De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 9 juli 2004.

Bijschriftvrijdag, 9 juli 2004

De afkondigingen van Paulus

Vandaag lezen we mee in het kerkblad van Paulus

Economievrijdag, 9 juli 2004

‘Leasebelegger heeft nog mogelijkheden’

Leeuwarden - Leasebeleggers die zich gedupeerd voelen door Dexia, hebben nog mogelijkheden om hun geld terug te krijgen. Dat zegt advocaat B. Korvemaker van De Boer & Egberts Huisadvocaten in Leeuwarden, die twintig Dexia-klanten vertegenwoordigt. Hij wil Dexia voor de rechter dagen wegens wanprestatie en dwaling.

Hoofdartikelvrijdag, 9 juli 2004

Een tussenbalans…

Ging vorige week de Tweede Kamer op reces, vandaag gaat, als alles goed gaat, het tweede kabinet Balkenende met vakantie. Het beëindigt daarmee het eerste volledige parlementaire jaar. Tijd voor een tussenbalans.

Regiovrijdag, 9 juli 2004

Dokters staken verzet tegen taxibezuiniging

Leeuwarden – De Friese huisartsen staken hun boycot tegen de nieuwe taxiregeling. Na een gesprek woensdagmiddag met zorgverzekering De Friesland zijn de doktoren overstag gegaan.

Regiovrijdag, 9 juli 2004

Nieuw ATF-onderzoek vooral om mensen gerust te stellen

Drachten – Het nieuwe onderzoek van de provincie Fryslân naar de gevolgen die de gifbrand bij ATF (het huidige Van Gansewinkel) in Drachten had voor de gezondheid van de mens, is puur bedoeld om bewoners uit het getroffen gebied het gevoel te geven dat ze serieus worden genomen en hen gerust te stellen. De provincie blijft erbij dat de brand geen grote risico’s met zich mee heeft gebracht voor de volksgezondheid.

Regiovrijdag, 9 juli 2004

Boerenhistorie in Earnewâld

Earnewâld – Het Frysk Lânbou Museum verhuist in het voorjaar van 2006 van Exmorra naar de Koaidyk in Earnewâld. In het nieuwbouwcomplex van vijf miljoen euro komt bovendien het bezoekerscentrum van de Alde Feanen.

Regiovrijdag, 9 juli 2004

Baas wil einde aan fouten aanbesteding

Leeuwarden – Gedeputeerde Baas laat de externe bureaus die de aanbestedingen van de provincie regelen doorlichten op kwaliteit. Ook zal hij de provincieambtenaren die zich met de uitbesteding van grote projecten bezighouden scherp op de te volgen procedures wijzen.

Regiovrijdag, 9 juli 2004

‘Fietsendiefstal soms eigen schuld’

Leeuwarden – Sommige mensen vragen erom dat hun fiets wordt gestolen, vindt Willem Scholte, vrijwilliger van de afdeling Fryslân van de landelijke Fietsersbond. Ze stallen hun fiets niet in een klem en maken het rijwiel ook nergens aan vast. ,,Je zou denken: wat maakt dat nou uit. Als die mensen hun fiets gewoon op slot doen is er toch niets aan de hand? Maar een ervaren fietsendief weet met zo’n situatie wel raad. Die tilt de fiets lichtjes op, houdt hem vlak boven de grond zodat niemand ziet dat hij er niet mee kan rijden en loopt daarna snel weg.’’

Regiovrijdag, 9 juli 2004

Probleemjeugd zit te veel thuis

Leeuwarden – Er zijn te veel probleemjongeren die geen dagbesteding hebben. Daarom moet er snel een werkplaats of trainingscentrum voor deze groep komen. Daarvoor pleit de commissie Dagbesteding probleemjongeren.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 juli 2004

Bierpaviljoen in Grote Kerk Edam

Edam - In de Grote Kerk van Edam is deze zomer een bijzondere expositie te zien. Maar liefst vijftig biermerken zijn tentoongesteld in een kleurrijk paviljoen in Edams oudste monument. Tot de collectie behoort ook het nieuwe Edams Nicolaasbier.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 juli 2004

‘Vele ervaringen rijker’

Joure – Een ervaring die moeilijk in woorden is te vatten. Zo spreken de betrokkenen uit Joure en omstreken over de diaconale vakantieweek in De Werelt in Lunteren, die ze onlangs ‘adopteerden’. 34 Vrijwilligers bezorgden 31 gasten een onvergetelijke week, én zij hen. Drie vrijwilligers blikken terug.

Geloof & Kerkvrijdag, 9 juli 2004

‘Kansarme kinderen helpen’

Sumar – Zes jongeren uit Sumar, Burgum en Earnewâld hebben afgelopen zondag de koffers gepakt voor een bijzondere vakantie in Sint-Petersburg.

Sportvrijdag, 9 juli 2004

Sipke Ernst weet NK schaken te relativeren

Leeuwarden - Natuurlijk had Sipke Ernst er deze twee weken graag bij willen zitten om de strijd aan te gaan met titelverdediger Loek van Wely. Al was het alleen maar omdat het NK schaken weer dicht bij huis is, had de student psychologie uit Damwoude zich graag laten zien. Maar omdat de 25-jarige Fries met twee grootmeesternormen achter zijn naam zich simpelweg niet wist te plaatsen voor het kampioenschap in Leeuwarden, had die zich er al veel eerder bij neer moeten leggen dat hij na twee jaar voor het eerst weer ontbreekt.

Weervrijdag, 9 juli 2004

Buien en bewolking

De middagtemperatuur loopt vanmiddag op tot rond 19 graden en we hebben geregeld buien en kans op onweer. Morgen opnieuw buien en bewolking en het wordt wat koeler met maximumtemperaturen die komen te liggen rond 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties