De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 9 mei 2018.

Economiewoensdag, 9 mei 2018

Uitbreiding van Hartman staat op losse schroeven

Sexbierum - Het is onzeker of de vorig jaar aangekondigde kassenuitbreiding van groenteteler A.C. Hartman in Sexbierum er wel komt. De Vlaamse eigenaar The Fruit Farm Group heeft de financiering van het miljoenenproject niet rond. Nog dit jaar moet een besluit vallen over het wel of niet doorgaan.

Economiewoensdag, 9 mei 2018

Philips viert in Drachten miljard verzorgingsartikelen

Drachten - Medisch technologieconcern Philips heeft gistermiddag in Drachten de verkoop van het miljardste elektrische verzorgingsproduct voor mannen gevierd. De directie van de multinational kwam naar de Friese ontwikkel- en productielocatie om die mijlpaal te vieren.

Hoofdartikelwoensdag, 9 mei 2018

Hemelvaart: er kwam een mens in de hemel

Veel christenen weten nooit zo goed wat ze aanmoeten met Hemelvaartsdag. De heilsfeiten van de andere christelijke feesten, Kerst, Pasen, Pinksteren, zijn duidelijk, maar wat is nu eigenlijk de betekenis van Jezus’ hemelvaart voor Zijn volgelingen? Wat vieren we morgen nu eigenlijk? Had Jezus niet gewoon beter op aarde kunnen blijven?

Regiowoensdag, 9 mei 2018

Christelijke partijen buitenspel in Drachten

Drachten - Voor het eerst in vele decennia zal geen christelijke partij deel uitmaken van de coalitie in Smallingerland. Informateur Ton Baas kwam gisteravond met het advies voor een coalitie van ELP, PvdA, VVD, GroenLinks en FNP. Van de huidige coalitiepartijen blijft alleen de PvdA aan het roer.

Regiowoensdag, 9 mei 2018

Bezuinigingen sociaal domein treft WellZo

Leeuwarden - Welzijnsorganisatie WellZo wordt opgeheven. Het college van B en W heeft besloten de subsidie van de stichting per 1 juli volgend jaar te stoppen. WellZo is in Leeuwarden verantwoordelijk voor het ontmoetingscentrum Jonge Ouders, het jongerenwerk, thuis- en mantelzorg, vrijwilligerswerk, bestrijding van laaggeletterdheid, het budgetloket en activiteiten rondom scholen. Voor dat werk kreeg de stichting jaarlijks 2,2 miljoen euro van de gemeente.

Regiowoensdag, 9 mei 2018

Bankpersoneel omgeschoold

Leeuwarden - 450 werknemers van banken in Noord-Nederland die de afgelopen jaren zijn ontslagen, krijgen de mogelijkheid om zich met hulp van noordelijke overheden om te scholen. Dat is het doel van een project van de gemeente Leeuwarden en het UWV. Ze hebben hiervoor Europese subsidie aangevraagd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties