De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 mei 2003.

Bijschriftvrijdag, 9 mei 2003

De terugkomst

In de gemeente van Korinte leven veel vragen als het gaat over de opwekking van Christus en de gevolgen die dat heeft.

Cultuurvrijdag, 9 mei 2003

Psalmen en gedichten op Gybert Japicx-feest

Bolsward - Een bundel met gedichten die geïnspireerd zijn door Gysbert Japicx. Die wordt zaterdag gepresenteerd in de Martinikerk te Bolsward.

Economievrijdag, 9 mei 2003

Meer overproductie door liberalisatie

Met de aangekondigde liberalisatie van de wereldhandel moet worden gevreesd voor meer overproductie. De wereldhandelsorganisatie WTO wil de wereldhandel verder liberaliseren. Dat betekent dat exportsteun en importheffingen sterk worden verminderd.

Economievrijdag, 9 mei 2003

Pluimveeslachter Storteboom vraagt uitstel betaling aan

Kornhorn - Pluimveeslachter Storteboom heeft uitstel van betaling aangevraagd. Alle personeel van de slachterij in Kornhorn is naar huis gestuurd.

Economievrijdag, 9 mei 2003

Staalmarkt verschuift naar titaan en aluminium

Paterswolde - ,,De bescheidenheid van de noordelijke ondernemers zit hun succes in de weg.” Dat vertelde mevrouw B. Verhoeven-van Lierop, voorzitter van de task force kennisnetontwikkeling.

Economievrijdag, 9 mei 2003

Groentenzaken Doldersum opnieuw failliet

Leeuwarden - De groente- en fruitketen Doldersum is failliet en alle vijftien noordelijke winkels zijn inmiddels gesloten.

Hoofdartikelvrijdag, 9 mei 2003

Bestuurlijke vernieuwing...

Onder invloed van D66 zal in het nieuwe kabinet de zogeheten bestuurlijke vernieuwing weer aandacht krijgen. Zoals een gekozen burgemeester, een gekozen premier en een districtenstelsel. Het gaat in feite om zaken uit de jaren zestig. De vraag is of de argumenten van toen nu ook nog gelden, want we leven wel in een heel andere tijd met andere verlangens van de burgers.

Regiovrijdag, 9 mei 2003

Vijfhonderd huurhuizen in Zuidwesthoek

Bolsward - De woningbouwcorporaties in Zuidwest-Fryslân gaan de komende jaren vijfhonderd betaalbare huurwoningen bouwen. De huizen zijn vooral bedoeld voor senioren en voor starters op de woningmarkt.

Regiovrijdag, 9 mei 2003

Kerk heeft moeite met wandeltocht op zondag

Wommels – Kerkgangers in Wommels verwachten veel hinder van de honderden wandelaars die zondag de Greidhoeke Kuiertocht gaan lopen.

Regiovrijdag, 9 mei 2003

Drugsoverlast bij scholen in Drachten

Drachten – Op een openbaar terrein achter het nieuwe sportcomplex bij de scholengemeenschap Liudger en de Friese Poort in Drachten wordt drugs gedeald. De politie heeft toegezegd iedere middag te gaan surveilleren.

Regiovrijdag, 9 mei 2003

Redding nabij voor vijf molens

Leeuwarden - Stichting De Fryske Mole hoopt nog dit jaar te beginnen met de restauratie van vijf molens. Voor het opknappen van de molens is 165.000 euro nodig.

Regiovrijdag, 9 mei 2003

Zwemmer en omliggend gebied opgeknapt

Zwaagwesteinde - Meer dan zeven miljoen euro kost het project om de Zwemmer en het gebied er om heen op te knappen. Een hoop geld. Maar het werk levert als het goed is ook veel op: meer natuur, toeristen en de zekerheid van droge voeten.

Regiovrijdag, 9 mei 2003

Aeolus: ballenbak is wél hygiënisch

Sexbieru – Liesbeth Weinans van de speelparadijzen Aeolus in Sexbierum en Ballorig in Heerenveen vindt dat hamburgerketen McDonald’s ten onrechte de ballenbak in een kwaad daglicht stelt.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 mei 2003

‘De kerk telt mee in Makkum’

Makkum - De galerijen moesten worden gestut toen de grote Abraham Kuyper op 30 april 1899 zijn zoon Abraham jr. als predikant bevestigde van de Gereformeerde Kerk van Makkum. Want met zoveel toeloop bij de komst van de voorman van de gereformeerden zouden de kraken het wel eens kunnen begeven. Het is een van de anekdotes uit de 125 jaar gereformeerd Makkum c.a. Dat wordt zondag gevierd.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 mei 2003

IJlst zet koning Saul op de planken

IJlst - Inwoners van IJlst en omgeving kunnen de komende dagen het levensverhaal van de bijbelse koning Saul meebeleven. Een groep van zo’n zestig toneelspelers geeft vier uitvoeringen van de musical Saul .

Geloof & Kerkvrijdag, 9 mei 2003

Actie Trucktrekken voor goede doel op het Zaailand

Leeuwarden – Op het Zaailand in Leeuwarden houden jongeren van de stichting Venda zaterdag (14.00 uur) een ‘Actie Trucktrekken’. Ze doen dit om geld in te zamelen voor een kerkelijk ontwikkelingsproject in Zuid-Afrika.

Sportvrijdag, 9 mei 2003

KNVB Noord is variabele contributie zat

Heerenveen – Het district Noord van de voetbalbond KNVB kampt met een ‘Calimero’-complex, zo bleek donderdag in Heerenveen bij de jaarlijkse districtsvergadering. Het district is het zat dat hun leden voor projecten meer betalen dan leden van andere districten, maar staat machteloos. Toch gaat Noord om die reden de begroting van de landelijke KNVB afkeuren.

Sportvrijdag, 9 mei 2003

KNVB start onderzoek training F’jes Cambuur

Heerenveen – Het district Noord van de voetbalbond KNVB gaat onderzoeken of Cambuur Leeuwarden de reglementen heeft overtreden door trainingen aan te bieden aan F1-pupillen.

Sportvrijdag, 9 mei 2003

Sibon terug na lange schorsing

Leeuwarden – Gerald Sibon en waarschijnlijk Erik Edman nemen vanavond bij SC Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen de plaats in van de geschorsten Romano Denneboom en Ronnie Venema.

Sportvrijdag, 9 mei 2003

Oranje Nassau weer naast ONS

Staphorst – Oranje Nassau heeft donderdagavond in de inhaalwedstrijd in en tegen Staphorst geen fout gemaakt.

Sportvrijdag, 9 mei 2003

Weening nog steviger in leiderstrui

Heiligenstadt (Dld) - De leiderstrui in de ‘Thüringen Rundfahrt’ hangt Pieter Weening uit Harkema nog steviger om de schouders.

Weervrijdag, 9 mei 2003

Vrij zonnig

Vanavond en vannacht komen er opklaringen voor en het blijft droog met minimumtemperaturen rond 7 graden. Morgen wordt het vrij zonnig en het blijft droog met temperaturen rond 17 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het westen tot zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties