De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 9 juli 2003.

Agendawoensdag, 9 juli 2003

Klassiek

Piano Volgende week woensdag om 20.00 uur geeft pianist Jan Vayne een uniek zomerconcert in de dorpskerk De Karmel te Woudsend.

Bijschriftwoensdag, 9 juli 2003

Succes

We wensen elkaar vaak succes. We zeggen: adieu, het beste, succes. We zeggen niet zo vaak: Gods zegen.

Cultuurwoensdag, 9 juli 2003

Holland Symfonia zoekt talentvolle, jonge componisten

Amsterdam – Holland Symfonia, is op zoek naar jonge, getalenteerde componisten. Het Nederlands Ballet- en Symfonieorkest organiseert dit jaar samen met Gaudeamus en Muziekgroep Nederland voor de zeventiende keer het Project Jonge Componisten (PJC).

Cultuurwoensdag, 9 juli 2003

Noordelijk talent gezocht voor musical ‘Hamelen’

’s-Hertogenbosch – Na The Sound of Music krijgen jonge talenten uit het Noorden binnenkort opnieuw de kans te schitteren in een musical.

Economiewoensdag, 9 juli 2003

Bouwbedrijf is specialist in kleine klussen

Drachten – Na tachtig jaar is bouwbedrijf Talsma uit Drachten nog een bloeiend bedrijf in de bouw, verbouw en renovatie van woningen, kantoren en stallen. Toch zag het familiebedrijf zich dit voorjaar genoodzaakt enkele personeelsleden te ontslaan.

Economiewoensdag, 9 juli 2003

Bergum Staalbouw is failliet

Sumar – Producent van ophaalbruggen, sluisdeuren en offshore-constructies Bergum Staalbouw uit Sumar is bankroet.

Expowoensdag, 9 juli 2003

Aldeboarn, Doopsgez. Kerk: expo Anutosh Gudrun, acrylwerk met thema Reflecties, t/m 24 aug.

Hoofdartikelwoensdag, 9 juli 2003

Bush, uranium…

Wat was hij zelfverzekerd, meneer Bush. De wereld zou het weten: Saddam Hussein die met massavernietigingswapens dreigde, zou door de Verenigde Staten onschadelijk worden gemaakt. Dat land zou de vrijheid en de vrede op de wereld verdedigen. Iedereen die meedeed met de Amerikaanse strijd tegen de ‘as van het kwaad’ zou worden beloond; iedereen die weigerde zou merken dat niemand ongestraft de Verenigde Staten in zijn bijna heilige oorlog kan tegenwerken.

Regiowoensdag, 9 juli 2003

Met de kippen op stok in Workum

Workum – Oom Lammert en tante Klaasje zijn geen namen die je verwacht bij een vlot stel van rond de dertig. Ernst Mulderij (33) en zijn vriendin Nina Wuijster (27) heten dan ook niet echt zo. Maar ja, om het gevoel van hun herberg vast te houden, nemen de dames de telefoon op met ‘Klaasje’ en de mannen met ‘Lammert’. Samen met baby Rosa woont het stel boven de herberg.

Regiowoensdag, 9 juli 2003

Weinig jonge grutto’s geteld

Leeuwarden – Het belooft opnieuw een slecht jaar voor de grutto (skries) te worden. Uit tellingen van Nederland Gruttoland in Fryslân blijkt dat veel jonge kuikens dit broedseizoen verloren zijn gegaan. De meeste kuikens zijn tijdens de maaiwerkzaamheden van boeren gedood in de cyclomaaiers.

Regiowoensdag, 9 juli 2003

Laweiplein Drachten niet af, wel in gebruik

Drachten – Het ‘Laweiplein’ in Drachten gaat morgenmiddag weer open voor al het verkeer. Begin mei is begonnen met de werkzaamheden op het Laweiplein, de kruising van de Burgemeester Wuiteweg en de Gauke Boelensstraat. De verkeerslichten zijn vervangen door een grote rotonde.

Regiowoensdag, 9 juli 2003

Fogelsanghstate straalt weer

Veenklooster - In zondagse kleren lopen de bewoners van Veenklooster naar het landhuis Fogelsanghstate in het dorp. De vlag wappert bovenop de adellijke woning, het vers gestrooide grind knispert vrolijk onder de voeten en in de tent speelt een brassband. Veenklooster viert dat de trots van het dorp na een ingrijpende renovatie in volle glorie is hersteld. De grandeur van vroegere jaren keert op deze dag even terug.

Regiowoensdag, 9 juli 2003

‘Oldenburger’ verkocht aan Afvalsturing

Leeuwarden – Het failliete afvalbedrijf Oldenburger in Leeuwarden is verkocht aan Afvalsturing Friesland. Afvalsturing gaat de berg puin die er nog ligt na de zomer opruimen. Op het terrein wordt bouw- en sloopafval opgeslagen.

Regiowoensdag, 9 juli 2003

Oldenburger blijft financiële strop voor provincie

Leeuwarden – De provincie Fryslân houdt financieel vermoedelijk niets over aan de verkoop van het failliete afvalbedrijf Oldenburger aan Afvalsturing Fryslân.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 juli 2003

De eerste Cuyperskerk van Fryslân

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag negen open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week de Sint Vituskerk van Blauwhuis.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 juli 2003

‘Liever mensen dan ezels’

Dalfsen - God kan ezels gebruiken om Zijn doelen te bereiken. Hij geeft er echter de voorkeur aan ménsen in te zetten om het verschil te maken. Trek je daarom niet langer slechts terug in gebed voor een betere wereld, maar neem actief je plaats in in politiek, bedrijfsleven en de overheid, zodat God door jou heen kan werken aan een rechtvaardiger samenleving. Dit betoogde de Nigeriaanse studentenleider Femi Adeleye dinsdag in conferentiecentrum De Bron in Dalfsen.

Geloof & Kerkwoensdag, 9 juli 2003

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag negen open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week de Sint Vituskerk van Blauwhuis.

Sportwoensdag, 9 juli 2003

Weening maakt overstap naar profs Rabobank

Harkema - Wielrenner Pieter Weening maakt volgend seizoen de overstap naar de profploeg van de Rabobank.

Sportwoensdag, 9 juli 2003

Interesse Top Oss voor Dave Rogers

Leeuwarden – Top Oss heeft interesse in Dave Rogers. De Engelse verdediger krijgt mogelijk een éénjarig contract aangeboden.

Sportwoensdag, 9 juli 2003

Zorgen basketbalrayon Noord over verruwing

Leeuwarden – Het rayonbestuur Noord van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) maakt zich zorgen over de verruwing van de basketbalsport.

Sportwoensdag, 9 juli 2003

Probleem Cambuur zit centraal achterin

Scharnegoutum – Dick de Boer heeft een probleem. De trainer van Cambuur Leeuwarden heeft onvoldoende kandidaten voor de positie centraal achterin. In de oefenwedstrijd dinsdagavond tegen Scharnegoutum’70 namen Martin van der Meulen, Frank Broers en de Deen Mads Mortensen de honneurs waar, maar zij behoren alledrie niet tot het centrale duo waarmee De Boer de competitie op 15 augustus tegen Helmond Sport denkt te openen.

Weerwoensdag, 9 juli 2003

Meer zon

Vanmiddag hebben we een afwisseling van wolken en zonnige perioden en vannacht houden we droog weer en opklaringen. Het kwik zakt tot rond 12 graden. Morgen is er meer zon en wordt het met 24 graden warmer


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties