De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 december 2003.

Achtergronddinsdag, 9 december 2003

Digitale kloof blijft breed

Het gebruik van internet in ontwikkelingslanden blijft achter. Hoewel sommige arme landen hun achterstand snel inlopen.

Bijschriftdinsdag, 9 december 2003

Kroonprinses

Feest in Nederland: er is een kroonprinses geboren!

Cultuurdinsdag, 9 december 2003

Winners fan FeRstival 2003

Drachten - De 61ste edysje fan FeRstival waard ofrűne sneon hâlden yn De Lawei yn Drachten. Oan de trije foarrondes fan de foardrachtswedstryd foar learlingen út it fuortset űnderwiis hawwe 148 dielnimmers meidien fan 19 ferskillende skoallemienskippen. Sneon kamen fyftich finalisten út yn trije leeftydskategoryen en droegen in frij gedicht foar.

Cultuurdinsdag, 9 december 2003

Friese schrijver Ad van Seijen (81) overleden

Heerenveen - De Friese schrijver en vertaler Ad van Seijen is zondagavond in ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen op 81-jarige leeftijd overleden. Dat is maandag bekendgemaakt.

Economiedinsdag, 9 december 2003

‘MKB heeft een grotere veerkracht’

Ferwert - Het Friese Midden en Klein Bedrijf heeft een grotere veerkracht dan ze ooit heeft gehad. Dat stelde gedeputeerde Piet Bijman van de provincie Fryslân maandag 8 december tijdens de ondernemersbijeenkomst van de gemeente Ferwerderadeel in Ferwert.

Economiedinsdag, 9 december 2003

Onzekerheid personeel Fano blijft voorlopig

Oosterwolde – Bij salademaker Fano Fine Food verdwijnen na de overname door voedingsmiddelenconcern Koninklijke Smilde 100 van de 360 banen. De bonden vreesden eerder het verdwijnen van de totale werkgelegenheid. De komende weken moet duidelijk worden wie niet terugkeert bij het failliet verklaarde bedrijf.

Hoofdartikeldinsdag, 9 december 2003

Normen en waarden…

Het is een mooi boek geworden, het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) over waarden en normen. Zo’n anderhalf jaar geleden zette de Raad zich aan het studeren en schrijven, als uitvloeisel van een initiatief van minister-president Balkenende, tijdens de algemene beschouwingen van 2002.

Regiodinsdag, 9 december 2003

Te weinig artsen voor kleuterzorg

Leeuwarden – Friese consultatiebureaus kunnen steeds moeilijker aan artsen komen. Tijdens sommige spreekuren zijn hierdoor alleen verpleegkundigen aanwezig. Landelijk heeft tweederde van de instellingen personeelsproblemen.

Regiodinsdag, 9 december 2003

Onkruid moet weg, maar de vraag is hoe

Leeuwarden – Er kan best meer geďnvesteerd worden in de bestrijding van onkruid in Leeuwarden, maar dan moet er op iets anders bezuinigd worden.

Regiodinsdag, 9 december 2003

N381 kost tot 120 miljoen

Donkerbroek – De gedeeltelijke verdubbeling van de N381 tussen Drachten en de Drentse grens kost tussen de 80 en 120 miljoen euro. De plannenmakers kiezen ervoor de weg tot Oosterwolde-zuid te verdubbelen. Het tracé verandert; de bocht bij Wijnjewoude wordt ‘rechtgetrokken’. Het geld is er nog niet. Pas over twee jaar volgt een definitief besluit.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 december 2003

Kerk koopt koepelgebouw van Aviodome

Amsterdam - Het aluminium koepelgebouw dat jarenlang de huisvesting van luchtvaartmuseum Aviodome was, is op het laatste moment gered van de slopershamer. De Levend Evangelie Gemeente, een groeiende kerkelijke gemeenschap, gevestigd in Schiphol-Rijk, heeft de markante koepel gekocht.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 december 2003

TWI: zorg over samenwerking ThUK-VU

Utrecht - Het Theologisch Wetenschappelijk Instituut in Utrecht maakt zich zorgen over de consequenties van de plannen voor samenwerking van de Theologische Universiteit Kampen (ThUK) en de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Voorzitter R. van den Broek van het curatorium van het TWI: ,,Ik kan me moeilijk voorstellen dat de VU nu toch een vrijwel volwaardige instroomplaats voor predikanten van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) blijft. Dat is in strijd met de besluiten van de synode.”

Sportdinsdag, 9 december 2003

Doelman ‘Nollie’ schiet ze er gemakkelijk in

Zwaluwen 9 is zaterdag met een goed gevoel aan de tweede helft van de competitie begonnen. Na de smadelijke 5-1 nederlaag in de heen wedstrijd tegen Blija 2 neemt de ploeg van Paul van Berlo op eigen veld revanche. Op de tegenstander, op zichzelf, maar ook op alle kritische volgers van dit oorspronkelijke ‘Spar-team’. ,,Formeel is het nu winterstop. Volgende week zijn we vrij en die week daarna is er een inhaalweekeinde. Ik weet niet of we dan nog in actie komen, maar anders gaan we met een goed gevoel de winterstop in’’, zegt Van Berlo.

Weerdinsdag, 9 december 2003

Vrij zonnig

Het blijft vanavond en vannacht licht bewolkt en het gaat opnieuw vriezen. De minimumtemperaturen komen daarbij te liggen tussen -2 en -5 graden. Het wordt morgen vrij zonnig en overdag loopt de temperatuur op naar waarden rond 4 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties