De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 mei 2006.

Bijschriftdinsdag, 9 mei 2006

Tyatira

Lezen: Openbaring 2:18-29

Economiedinsdag, 9 mei 2006

Incassobureau moet de markt op


Economiedinsdag, 9 mei 2006

KLPD en binnenvaart ruziën over veiligheid

Den Haag - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de binnenvaartbranche zijn elkaar in de haren gevlogen over de veiligheid op de Nederlandse waterwegen. Het KLPD stelt dat die veiligheid in het geding komt door het besluit van de Europese Unie de verplichte goederenlijsten af te schaffen. Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) noemt de kritiek ,,pure nonsens” en ,,bangmakerij”. De Europese Commissie wil van de goederenlijsten af om het papierwerk voor de schippers te verminderen.

Economiedinsdag, 9 mei 2006

Hoogopgeleid kind zoekt iets anders

Voorburg - De animo om een boerenbedrijf over te nemen, wordt steeds geringer. Voor nog maar 15 procent van de boeren staat een opvolger in de startblokken. Tien jaar geleden was dit nog 23 procent. De daling wordt veroorzaakt door het verdwijnen van de traditionele (erf)opvolging en door een steeds hogere opleiding van mogelijke opvolgers.

Hoofdartikeldinsdag, 9 mei 2006

Een nieuwe baas voor de VN...

De kans stijgt dat de volgende secretaris-generaal van de Verenigde Naties uit Azië komt. Steun daarvoor kwam al uit Afrika, en nu heeft ook de Beweging van Niet-Gebonden Landen (NAM) zich ervoor uitgesproken. Meteen maken ook India, Indonesië, Oost-Timor en misschien zelfs Japan aanstalten om kandidaten het strijdperk in te sturen.

Regiodinsdag, 9 mei 2006

Opsterland plaatst verbodsborden in natuurgebieden

Beetsterzwaag - Het is sinds gisteren verboden om te roken in de natuurgebieden in de gemeente Opsterland. Ook het maken van vuur is niet toegestsaan. De gemeente Opsterland is met de maatregel gekomen omdat ze bang is voor een bos- of heidebrand, zegt brandweercommandant Michel de Rooy. Het is kurkdroog in de natuurgebieden.

Regiodinsdag, 9 mei 2006

Duinkonijn lijkt VHS-virus de baas

Terschelling - De konijnen in duingebieden lijken zich voorzichtig te herstellen van de ernstige virusziekte VHS die de populatie sinds begin jaren negentig heeft getroffen.

Regiodinsdag, 9 mei 2006

BKR registreert wanbetalers

Drachten - Mensen die hun huur- of elektriciteitsrekening niet op tijd betalen, lopen kans in de toekomst te worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Organisaties die geregeld te maken krijgen met wanbetalers, tekenen morgen een intentieverklaring, meldt het BKR.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 mei 2006

Kerktelefoon defintief op z'n retour


Geloof & Kerkdinsdag, 9 mei 2006

Aldeboarn nu ook stempelplaats It Jabikspaad

Aldeboarn - Het Jabikspaad, het Friese deel van de pelgrimsroute van Sint Jacobiparochie naar Santiago de Compostela, voert de pelgrim ook langs Aldeboarn. Dat was al jaren het geval, maar formeel was Aldeboarn nog geen stempelplaats. Zo kon de pelgrim nooit aantonen dat hij die plaats had aangedaan.

Weerdinsdag, 9 mei 2006ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties