords laten noteren. Op de 500 meter kwam het talent uit op 41.18, terwijl ze op de dubbele sprintafstand 1:21.77 klokte.

Sportdinsdag, 9 februari 2010

Natuurijswedstrijden in Fryslân

Uilesprong Door de vorst van de afgelopen dagen zien de Friese ijsverenigingen die traditioneel de eerste zijn met het uitschrijven van wedstrijden op natuurijs hun kans schoon om te doen waar ze goed in zijn.

Sportdinsdag, 9 februari 2010

Cambuur - Fortuna Sittard volgende wee maandag

Leeuwarden SC Cambuur speelt komende maandagavond tegen Fortuna Sittard. De twee ploegen zouden elkaar eigenlijk gisteren in Leeuwarden treffen, maar door de vorst bleek het veld in het Cambuurstadion onbespeelbaar.

Sportdinsdag, 9 februari 2010

Van Burik assistent bij Heerenveen

Heerenveen De clubleiding van Heerenveen heeft Dick van Burik toegevoegd aan de technische staf. De oud-speler gaat aan de slag als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Jan Everse.

Sportdinsdag, 9 februari 2010

Je moet er van houden, het privé-leven van Serena

Wanneer ben je de beste tennisster ooit? Als je de meeste toernooien hebt gewonnen? Of misschien wel als je het vaakst of het langst eerste op de wereldranglijst bent geweest? Of als je de meeste grandslamoverwinningen behaalt? Het is maar hoe je het bekijkt. Eén ding is zeker: Serena Williams is hoe dan ook kandidate. Dat vindt ze zelf overigens ook. Dat blijkt wel uit het boek Serena Williams, Queen of the Court: de autobiografie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties