De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 maart 2018.

Hoofdartikelvrijdag, 9 maart 2018

Kennis beste remedie tegen nepnieuws

Het woord nepnieuws is een terugkerend begrip geworden in het officiële beleid van veel landen. Het wordt niet alleen gebezigd voor intern gebruik, zoals in de VS. Nieuws dat president Trump niet aanstaat krijgt al snel het voorvoegsel ‘nep’. Ook in relaties tussen staten onderling speelt het woord een grote rol. In Nederland en de EU wordt met de vinger gewezen naar Rusland. De lange arm van het Kremlin zou ervoor zorgen dat veel berichten die in westerse landen verschijnen niet stroken met de waarheid. Ze zouden zijn bedoeld om gebeurtenissen een voor Moskou gunstige kant uit te laten sturen. Over hoe dat dan precies werkt hoor je trouwens nooit iets. Een speciaal Europees bureau moet nepnieuws niettemin detecteren, onderzoeken en burgers en regeringen waarschuwen.

Regiovrijdag, 9 maart 2018

Blokkades weg, fraudevermoedens niet

Leeuwarden - Van de ruim 2200 melkveebedrijven die geblokkeerd waren vanwege onregelmatigheden in de veeregistratie, zijn er nog vierhonderd over. De blokkade bij 1800 boeren is opgeheven nadat ze voldoende bewijs hebben geleverd van een correcte registratie in het Identificatie- & Registratiesysteem (I&R). Ze mogen weer vee aan- en afvoeren. Dat schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan de Kamer.

Regiovrijdag, 9 maart 2018

Vrouwelijk raadslid is moeilijk te vinden

Leeuwarden - ‘Sorry, ik wil best wat doen, maar ben niet in de gelegenheid daar twaalf tot vijftien uur in de week voor vrij te maken.’ Het is een reactie die Klaas Houtstra (64) uit Rinsumageast geregeld hoorde bij het samenstellen van de kandidatenlijst voor het CDA in Dantumadiel. En dan met name van mannen en vrouwen die werken, studeren en een gezin hebben.

Regiovrijdag, 9 maart 2018

Een laatste eer voor de melkfabriek

Klein Groningen - De voormalige melkfabriek in Klein Groningen kon gisteren voor de laatste keer worden bezichtigd. Het gebouw maakt de komende maanden plaats voor een nieuw toeristisch knooppunt, dat recreanten moet trekken.

Regiovrijdag, 9 maart 2018

Onrust rond Blokhuispoort is nog niet voorbij

Wethouder Henk Deinum betuigt spijt en belooft beterschap: hij zal de raad voortaan beter informeren bij grote projecten als de Blokhuispoort. Maar helderheid blijft voorlopig uit.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 maart 2018

In de Trefpuntdienst mag iedereen Jezus even vasthouden

Beetsterzwaag - Veertig jaar geleden begon Libbe Oost met de zondagse Trefpuntdiensten voor cliënten van Talant. Inmiddels heeft Annemarie Klomp het stokje overgenomen. De diensten zijn nog altijd even populair.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties