De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 9 november 2015.

Hoofdartikelmaandag, 9 november 2015

Na Starbucks banken in het voordeel

In Den Haag lopen vele tientallen lobbyisten rond. Ze proberen invloed uit te oefenen op regering en parlement. Hun werk vindt vooral plaats in 'achterkamertjes', deels in de informele sfeer van een kopje koffie of een 'toevallige' ontmoeting, deels geagendeerd. De invloed van lobbyisten kan groot zijn. Niet voor niets investeren bedrijven en belangenorganisaties vele duizenden euro's aan de salarissen van lobbyisten. De successen van lobbyisten zijn divers. De ene keer zien ze hun invloed terug in debatten in de Tweede Kamer, de andere keer worden ze in de gelegenheid gesteld mee te schrijven aan Kamervragen. Of aan wetten. Openhartige (ex)lobbyisten zijn soms verbaasd over het gemak waarmee ze hun (commerciŽle) boodschap kwijt kunnen aan de politiek.

Regiomaandag, 9 november 2015

Crisisopvang in Grouster hostel

Grou - In waterhostel Oer 't Hout aan de Raadhuisstraat in Grou worden vanaf morgen maximaal tweehonderd vluchtelingen opgevangen. De gemeente Leeuwarden maakte zaterdag bekend dat de jeugdherberg wordt ingezet als tijdelijke crisisopvanglocatie. De vluchtelingen blijven er hooguit zes dagen.

Geloof & Kerkmaandag, 9 november 2015

Kerk Assen begint pop-up winkel als ontmoetingsplek

Assen - In Assen is vrijdag de eerste kerkelijke pop-up winkel van Nederland geopend. Het is een initiatief van ds. Bert Altena van de Protestantse Gemeente Assen. De pop-up winkel Mooi Verhaal is volgens hem een nieuwe vorm om als kerk aanwezig te zijn midden in de stad. Tegelijk helpt het mee om de leegstand in het centrum te bestrijden, aldus Altena. Een pop-up winkel is een winkel die zich tijdelijk vestigt en dan weer verdwijnt.

Sportmaandag, 9 november 2015

Cambuur: wel spektakel, weer geen overwinning

Leeuwarden - Door Daan Rieken

Sportmaandag, 9 november 2015

Van der Laan wordt gek van al die gelijke spelen

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties