De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 9 juli 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 9 juli 2015

Een Binnenhof zonder politiek, voor even dan

Het Binnenhof moet op de schop. Letterlijk. Het stelsel aan gebouwen op en rond het Binnenhof kampt met achterstallig onderhoud. Betonrot, vermolmde kozijnen, lekkende daken. Op een foto in het rapport van oud-minister Liesbeth Spies staat een netwerkkast die afgedekt wordt met een blauw zeil.

Regiodonderdag, 9 juli 2015

Omrin tegen plan om gaskwaliteit aan te passen

Leeuwarden - Afvalbedrijf Omrin is niet blij met de plannen van minister Henk Kamp van Economische Zaken om de regels rond de kwaliteit van gas aan te passen. Het afvalbedrijf, dat uit onder meer groenafval jaarlijks ongeveer tien miljoen kuub biogas produceert, is net begonnen met de bouw van een opwerkingsinstallatie om van dit biogas het hoogwaardiger groengas te maken.

Regiodonderdag, 9 juli 2015

Immigratie remt Friese bevolkingskrimp

Leeuwarden - De vestiging van immigranten beperkt de bevolkingskrimp in Fryslân. Op sommige plekken is zelfs een groei zichtbaar. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (cbs) gisteren gepubliceerd heeft.

Regiodonderdag, 9 juli 2015

Gewassen maken inhaalslag na droogte

Leeuwarden - De warmte en de buien in de afgelopen weken hebben ervoor gezorgd dat de akkerbouwgewassen en het gras de groeiachterstanden bijna volledig hebben ingelopen. Boeren constateerden enkele weken geleden nog dat de planten op het veld enorm achterliepen vergeleken met voorgaande jaren, door de combinatie van een koud voorjaar en een groot neerslagtekort. ,,Afgelopen zondag zijn er veel buien gevallen, al waren de verschillen in de provincie groot", zegt grasdeskundige Germ van der Meulen uit Damwâld. ,,Er zijn plekken met vijf, maar ook met 55 millimeter neerslag. Maar in de afgelopen weken is er overal wel regen gevallen: in het algemeen was dat voldoende."

Regiodonderdag, 9 juli 2015

'Veilig' gif is toch schadelijk voor bijen

Tersoal - Thiacloprid, een breed toegepast landbouwbestrijdingsmiddel uit de familie der neonicotinoïden, heeft wel degelijk een verband met hoge sterfte van bijenvolken. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Centrum voor Bijenonderzoek in Tersoal, dat gisteren in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One is gepubliceerd. ,,Van thiacloprid werd tot nu toe steeds gezegd dat het de minst gevaarlijke neonicotinoïde is", zegt Romée van der Zee van het NCB. ,,Misschien is thiacloprid gerelateerd aan bijensterfte op een manier die voorheen niet herkend werd."

Geloof & Kerkdonderdag, 9 juli 2015

De Driehoek stopt met Kerk Maatschappelijk Werk

Zwolle - De christelijke Stichting de Driehoek beëindigt per 1 januari 2016 haar activiteiten als organisatie voor Kerk Maatschappelijk Werk.

Sportdonderdag, 9 juli 2015

Australische pyjamabroek altijd mee in Tour-koffer De Kort

Door Bert Kalteren

Sportdonderdag, 9 juli 2015

Aan de clubkleuren zal 't niet liggen voor Berisha bij Cambuur

Kootstertille - Het was lang wachten op het definitief doorgaan van zijn transfer van AS Roma naar SC Cambuur, maar minder lang wachten was het op de eerste speelminuten voor zijn nieuwe club. Die kwamen er voor Valmir Berisha gisteravond in de 7-0 oefenzege van de Leeuwarders in Kootstertille. De negentienjarige Zweedse spits debuteerde na rust en scoorde al snel zijn eerste doelpunt. De kop is eraf. ,,Maar het moet nu niet meer over Berisha van AS Roma of Panathinaikos gaan. Maar over Berisha van SC Cambuur."

Sportdonderdag, 9 juli 2015

Heerenveen heeft opvolger De Roon mogelijk al in huis

Heerenveen - Heerenveen wil pas vandaag met een statement naar buiten komen en ook Marten de Roon zelf moet nog enkele details afronden. Toch lijkt alles erop dat de 24-jarige middenvelder het Abe Lenstra-stadion zal verruilen voor Stadio Azzurri d'Italia, het onderkomen van Serie A-club Atalanta Bergamo. In dat geval heeft de aanvoerder zijn laatste Heerenveen-minuten vorige week donderdag gemaakt op het veld van Buitenpost. Daar stonden zijn mogelijke vervangers al klaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties