De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 april 2011.

Cultuurzaterdag, 9 april 2011

Zwemmend orkest voor blaasfestival

Leeuwarden - Kun je zwemmend ook een muziekinstrument bespelen? BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen) uit Leeuwarden hoopt van wel. De culturele evenementenorganisator is op zoek naar muzikanten voor een zwemmend showorkest. Het orkest moet het hoogtepunt worden van het nautische Toeten Noch Blazen festival dat 10 september plaatsvindt in de Museumhaven (Zuidergracht) in Leeuwarden.

Economiezaterdag, 9 april 2011

Friese reclame voor grote landelijke merken

Leeuwarden - ,,Als je het simpel wilt zeggen, zijn wij dat bureau dat reclame maakt voor de eieren”, zegt Sander Renkema (42) van communicatiebureau VosLibert in Leeuwarden. De ei love you reclame die het gezondheidsaspect van het ei benadrukt, is door het Leeuwarder bureau bedacht. Op radio, internet en in kranten en tijdschriften wordt sinds februari de boodschap verkondigd dat elke dag een eitje prima kan. En dat moet het imago van het ei verbeteren en tot meer verkoop leiden.

Economiezaterdag, 9 april 2011

‘Sterkos en Kwartspil failliet’

Leeuwarden - Balustradenbedrijf Sterkos in Leeuwarden en trappenbedrijf Kwartspil in Oosterwolde staan op de rand van een faillissement. De banken hebben de stekker uit de bedrijven getrokken. Het personeel van de twee bedrijven is deze week ingelicht. Ongeveer vijftig mensen raken naar verwachting hun werk kwijt.

Hoofdartikelzaterdag, 9 april 2011

CDA, ChristenUnie...

CDA en ChristenUnie zoeken beide, op eigen wijze, naar een nieuwe toekomst. Het CDA wil een proces van herbronning aangaan; de ChristenUnie zoekt naar een nieuw profiel van het christelijke in de partij.

Regiozaterdag, 9 april 2011

Hindelooper meubels naar designbeurs in Milaan

Oosternijkerk - Thomas Eyck houdt van fraai ontworpen en ambachtelijk gemaakte tafels, stoelen, kussens, glazen, mandjes en kandelaars. Aan zijn exclusieve designcollectie voegt hij nu een Fries element toe: nieuwe meubels in traditionele Hindelooper stijl.

Regiozaterdag, 9 april 2011

Stepsport wil wel eens van zijn ludieke imago af

Sneek - ,,Het is eigenlijk een heel moderne vervoersvorm die over de hele wereld wordt toegepast. Alleen in Nederland heeft de sport een beetje een ludiek imago”, vertelt Thijza Brouwer van de Nederlandse Autoped Federatie (NAF). De bond voor de step- en stepsleesport in Nederland organiseert elk jaar een Opstepdag. ,,We doen dit om mensen laagdrempelig kennis te laten maken met steppen. Vaak lijkt het mensen wel leuk om te gaan steppen maar is er toch een soort drempel om naar een stepvereniging te gaan of eens steps te huren voor een familie- of personeelsdag.”

Regiozaterdag, 9 april 2011

Rijpstra had baat bij zijn Friese naam

Oegstgeest - In zijn woonplaats Oegstgeest is donderdag oud-Commissaris van de Koningin mr. Hedzer Rijpstra overleden. De CHU-politicus vervulde die functie twaalf jaar lang, van 1970 tot 1982. Hij was sinds enkele jaren weduwnaar en is 91 jaar geworden.

Regiozaterdag, 9 april 2011

Zwembaden leunen steeds vaker op vrijwilligers

Haulerwijk - ,,Van de verbouwing is 80 procent gedaan door vrijwilligers. Een bouwbedrijf heeft wat dingen gedaan die we zelf niet konden, maar de hele afwerking is door vrijwilligers uitgevoerd.” Jenne Hummel is trots op de verbouwing van het zwembad Haulewelle in Haulerwijk.

Regiozaterdag, 9 april 2011

Sahar hoeft niet naar Afghanistan

Sint Annaparochie - Sahar Hibrahim Gel uit Sint Annaparochie en haar familie krijgen na ruim tien jaar onzekerheid een verblijfsvergunning van minister Leers van Immigratie en Asiel. Ook andere Afghaanse meisjes maken kans om in Nederland te blijven, meldde Leers gistermiddag. ,,Elk geval zal individueel bekeken worden, er kan geen sprake van zijn dat het voor iedereen geldt.” Het nieuws leidde tot grote blijdschap in het kamp van Sahar.

Regiozaterdag, 9 april 2011

Vliegbasis Leeuwarden blijft open

Leeuwarden - Vliegbasis Leeuwarden blijft bestaan. Dat heeft minister Hillen van Defensie gisteren laten weten bij de presentatie van zijn plannen voor de bezuinigingen. Wel gaan er ook in Leeuwarden banen verloren. Bij heel Defensie verdwijnt één op de zes banen. Hillen sprak van ,,een zwarte dag”.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 april 2011

Openbaar dispuut in Leeuwarden over de opstanding

Leeuwarden - Ds. Reinier Nummerdor en ds. Alfons van Vliet gaan dinsdag met elkaar in gesprek over de opstanding van Jezus. Het is het tweede openbaar dispuut onder het motto ‘Bouw een brug’ van de werkgroep Geloofsvorming en Toerusting van de Protestantse Gemeente te Leeuwarden.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 april 2011

Orgel Jelsum ontwaakt uit Doornroosjeslaap

Jelsum - Na een maandenlange restauratie is het Van Dam-orgel in de hervormde kerk in Jelsum gereed. Het resultaat: ,,een zeldzaam fraai uit een Doornroosjeslaap ontwaakt orgel”.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 april 2011

Leef het evangelie in een gemeenschap

Het evangelie zichtbaar en ervaarbaar maken in kleine gemeenschappen, dáár zouden kerken meer werk van moeten maken. Terug naar het leven van de eerste christengemeenten. Dat bepleiten Tim Chester en Steve Timmis, in hun boek Total Church. Evangelie en gemeenschap. Vrijdag werd de Nederlandse vertaling gepresenteerd in Amerongen.

Sportzaterdag, 9 april 2011

Bijrol Kraaijeveld in estafetteploeg

Eindhoven - Ilse Kraaijeveld krijgt op weg naar het WK zwemmen in juli in Shanghai de komende tijd een rol in de 4x100m estafetteploeg vrije slag. De zwemster uit Dokkum moet vooralsnog echter genoegen nemen met een bescheiden taak.

Sportzaterdag, 9 april 2011

Een bekerfinale als laatste kunstje van Huiszoon

Spelverdeelster Jacqueline Huiszoon is de enige speelster van VC Sneek die al eens een bekerfinale speelde, al weet ze zich daar zelf nauwelijks meer iets van te herinneren. ,,Het enige dat ik me kan herinneren is dat we hebben verloren’’, zegt de 35-jarige Huiszoon, die de pijnlijke herinnering ver weggestopt heeft. Dat was in het seizoen ’96-’97, toen ze met het Amstelveense AMVJ in de eindstrijd verloor van VVC. Morgenmiddag krijgt Huiszoon met de Sneker volleybalsters in het Topsportcentrum van Almere een kans op revanche in de finale tegen VC Weert.

Sportzaterdag, 9 april 2011

Kaatsbond ziet olympisch perspectief en wil consul

Franeker - Kaatsbond KNKB ziet Olympisch perspectief. Ook wil de bond een zogeheten kaatsconsul gaan invoeren om toestanden als die rond de PC van afgelopen jaar te voorkomen. Dat blee gisteravond tijdens de algemene voorjaarsvergadering van de bond in Franeker.

Sportzaterdag, 9 april 2011

Heerenveen laat zich niet gek maken

Heerenveen - Hoewel sc Heerenveen bezig is aan een dramatische reeks doet de club er alles aan om rust uit te stralen. Trainer Ron Jans staat niet onder druk en zelf lijkt hij niet gebukt te gaan onder het feit dat hij van de ploeg maar geen winnende formatie kan smeden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties