De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 9 november 2017.

Hoofdartikeldonderdag, 9 november 2017

Antibioticaprobleem is ook consumentenzaak

Het duurt soms lang voordat verantwoordelijke organisaties tot de juiste conclusies komen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft veehouders eindelijk opgeroepen te stoppen met het preventief gebruik van antibiotica bij gezonde dieren omdat hierdoor de kans op resistente bacteriŽn toeneemt. Resistente bacteriŽn zijn ongevoelig voor veel antibiotica en vormen een groeiend probleem wereldwijd.

Regiodonderdag, 9 november 2017

Corporaties wilden te snel met huizenplan

Leeuwarden - Woningcorporaties Accolade en Elkien hebben veel meer tijd nodig om drieduizend woningen te vinden die, als proefproject, energieneutraal worden gemaakt. De zogeheten Fryske Deal wordt daarom met minstens drie jaar uitgesteld. Dat zei gedeputeerde Sander de Rouwe gisteren bij de begrotingsbehandeling in Provinciale Staten.

Regiodonderdag, 9 november 2017

Conflict babyvoedingfabriek Heerenveen escaleert

Heerenveen - De Chinese opdrachtgever voor de bouw van een babymelkpoederfabriek langs de A7 in Heerenveen en de bouwer staan met de koppen tegen elkaar. Waar Botec uit Nunspeet deze zomer het werk neerlegde nadat betalingen uitbleven, heeft nu Oranje Nutrition Holding (ONH) beslag laten leggen op tegoeden ťn toekomstige inkomsten van de bedrijfsruimtebouwer.

Regiodonderdag, 9 november 2017

Nieuwe aanpak werkloosheid in Harlingen

Harlingen - De sociale dienst van de gemeente Harlingen krijgt volgend jaar versterking om meer mensen vanuit de bijstand aan het werk te krijgen. ,,Onze huidige participatieconsulenten hebben het enorm drukĒ, zegt wethouder Hein Kuiken. ,,Ze behandelen elk gemiddeld 150 zaken en richten zich hierbij vaak op de kansrijkste personen. Ze hebben minder tijd voor mensen die meer aandacht nodig hebben.Ē

Regiodonderdag, 9 november 2017

Kaartverkoop voor Slachtemarathon gaat te langzaam

Raerd - Het aantal aanmeldingen voor de Slachtemarathon 2018 blijft achter bij de verwachtingen. Er hebben zich tot nu toe vierduizend mensen aangemeld. De organisatie heeft zevenduizend deelnemers nodig om uit de kosten te komen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties