De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 9 maart 2011.

Cultuurwoensdag, 9 maart 2011

Burgemeester van Barneveld leidt muziekorganisatie

Thorn - Mr. Jos Houben is benoemd tot voorzitter van de Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM). De burgemeester van Barneveld is ook lid van het bestuur van het CDA. Hij leidt de nieuwe muziekorganisatie, die voorheen stichting Federatie van Katholieke Muziekbonden (FKM) in Nederland heette. Drie bonden van de Nederlandse Federatie van Christelijke Muziekbonden sloten zich met ingang van 1 januari jongstleden aan bij de VNM, die haar hoofdkantoor in Thorn heeft.

Cultuurwoensdag, 9 maart 2011

Fryske dichter Jacobus Q Smink kriget AnCo-priis

Snits - De yn Eindhoven wenjende Fryske dichter en oersetter Jacobus Q. Smink krijt dit jier de AnCo-priis. Dizze priis foar Fryske kultuergiganten is in inisjatyf fan de dichters Anne Feddema en Cornelis van der Wal. De sjueryleden hawwe Smink bekroand nei oanlieding fan it unike karakter fan syn poëzij en as blyk fan wurdearring foar syn net ôflittende ynset as redakteur fan it literêre tydskirift ensafh. As oersetter fan ûnder oaren Anne Frank en Antoine de Saint-Exupéry hat Smink fierders wichtige wrâldliteratuer foar de Fryske lêzer beskikber makke. Eardere winners fan de AnCo-priis wienen Eric Hoekstra en Eeltsje Hettinga (Kistwurk) en Tsead Bruinja (dichter en organisator).

Economiewoensdag, 9 maart 2011

VN rapport: biolandbouw is nodig bij voedseltekort

Genève - De grotere behoefte aan voedsel de komende jaren kan het beste worden gelenigd met biologische landbouwmethoden. Gangbare landbouw kan niet voldoen aan de grotere vraag door de groei van de wereldbevolking naar negen miljard mensen in 2050. Met biologische landbouw is de productie van levensmiddelen door kleinere boeren in arme landen met goede begeleiding in tien jaar te verdubbelen. Dat staat in een nieuw rapport van de Verenigde Naties dat gisteren is gepresenteerd.

Hoofdartikelwoensdag, 9 maart 2011

Vliegverbod voor Libië...

Er is in deze krant al veel gezegd over het gebrek aan visie waarmee de Europese landen in de afgelopen jaren zijn omgegaan met Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De ontwikkelingen daar werden voornamelijk bekeken vanuit het perspectief van stabiliteit. Dictaturen werden gesteund om terrorisme en ongewenste migratiestromen te voorkomen en om verzekerd te zijn van voldoende olie en gas.

Regiowoensdag, 9 maart 2011

Gemeenten in de maag met armoede

Leeuwarden - Friese gemeenten gaan ieder voor zich bepalen hoe ze in de toekomst het armoedebeleid invullen nu de provincie heeft besloten niet langer jaarlijks één miljoen euro beschikbaar te stellen. Maar hoe is de grote vraag, want zij zeggen er geen geld voor vrij te kunnen maken.

Regiowoensdag, 9 maart 2011

Cultuurhoofdstad kan zo niet

Leeuwarden - De ambities van Leeuwarden om in 2018 Culturele Hoofdstad te worden, kunnen niet meer serieus worden genomen als de gemeente blijft vasthouden aan de bezuinigingen op cultuur. Dat schrijven de culturele instellingen in Leeuwarden in een open brief.

Regiowoensdag, 9 maart 2011

Pleegouders in Fryslân zorgen voor versterking

Leeuwarden - De komende tijd gaan pleegouders de provincie in om andere ouders warm te maken voor het pleegouderschap. Via zogenoemde pleegzorgambassadeurs wil Jeugdhulp Friesland ruim honderd gezinnen motiveren om zich aan te melden voor het zorgen voor uit huis geplaatste kinderen.

Regiowoensdag, 9 maart 2011

Rivierkreeftjes venkelsaus goed voor een prijs

Sneek - Een taartje van rivierkreeftjes met een zoetzure saus van venkel, een mousse van chiligember en een appelmuntcocktail. Met deze gerechten wonnen leerlingen van ROC Friese Poort gisteren de kookwedstrijd tijdens de Noordelijke Leermeesterdag, die wordt georganiseerd door mbo’s uit Drenthe, Fryslân en Groningen.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 maart 2011

Coalitie: strafbaarstelling illegalen gaat veel te ver

Utrecht - Een coalitie van kerken en organisaties uit de samenleving heeft vanmorgen in Utrecht het kabinet opgeroepen de plannen voor strafbaarstelling van illegaal verblijf niet door te zetten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties