De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van maandag, 9 mei 2016.

Hoofdartikelmaandag, 9 mei 2016

De politieke stilte voor de storm is begonnen

De onderhandelingen voor de begroting verlopen goed, verzekerde premier Rutte vorige week. Maar, haastte hij zich er bij te zeggen, een feestbegroting wordt het niet. Er is niet zoveel ruimte voor 'leuke dingen’ in 2017 als dat het kabinet bij het aantreden in 2012 had gehoopt.

Regiomaandag, 9 mei 2016

Dorpscafé kan deuren weer openen dankzij eigen inwoners

Ferwert - Dat het café - met cafetaria - zaterdag voor het eerst sinds jaren weer open was, is min of meer te danken aan diverse mensen uit de kerk. Tot die conclusie komen voorzitter Marten de Jong van Plaatselijke Activiteiten Ferwert-Hegebeintum en Rommy van der Berg uit Ferwert.

Regiomaandag, 9 mei 2016

Joure vol plannen na verhoogde Tolhuisbrug

Joure - Net als Langweer, Terherne, Heeg en Earnewâld gaat Joure voortaan elk jaar het watersportseizoen officieel openen. Met een feest aan de vernieuwde Kolk. Afgelopen zaterdag was er een voorproefje bij de verhoogde Tolhuisbrug.

Regiomaandag, 9 mei 2016

Fryslân heeft eerste zomerse dag erop zitten

Leeuwarden - De zomerse grens van 25 graden is zaterdag voor het eerst dit jaar in Leeuwarden overschreden. Het KNMI mat in de Friese hoofdstad 26 graden. In het oosten van de provincie werd het nog iets warmer. Het weerstation in Lippenhuizen registreerde 26,8 graden.

Regiomaandag, 9 mei 2016

Crisisopvang duurder dan afgesproken

Leeuwarden - Een deel van de Nederlandse gemeenten heeft meer uitgegeven aan crisisnoodopvang dan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft vergoed namens het rijk. Dat blijkt uit onderzoek van Reporter Radio. Gemiddeld gaven gemeenten 126 euro per vluchteling uit, terwijl ze honderd euro vergoed kregen.

Sportmaandag, 9 mei 2016

Natuurlijke habitat

In de namiddag van 5 mei liep ik met stramme benen over het hoofdstation van Groningen. Die ochtend had ik voor het eerst sinds vorige zomer weer eens tegen een bal getrapt op het Hemelvaartstoernooi in Harkema. Daar doen we sinds een jaar of vijf aan mee met een team van een ratjetoe aan Friese media.

Sportmaandag, 9 mei 2016

Leicester City is blauwdruk voor sc Heerenveen

Heerenveen sloot het eredivisieseizoen gisteren af met een gelijkspel op bezoek bij ADO Den Haag: 1-1. Thuis werd met maar liefst 0-4 verloren en dat duel speelde in het achterhoofd van Foppe de Haan nog wel mee. ,,Daarop wilden we revanche nemen. Zij zijn in principe niet beter dan wij. Maar we hadden wel heel veel moeite met ADO Den Haag in de eerste helft. Joost van Aken had het lastig tegen de snelle Ruben Schaken en datzelfde gold voor Kenneth Otigba tegen Mike Havenaar. In de rust hebben we wat dingen uitgetekend op het bord en toen liep het beter."

Sportmaandag, 9 mei 2016

Cambuur 2016-2017: wie wel en wie niet?

Sorry dames en heren, maar het is dan ook een hele lange lijst met namen." Was getekend: stadionspeaker Rein de Vries, nadat hij na Cambuur - Excelsior (0-2) even Furdjel Narsingh over het hoofd zag op de lange lijst van namen voor wie er een bloemetje, litho en een dankwoord was. Het was ook echt een lange lijst met namen: twee stafleden (Jeroen van Os en René Grotenhuis) en twaalf spelers. Cambuur staat een uittocht te wachten.

Sportmaandag, 9 mei 2016

Cambuur presteerde zelfs minder dan FC Dordrecht

Mei 2013: feestje Cambuur na 0-2 zege bij Excelsior. Mei 2016: feestje Excelsior na 0-2 zege bij Cambuur. Drie jaar tussen 'hallo eredivisie’ en 'doei eredivisie’. En dat met nog minder punten dan het zogenaamd nietige Dordrecht vorig seizoen. Ai, ai, ai.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties